2017. június 22., csütörtök

Lottó szelet

Nagyon vágytam csokira. Lottó csokira. Gyerekkoromban a Sport szelet mellett az volt a kedvencem. De mivel a Lottó  csoki kilőve, úgy oldottam meg, hogy sütöttem. Hasra ütve. Abból, ami volt itthon. Így született a Lottó szelet, egy vészesen finom sütike.


A süti hagyományos alapanyagokkal is elkészíthető, majd jelzem a receptben.


Hozzávalók (16 szelethez):

# 300 g gyalult cukkini # 2 tojás # 2 ek kakaópor (cukrozatlan) # 1/2 cs sütőpor # rum vagy rum aroma ízlés szerint # vanília vagy vanília aroma ízlés szerint # 2 ek eritrit (ha édesen szereted, több; hagyományos sütésnél cukor) # 4 púpos ek gesztenyeliszt (ha nagy volt a tojás, előfordulhat, hogy túl híg a massza, ilyenkor mehet még bele gesztenyeliszt vagy útifűmaghéj; hagyományosan sütőknek: liszt) # 2 ek útifűmaghéj (ha nincs és folyós lenne a massza, még 2 ek gesztenyeliszt; hagyományosan sütőknek: ha folyós a massza, plusz liszt) # 2 ek darált dió.


Elkészítés:

# A cukkinit meghámozzuk (ha szükséges, a magházat kanállal kiszedjük), nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd a két tenyerünk között a levét alaposan kinyomkodjuk.
# A cukkinihez adjuk a többi hozzávalót (a sorrend mindegy, de érdemes a lisztet a legvégére hagyni), villával összekeverjük.
# Sütőpapírral bélelt, 25x21 cm-es tepsibe öntjük.
# Előmelegített sütőben 180-200 fokon 45 percig sütjük (én tűpróbáztam).


Figyelmeztetés:

Rettentően finom, figyelj oda, hogy ne fald fel egyszerre! 😊


Megjegyzés

Családnak érdemes dupla adagot sütni nagy gáztepsiben.


Tápértéke (1 szeletben): 39kcal, 2g F, 4g CH, 2g zsír. (Ha bármelyik alapanyagból többet/kevesebbet használsz, avagy hagyományos alapanyagokból készítve ezek az értékek jelentősen változnak.)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése