2017. július 12., szerda

Szerda: szervezkedés





Edzés reggel: terem/hát-tricepsz

Strand: Dombori

Edzés után: 1 adag fehérje
R: vajas-paprikás kenyérketo kávé 
E: fél doboz tonhal, zöldbab, kelbimbó, bogyós gyümis desszert
V: baconös rántotta 2 tojásból 2 ek zsíron

.....



A húgom gyerekei minden évben jönnek Mohácsra nyaralni. A nyaralás szervezéséről szeretnék egy külön bejegyzést írni, mert ez bizony nem egyszerű két kamasszal, főleg úgy, hogy az egyik inzulinos cukorbeteg. A szervezés már tavasszal elkezdődött, nem, nem korai, majd kiderül, miért.

Amellett, hogy a M-nak való szervezés (főleg inzulin, étkezés) prioritást élvez, magamra is gondolnom kell kajálás tekintetében, mert nem leszünk végig itthon, sőt ( 😉 ), de most erről nem is írok többet, mert a gyerekek képesek kutakodni a blogban a program után, márpedig semmiről nem tudnak, minden meglepetés. 😊 Szóval mivel holnap edzés pihenőnap, nem kelek hajnalban, ma maradhatok fent tovább, és akármilyen melegem van, akármilyen álmos vagyok, addig nem fekszem le, amíg a kajatervem bevásárlólistával kész nem lesz. Persze a teljes nyaralás M. állapotától függ elsősorban, másodsorban az időjárástól, de a diab vonal inkább legyen túlszervezve, mert az bizony nem játék.

Na akkor elő a naptárral és a jegyzetekkel, kis éji tervezés ON.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Strand: Dombori


Dombori. 1981-ben jártam itt utoljára. Akkor teljesen más volt. Ma hatalmas, gondozott terület, kiépített lépcső a vízhez, zuhanyzók, úszómester, elsősegély, büfék, éttermek, mosdó papírral, szappannal, ingyenes parkolás, mindez egy szabadstrandon.







Hoztam az ebédemet is a kis hűtőtáskámban.








Nagyon jó hely, pici gyerkőc is és a felnőtt is jól érezheti magát. Csak ajánlani tudom.

Mai edzés: hát-tricepsz

Mivel több mint egy hete a csuklyás és trapéz izmom begyulladt, M-sal módosítottunk az edzésterven. Íg lett ma a hát és a tricepsz párosítás. A bibis izmok köszönik, jól vannak, azért kapnak még kis pihenőt. Tegnap a strandon megcsípte egy méh a talpamat (!), egész éjjel borogattam ecettel, még kicsit dagadt, de nem annyira fáj, inkább viszket. Rendbe jön ez is. 

Habár elkezdtük izolálni az izomcsoportokat,  és a széria- és ismétlésszám is változott (3x10-12-ről 4x8-ra), még mindig nem dolgozom nagy súlyokkal. Egyszerűen azért, mert meg kell tanulnom előbb érezni azt az izmot, amire dolgozom éppen, még nagyon kell figyelnem a légzésre, a testtartásra, és semmiképp nem szeretnék sérülést. Edzeni a teremben nagyon jó, szuper móka, totálisan kikapcsol, edzés közben nincs méhcsípés, nincs ott más, csak én, sokszor a zenét sem hallom. 

Akkora súly "van előírva", amivel éppen megy a gyakorlat ismétlése 8-szor. Egy-két gyakorlatnál már merem ezt a súlyt alkalmazni, azoknál, amikben még nincs gyakorlatom, ott nem.

Bemelegítés: 
- 5 perc futópad (lassú séta, majd tempós séta 6%-os emelkedőn)
- 5 perc bicikli
- 5 perc ellipszis tréner
- gimnasztika.

Még otthon bemelegítek egyszer, aztán pár perc séta a teremig, a gépes bemelegítés után rendes gimnasztika. Tapasztalat: KELL a JÓ bemelegítés, nyújtok is közben, és habár ma felsőtest edzés volt, mindig az egész testre melegítek.

Levezetés:
- 5 perc ellipszis tréner
- nyújtás.

Már sok éve Szűcs Ildikó nyújtását használom (edzesmester.com), ehhez még hozzátettem néhány gyakorlatot ebből a videóból, és pluszban rengeteg nyak nyújtást végzek és fejkörzést, nekem ez (is) kell, nagyon jót tesz. Nem mellesleg jegyzem meg: 42 éves vagyok, nem 24. 

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció: Suzzy

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.






"A kerdes altlaban ugyanaz, h hogyan jutottam el ide, mi a tortenete... Nem tudok ezzel kapcsolatban tortenetet irni mert nincs...Lelkileg h mi vezetett ide? Talan az h sosem szerettem magam es realizaltam, h fogyni kell... Igazabol az volt h 1 ismerosom aki akkor 103 kg volt elkezdett dietazni, es kerdezte h nem e megyunk el vele terembe, mert nyilt egy uj terem (2012). Ugy voltam vele h akkor en is megporbalom.. Nagy almaim nem voltak az elejen (ugy voltam vele h 65kgnal orulni fogok)... (most sincsenek... Na most Krisz amikor ezt olvassa tudom h mit gondol, morogva h ismet hazudok magamnak, es igenis van nagy almom ..). A lenyeg h a dietat mar a terem elott elkezdtem, igy a terembe 111,5 kg-al mentem mar 120rol. Tehat ettol ne feljen senki... Senkit nem nevetnek ki... Akkor ugy 0 olvasgatassal, 0 tudassal belevagtam... Hogyan? Egy hetvegi napon elmentem a boltba es bevasaroltam csak dietaba illo egeszseges dolgokbol, es masnap indulas.. Az elejen kaloria szamolassal kezdtem (de ez onmagaban nem eleg; - akkor meg nem tudtam. - vegulis meg is ment a dolog valamiert 76kgig). Teremben pedig aerob edzest kardioval kavartan mindent csinaltam, mert az elejen fogalmam sem volt dolgokrol... Csoportok altal jottem ra, hogy alacsony intenzitason kellene edzeni. Altlaban 20 perc gyaloglas 20 perc elliptikus 20 perc bicajt csinaltam (es utaltam). Az elejen amennyit birtam .. ha 8 perc akkor 8 perc...Vegulis szaladtak le a kg-ok. 2013 novemberre 69 kg voltam (de teljesen mas testkeppel mint most, zsirosabbal es nagyobb ruhamerettel mint most). Sajna 2014 februarra 76 lettem, mert 2013 karacsonyan elszaladt velem a lo, es onnan mar nem akart menni lefele. Akkor kaptam azt a tanacsot, hogy kezdjek sulyzos edzesbe, mert uj terheles kell a szervezetemnek... 2014 februarban elkezdtem a sulyzos edzest, es 2014 oktoberre mar 60 kg voltam. Ekkor 2014 ben astam bele magam azokba a dolgokba, hogy igazabol kellene szenhidratot, zsirt, feherjet IS szamolni... Meg is lett az eredmenye... 2014-es kepeimet visszasirom.. Aztan tortent velem valami... 2015 elejen elengedtem a gyeplot, es vegtelen kajalasba kezdtem...(sok stressz, munka, koltozes). 2017 januarra 84 kg voltam.. Akkor ismet realizaltam, hogy ez igy nem mehet tovabb... Ma 69.9 kg vagyok. Meg 8kg-ot mindenkeppen szeretnek fogyni azert, hogy megnyugodjon a lelkivilagom.. Aztan a tobbire mar nem porgok ra... Jo lenne szepen lassan 60 ala bemenni 2018-ra.

Szamomra kiakaszto kerdes h milyen dietat kovetek v h mi a dietas modszerem... Le van irva... En a szamolasra meresre alapulo egeszseges (clean) evest tartom az EGYETLEN jol mukodo modszernek, es fogyas utan is tanacsolom ennek az eletmodnak a folytatasat csak magasabb energiabevitellel."






Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha