2017. június 30., péntek

Csirkés minestrone



Tudom, hogy a név paradoxon. Hogy egy zöldségleves furán veszi ki magát, ha hús van benne. Hogy ez inkább valamiféle ragu. Viszont nekem ránézésre minestrone, a csirkés minestrone nevet megjegyezve tudni fogom, hogy ez melyik leves. Így aztán marad ez a név. És azt még muszáj hozzátennem, hogy valami irgalmatlanul finom!



Hozzávalók: (2 adaghoz)

(A hozzávalókat nem mértem.)

# 1 ek zsír # 2 szelet bacon # 1 közepes vöröshagyma fele # 1 nagy gerezd fokhagyma # házi paradicsomlé # 10 közepes fej csiperke gomba # egy kis cukkini # 2 nagy zellerszár # nagy marék zöldbab # só, bors, natúr vegeta # egy hatalmas csirkemell (kb. 200g) # marék reszelt sajt

Elkészítés:

# Egy lábosban a zsíron megpirítom a felkockázott hagymát, a darabolt fokhagymát és a felcsíkozott bacont.
# Közben megpucolom, darabolom a gombát és a zellerszárat, a lábosba kerül.
# Amíg párolódik, felkockázom a csirkemellet, ez is mehet a lábosba. hagyom, hogy a hús fehéredésig süljön, közben néha megkeverem.
# Felöntöm annyi paradicsomlével, hogy félig ellepje a húsos zöldséget, majd annyi vízzel, hogy ellepje.
# Fűszerezem.
# Amíg fő, megpucolom a cukkinit, vékonyra szeletelem.
# A zöldbab végeit levágom, kb. 4-5 centis darabokra aprítom.
# A cukkini és a zöldbab is megy a levesbe.
# Lereszelem a sajtot, abba a tányérba, amiből enni fogok.
# Amikor a cukkini üvegesedni kezd, rámerem a levest a sajtra és már tálalom is.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Edzés: terem/alsótest

Tegnap azt mondtad: majd holnap. 
Amiben benne van a "majd", az sosem történik meg...


Irtó meleg volt ma is. Délelőtt a városban ügyintéztem, fáradt voltam, csak pihegtem a hőségtől. Reggelre terveztem az edzést, de valahogy inkább aludtam volna. Oké, délután megcsinálom- gondoltam. Elszöszmötöltem itthon ezzel is, azzal, telt az  idő. Ebédet kellett volna főzni. Ilyen melegben? Na, akkor inkább az edzés! Bekaptam két hatalmas marék áfonyát, összeszedtem a cuccomat és irány a terem!

Sokan voltak, ez egyre kevésbé zavar. Ha tornázom, az adott gyakorlattal vagyok elfoglalva. És valahogy mindig épp szabad volt az a gép, amire szükségem volt.

A lábnyújtó és a vádli kivételével ma a többi gyakorlatnál emeltem a súlyokon. Még mindig nem a max súlynál vagyok, hiszen ez a bevezető hónap. 

A kardio közben figyeltem a termet, főleg azt, hogyan használják azokat a gépeket, amiket eddig én még nem próbáltam. Személyi edzés is volt, abból is sokat lehetett tanulni.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


Tipp: hűtött áru hazaszállítása hőségben


Tipp  

Nyáron veszélyes hűtött terméket vásárolni, mert amire hazaér az ember vele, képes romlásnak indulni. Van egy kis hűtőtasim, ebbe kerül két fagyott jégakku, közé ma például a csirkemell. Így hazáig se gyalog, se az átforrósodott autóban nem lesz baja.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

"Tulajdonképpen semmi más nincs, se titok, se egyéb tudnivaló... csak csinálni kell!"








Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha