2017. augusztus 29., kedd

Kedd

"Tragédiának nézed? nézd legott
 Komédiának, s múlattatni fog."

Madách Imre

Az ember tragédiája. Gimis koromban egy mukkot nem értettem belőle. 20-25 évnek kellett eltelnie, amire felfogtam, hogy ez nem egy unalmas irodalmi mű, hanem konkrétan számomra egy "spirituális útmutató", egy "iránytű". A fenti idézet a maga röpke két sorával kimeríti egy hosszú pszichológiai kezelés kereteit, maga a bölcsesség, életre szóló jó tanács.

Igyekszem jól enni, a tökéletestől bőven messze van, de az nem baj. Megvan a heti étkezési terv, de egyáltalán nem ragaszkodom hozzá, a lényeg: másnapra legyen bedobozolva a napi betevőm. Az anyagiakra is figyelnem kell, így most nem brokkoli, hanem a 99 Ft-ra leárazott borsó, és nem hús, hanem a féláron adott párizsi volt az anyu kertjéből kapott cukkini csíkokon például ma vacsorára.


A holnapi étek már dobozolva-csomagolva, és habár a vadi új termoszból ma kifolyt a kávé, kap még egy esélyt, max nem teszem a szatyorba, hanem fogom a kezemben.


Egyezkedtem az égiekkel, hogy hadd kapjak a napi 24 órámhoz még legalább 4-et, de csak csendben mosolyogtak... Így aztán kemény hónap vár rám, mert sok a "muszáj-dolog" és emellett még sok mindent szeretnék, de szépen körvonalazódnak a prioritások, lesz ebből még a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. 😉

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció




Sosincs itt a "megfelelő idő", hogy csináljunk valamit, pedig gyakran épp emiatt halogatjuk. Egyszerűen induljunk el onnét, ahol vagyunk, bárhol vagyunk is.



Anna Black