2017. június 13., kedd

Vasárnaptól keddig, hatalmas meglepetés

Vasárnap (anyuéknál)









A világ tele van gyönyörűséggel, csak rajtad múlik, hogy ráakadjál ezekre az örömökre, melyek lépten-nyomon eléd kerülnek. Jean Webster
(Saját fotó, mostani kedvenc, kapor anyuék kertjében.)







Mozgás: -


Hétfő





Mozgás: képen + 4km



Kedd


R:


E: a tegnapi vacsorakor 2 adag készült, a dobozban a mai ebéd, még 2 főtt tojást is tettem hozzá


V:


Mozgás: képen + 5.5km

.....

Reggel kiírtam nagy büszkén a blog Facebook oldalán, hogy ma 5 éves a Boszorkánykonyha blog. Aztán gondolkodtam, gondolkodtam (kábé mint Micimackó): valami nem stimmel. Egy órára rá rájöttem, hogy nem júniusban, hanem majd júliusban! 😄 

Egy hónap ide vagy oda, idén 5 éve kezdtem a naplómat blog formában vezetni. Ezen alkalomból egy hatalmas meglepetést kaptam. Komolyan: totálisan meglepett, és nagyon-nagyon örülök neki: egy 10 alkalmas terembérletet kaptam! Itt is nagyon köszönöm!! (Remélem, még ma sikerül felfognom, hogy tényleg megyek terembe, jaj, mindent ki akarok próbálni! 😊)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Reggeli mocorgó

Nyár van. Meleg, sokszor hőség. Nagyon nehezen viselem a 20 fok feletti hőmérsékletet. Ha futni szeretnék, reggel kell mennem, a délutáni futás kizárva, mert az nem kikapcsolódás és feltöltődés, hanem nekem sivatagi teljesítménytúra, harc az elemekkel. Mivel a munkába is oda kell érni, az a reggeli felkelés inkább hajnali. Bemelegítés, futás, nyújtás, kiizzadás, tusolás, öltözés kell: 4 óra- fél 5-kor kell ilyenkor kelnem. Szeretek aludni, nagyon jól is alszom, általában magamtól ébredek fél 6 táján. És amíg hőség van, hagyom, hogy a testem mondja meg az ébredés idejét. A fél 6-os keléssel pont van időm egy kisebb tornára, ami ugyan nem komoly edzés (ezért is nevezem mocorgónak), de nagyon jólesik, beindítja a szervezetemet, kitisztítja az agyamat, átmozgat, előkészít a napra. 

Múlt héten ezeknél a kisebb edzéseknél váltottam tabatára. X perc munka, y perc pihenő. A munka pontos végrehajtással az adott idő alatt  elvégezhető legtöbb gyakorlatot jelenti. Leírva/olvasva ez pitiánernek tűnik, de még a súlyzó nélküli gyakorlatoknál is rendesen megdolgoztat. A pihenő idő pedig elrepül (aktív pihenőt szoktam tartani: terpesz-zár lépések, helyben járás, helyben kocogás). Ha van idő, több kört is csinálok, ha nem, egyet, az bemelegítéssel-nyújtással 20-25 perc.

Nincs mindig kedvem reggel mozogni, de az edzőcuccom látható helyre kikészítem, és totál egyszerűen átfut az agyamon: ez nem kedv kérdése. Már öltözök is és indulhat a torna. Utána pedig sokkal jobban érzem magam és örülök, hogy nem halogattam, hogy nem maradt el, hogy ma is megcsináltam.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha