2017. augusztus 20., vasárnap

Vasárnap: tervezés, szervezés, sávozás...

Mivel 21-től dolgozom, kicsit kénytelen voltam leülni és átgondolni a dolgaimat. A jövő héten egy bizonyos munkarend lesz, az utána való héten egy másik, az azt követőn indul konkrétan a tanítás. Ez három különböző "életvitel", de nem bonyolítottam túlságosan.

- Beírtam az edzéseket. (Nincs apelláta, mennie kell a programnak tovább. Egyedül azért, mert így döntöttem.)

- Kész az étkezési terv. (Minimális anyagi ráfordítással. Csomagolható, dobozolható, vihető.)

- Megtettem azt, amit nagyon régóta terveztem, viszont a kánikula miatt egyszerűen nem vitt rá a lélek: bekapcsoltam a sütőt. És megsütöttem két adag kenyeret és dupla adag Lottó szelet is lett végre, szegény cukkiniket még anyutól hoztam hozzá, éppen kibírták ilyen sokáig a hűtőben... Szépen szeletelve lefagyasztom őket, ahogy szoktam.

- Aztán elővettem egy nagyon régi szokásomat: sávoztam. Pofon egyszerű ám, leírva szerintem hosszabb, mint megcsinálni. Szóval. Eddig Ausztriában dolgoztam, két hétig voltam ott, két hétig itthon, aztán július-augusztusban itthon voltam, most pedig minden nap itthon leszek, hivatalos állással. Ez totál más napirenddel és időbeosztással jár. 

Felírtam a napi rutinokat (reggeli és esti), ezek fontosak, hogy mindennel meglegyek, minden nálam legyen a munkához, vigyem a kajámat is.

Minden fontosabb tevékenység (edzés/munka/intézni való/étkezéssel kapcsolatos: főzés/étkezésdobozolás/házimunka) kapott egy színt.

Bejelöltem a naptárban  a színekkel az előre tervezhető, fix idősávokat (étkezés, munka...).

A többinek (pl. edzés) igyekeztem olyan idősávot keresni, ami egész héten tartható.

Az első pár napnál a színre ráírtam az adott tevékenységet is, két-három nap alatt berögződik, utána már nem kell írni, csak megszínezni a sávot. Amire ezzel megvoltam, már meg is tanultam, ha most ránézek szeptember első hetére, a szín alapján azonnal meg tudom mondani, mikor van egy szabad órám (igen kevés lesz), melyik nap (előre láthatóan) meddig dolgozom, mikor van a városban intézni valóm (...).


A heti étkezési tervhez kész a bevásárlólista is, így nem veszek fölösleges dolgokat, és anyagilag is tudom tartani a tartandókat.

Apropó anyagiak: csináltam egy kis költségvetést is (ezt minden hónap végén megteszem), krőzus nem vagyok ugyan, de az alap megélhetésem biztosított(am). (Örülök, hogy idén januártól keményen tartom magam az anyagiak terén hozott elveimhez/döntéseimhez. Nagy mértékben hozzájárul a biztonságomhoz.)

A sávozás nekem régen is bevált, tudom, hogy most is jól fog működni, csak következetesen tartanom kell magam a tervezettekhez. (Semmi nincs kőbe vésve, de ha nem tervezek, akkor tutira elkések, nem viszem magammal az ebédet, hegyekben áll a mosogatnivaló...)

Emellett ezer más dolgot is elvégeztem. A saját kis FlyLady-programom sokat segít abban, hogy napi kis időráfordítással hosszú távon (vagy pl. heti-havi szinten) megérje (pl. a házimunkában).

Oké, mesélhetnék még, de az új rendszerem alapján este 9-kor mindent kikapcsolok, hogy a kis esti rutin után időben aludni tudjak menni. (A gépkikapcsolást tudom javasolni Nektek is.) Jó éjt mindenkinek!

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Így...