2016. október 13., csütörtök

Kaland a Bukkben/4. nap

Reggeli a szallason.


Autos tura Aggtelekre. Cel a barlang.

Az utak katasztrofalisak. Aggtelek es a barlang kitablazasa botranyos, mivel nincs jelezve. Kozvetlenul a cel elotti keresztezodesben van egy tabla, hogy barlang balra... Megvan a barlang vegre, az ember inna az ut utan egy kavet. Egyetlen etterem van nyitva a barlang penztar mellett. De kave nincs, mert elromlott a gep. Es tea sincs. Atmegy az ember az ajandekboltba- informacioert. 200 meterre van egy szallo, probaljuk meg ott. Az ember atsetal es hirtelen idoutazo lesz. Visszarepul vagy 30-40 evet a "szocrealba". De itt legalabb van kave. Es meleg.


Jegy a ket orai indulasra megvan, indulhatunk.















A meses barlang utan ebed az egyeduli nyitva tablaval rendelkezo helyen. Ez sajnos nincs, azt sajnos nem tudok hozni... Legyen husleves gazdagon. Megkaptam.


😂

Van meg ido, irany a kozeptura. Autoval a Voros-toig, ott van a Baradla barlang bejarata. Ha az ember mar jart a rovid turan, jelentos engedmenyt kap a kozeptura jegyarabol.



A csoport ket szemelyes, de igy is inditjak a turat, szerencsere.








600 lepcso utan meg van ido es ero egy mini erdei turara, mert a Tengerszemet nem lehet kihagyni. Elotte persze colomboi feladat kinyomozni, merre kell menni, mert elore kitablazva ez sincs. Azert nincs lehetetlen es megvan a to is, ez is igazi mese-vilag, szerintem hobbitok lakhatnak itt.















Jo 8 km tura utan jolesik a vacsora a szallason.



Mar csak egy teljes nap van vissza. Program meg akad boven.