2018. április 29., vasárnap

Kakukkfüves karaj




Életem első próbálkozása az egy darabban és nem szeletelve sütött hús. Vállon veregethetem magam, nagyon jól sikerült.

# Fogtam egy kb 60 dekás karajt.
# Késsel bevagdostam a tetejét (elég mélyen).
# Bedörzsöltem zsírral, sóval, fokhagymával, rengeteg fehér borssal.
# A tetejét vastagon megszórtam kakukkfűvel.
# Tepsibe tettem.
# A tepsit félig felöntöttem vízzel (így a húst kb félig ellepte.
# Előmelegített sütőben sütöttem lefedve 180 fokon 2 órán át.
# Ekkor negyed óránként lelocsoltam a saját levével, majd szintén lefedve tettem vissza a sütőbe. Így még kb 1 órát sült.

Csoda jó puha lett és eszméletlenül finom.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése