2017. július 19., szerda

Szerda, nyaralás 5. nap

1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
4. nap itt

Este, az utolsó méréskor M. lándzsát cserélt (a tű abban a kis "tollban", amivel megszúrja az ember a vércseppnyeréshez az ujjbegyet), előtte megmérte a vércukromat, 5.0 volt.

M.: - Kicsit alacsony.
én.: - És ha mindig ennyi?
M.: - Akkor jó.

(Pedig előtte ettem egy marék kesut és egy marék chips-et, szóval rendesen benasiztam. 😉)

Letelt a két beremendi nap, eljött az idő, hogy összecsomagoljunk. Tegnap este még mozizás volt, szó szerint móka és kacagás vacsora után, reggel a biztonsági őr meg is kérdezte, mit néztünk, mi lehetett ennyire vicces, mert tényleg össznépi nevetés volt végig. 😅

Korán ébredtem, élveztem kicsit a reggeli csöndet a strandon, a fényeket, a többiek még szuszogva pihenték ki a tüneményes szállások az előző napi strandolás élmény-fáradalmait. Aztán pakolni kezdtem, majd keltettem a kis csapatot.






A szerda strand-joker nap volt: a gyerekek választhattak (persze km-ben elérhető helyekből). Harkány mellett döntöttek, mert ott van csúszda és ott még nem jártak.

Villányban ebédeltünk, ugyanott, ahol pár napja, mert bőséges a választék, az árak nincsenek elszállva, nagyon jó a kiszolgálás és nagyon finomak az ételek. A húsleves például isteni, a múltkor P. evett, a maradékát én, ezzel ma is így tettünk. No és P-nak nagyon tetszett a sajttálam, ma bepróbálkozott ő is. Ezzel nagy szerencsénk volt, valami félreértés folytán hatalmas adagot kaptam. Akkorát, hogy meg is kérdeztem a pincér hölgyet, hogy ez egy adag-e, vagy a P-éval közöset hozták-e ki egy tálon, de egy -véletlenül sikerült- hatalmas adag volt, így P. is ekkorát kapott. M-nak is ízlett a Jókai-bab, M. is simán tudott választani, ma bevállalt palacsintát is. Nagyon ügyesen szúr mellé, azaz nagyon jól meg tudja saccolni, mennyi szénhidrátot tartalmaz az étel, az alapján szúr x egység inzulint. 6.5-7.5 közötti értékei voltak egészen estig, úgyhogy tényleg tudja, mit csinál.


Aztán Harkány.



Túl sokat nem fotóztam, iszonyat meleg volt ma is. Én pedig nagyon nehezen viselem a meleget.






A gyerekek szerint jó volt ez a strand, de a beremendi jobb. :)

Otthon, vacsora után még megbeszéltük a következő (és egyben utolsó) két napot: ki mit hogyan hová csomagoljon, és milyen élelmiszerre lesz szükség. Mert hogy holnap északnak vesszük az irányt, megyét, dimenziót és kicsit korszakot váltunk. :) Elszaladtunk még a boltba, odafelé P. ülhetett elöl, hazafelé M. Nekik ez is nagy élmény, nincs autójuk, mindenhova busszal, villamossal, metróval járnak. Kijöttünk a boltból, M. a kocsiban, még a parkolóban ellátott egy hipót. A mai elsőt. Az esti 10-es mérése 4.4 volt, egy hipo után nem túl megbízható érték, így éjfélkor mérni kell. Most negyed 11, de még fent van, ezer a dolga, meccs van, a ma készült kis videókat küldi át magának a telefonomról..., szerintem ő maga fog mérni éjfélkor. Nyári szünet van, túl korán nem kell kelni (hát korábban, mint gondolják, mert még nem pakoltak össze), hadd meccsezzen(ek).

Én is összepakolok még, aztán betakarom a gyerekeket (😊), majd aludni térek.