2017. június 22., csütörtök

Lottó szelet

Nagyon vágytam csokira. Lottó csokira. Gyerekkoromban a Sport szelet mellett az volt a kedvencem. De mivel a Lottó  csoki kilőve, úgy oldottam meg, hogy sütöttem. Hasra ütve. Abból, ami volt itthon. Így született a Lottó szelet, egy vészesen finom sütike.


A süti hagyományos alapanyagokkal is elkészíthető, majd jelzem a receptben.


Hozzávalók (16 szelethez):

# 300 g gyalult cukkini # 2 tojás # 2 ek kakaópor (cukrozatlan) # 1/2 cs sütőpor # rum vagy rum aroma ízlés szerint # vanília vagy vanília aroma ízlés szerint # 2 ek eritrit (ha édesen szereted, több; hagyományos sütésnél cukor) # 4 púpos ek gesztenyeliszt (ha nagy volt a tojás, előfordulhat, hogy túl híg a massza, ilyenkor mehet még bele gesztenyeliszt vagy útifűmaghéj; hagyományosan sütőknek: liszt) # 2 ek útifűmaghéj (ha nincs és folyós lenne a massza, még 2 ek gesztenyeliszt; hagyományosan sütőknek: ha folyós a massza, plusz liszt) # 2 ek darált dió.


Elkészítés:

# A cukkinit meghámozzuk (ha szükséges, a magházat kanállal kiszedjük), nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd a két tenyerünk között a levét alaposan kinyomkodjuk.
# A cukkinihez adjuk a többi hozzávalót (a sorrend mindegy, de érdemes a lisztet a legvégére hagyni), villával összekeverjük.
# Sütőpapírral bélelt, 25x21 cm-es tepsibe öntjük.
# Előmelegített sütőben 180-200 fokon 45 percig sütjük (én tűpróbáztam).


Figyelmeztetés:

Rettentően finom, figyelj oda, hogy ne fald fel egyszerre! 😊


Megjegyzés

Családnak érdemes dupla adagot sütni nagy gáztepsiben.


Tápértéke (1 szeletben): 39kcal, 2g F, 4g CH, 2g zsír. (Ha bármelyik alapanyagból többet/kevesebbet használsz, avagy hagyományos alapanyagokból készítve ezek az értékek jelentősen változnak.)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

3 megjegyzés:

  1. Na ezt feltétlen kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Érdemes cukkini szezonban sütni, fillérekért van akkor a cukkini és hazai, nem permetezett spanyol. És ha ízlik, tényleg érdemes fagyasztani belőle, nagyon jó szolgálatot tud tenni, ha hirtelen süti kell, vagy ha "édeset" enne az ember.

      Törlés
  2. Megsütöttem, szerintem kellene cserélnünk egyszer sütit :):) Picit mások az összetevők, de valóban finom. A kímélőre tettem, ha érdekes az eltérés. :)

    VálaszTörlés