2016. június 25., szombat

Szombat

Irtózatosan meleg volt ma is. Szombat, dolgoztam. Nyitástól négyig. A teraszon. Délelőtt kilencig már megfőttem. Tízre folyt a veríték a hátamon, le a lábamon a vádlimra, be a papucsomba. Amíg nem volt vendég, elkezdtem jégkockákat (f)elolvasztani a nyakamon. Később már akkor is, ha vendég volt. Különben elájultam volna. 

Egész nap azzal a gondolattal kacérkodtam, hogy bedugom a fejem a csap alá, hadd folyjon rajtam a hideg víz. A másik ötlet az volt, hogy elszaladok a vízpermetig. Ott van nem messze az üzlet mellett. Csak egy kicsit. Csak egy röpke időre felfrissülni. Persze maradtam. De a munkaidő letelte után 10 másodperccel már ott álltam a vízpermet alatt. Csak álltam ott, élveztem a hűsítő permetet. Álltam, és nem zavart, hogy nedves lesz a táskám, pöttyös a szemüvegem.


Amikor hazaértem, első dolgom volt, hogy hűtsem magam. Ittam és lefolyattam magam hideg vízzel. A hajamat is, mert a fejbőröm forrt.

Ma kivételesen papucsban dolgoztam. Már tegnap, amikor a hálóból éjjel átköltöztem a nappaliba (mert ott nyitva a terasz ajtó, gondoltam, több hűvösebb levegő jön be), előre megköszöntem, hogy ma nem lesz durva forgalom (bocs, főnök...), így bírom papucsban, mert a fekete, zárt cipőmben nem bírtam volna nyolc órát lehúzni a tűzforró teraszon, a tűző napon. Most nem a cipőben égett a lábam, hanem a bőröm a papucsban, nem keveset barnultam...

(A képen nem üszkösödnek a lábujjaim. A telóm készít mostanában fura színű képeket, ez is egy ezek közül.)

A napi nyolc-tíz óra álló munka terheli meg nagyon a lábamat. Igyekszem sokat sétálni a teraszon ácsorgás helyett, de ez sem megoldás. Akkor nyugszanak meg a lábaim, ha futok, vagy ha pihentetem őket vízszintben. Ma is megvártam, amíg lehűl a testem és az idő, aztán jöhetett a futás. Ma intervall volt, kedvenc zenékre. Meglehetősen zaklatott volt a lelkem, jót tett a futás, tényleg csodaszer tud lenni.


Holnap este be kell mennem dolgozni a meccsre. És hétfőn reggel nyitok. A keddet viszont elkértem szabinak, nem szabad túlterhelnem a lábaimat. Meg pihenni is kell néha.

R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: 1 szendvics, keto kávé (munkahelyen)
V: az ebédre vitt második szendvics, meggyleves, 2 marék mogyoró

Mozgás: 10.5 km



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Meggyleves


A kimagozott meggyet lábosba tettem, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Fahéjjal, szegfűszeggel (ezeket teatojásba tettem), csöpp édesítővel és citromlével felforraltam. Egy mokkás kanálnyi keményítőt (tápióka) elkevertem hideg vízzel, majd a levesbe öntöttem, átkevertem. Amikor kicsit kihűlt, kevés kókusztejjel elkevertem. Jégkockával tálaltam.

A leves pikantériája, hogy amikor forrni kezd, teszek bele gyümölcstea filtert, amit benne hagyok addig, amíg kihűl a leves.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Péntek



R: 3 kenyér, fele vajas-paprikás, fele szalámis-paprikás (köszönöm a szalámit!)
E: meggyleves, 3 kis mignon
V (délután, Laci napi összeröffenésen): pörkölt (köszönöm!)

Mozgás: 4.5 km


E. csodaszép virágai:










Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha