2017. január 14., szombat

Szombat, Mo. 9.

Napi program lett a korai alvás és a korai kelés. Megszólal a vekker, már megyek is át a kanapéra, benyomom a meditációs zenét, törökülés és indulhat a dolog. Annyit kellene csinálnom, hogy nem csinálok semmit, csak vagyok. Hát ez roppant nehéz. De ma már 12 percig nyugton ültem. Komoly haladás.

Aztán jön egy nyújtás.

Idénre nincs fogadalmam, azt viszont megbeszéltem magammal, hogy heti legalább egy nagy nyújtást szeretnék végigcsinálni, és ha van rá időm, napközben is egy-két kisebbet. Amíg itthon vagyok, most nem túl zsúfolt a programom, bele is fér a napba.

Hogy mit akarok a nyújtással? Totál őszintén: edzés után sokszor csak ímmel-ámmal nyújtok. Nincs a testemnek tartása, itt-ott néha fájogat, bizonyos mozdulatok nem mennek... Nem vagyok beteg, csak szörnyen merev. Decemberben majdnem dobtam egy hátast, amikor A. tévézett, gyógytornász mutatott gyakorlatokat, gondoltam: megcsinálom, és álló helyzetből nyújtott lábbal nem értem el a cipőmet, de még lendületből sem! Nagy jóindulattal azt mondhatom: kb a bokámig ért el az ujjam vége, miközben majd szétszakadt mindenem. Akkor gondoltam ki ezt a nyújtás dolgot, és gyakorlatilag aznap el is kezdtem, de ugye munka mellett semmi komoly mozgás nem kivitelezhető. Viszont 9. napja, amióta itthon vagyok, minden nap volt több pici nyújtás, a múlt szombaton és ma egy-egy nagy. És a sok picinek már ilyen rövid idő alatt is van eredménye: nemhogy elérem a cipőmet, de a földre le tudom tenni az ujjaimat! Szorgalmasan csinálom tovább, szeretnék rugalmasabb lenni.


Reggeli mozgás: kocogás-séta-csúszkálás-tócsaátugrálás.


Ma is sok vizet ittam, kicsit színesebben:





Ugye tegnap csak vizet ittam. Így gyakorlatilag lett egy spontán 38 órás vízböjt. Éhes nem voltam, sőt ma reggelre nagyon jól éreztem magam a testemben. Csak délelőtt 10 után ettem, nem azért, mert éhes voltam, hanem mert nem akartam folytatni a vízivást (negyed óránként mosdóba jártam).

Délelőtt: 2 vajas-sós-paprikás kenyerem, lájtos keto kávé (fele zsírmennyiséggel)
Délután: két tányér brokkoli krémleves kenyérkockával
Este: mandula, sajt

Mozgás:

- nyújtás
- 6.8 km


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha





4 megjegyzés:

  1. Szia, milyen kenyeret eszel, jól néz ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andrea! Saját receptem, fél óra alatt kész, mindig ezt sütöm. Itt találod a receptjét: http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2016/02/kenyer-fel-ora-alatt.html

      Törlés
  2. Köszönöm a gyors választ :) Kipróbálom én is, ez gluténmentes ugye?

    VálaszTörlés