2016. szeptember 29., csütörtök

Megfontolásra: glutén- és laktózmentes kenyér




Az én kenyerem:


(Recept itt.)

Mindenki azt eszik, amit akar. A tapasztalatom az, hogy nem mindenki tudja, mit eszik. Nekem is időbe, olvasásba, tanulásba került, amire észrevettem, hogy van egy címke az élelmiszerek(nek nevezett dolgok) csomagolásán, ami tartalmazza az összetevőiket. Időbe telt, mire ezeket el is olvastam. Sok tanulás után értettem meg, mik ezek az összetevők. És hogy sokuknak semmi közük az ételhez, a táplálékhoz, a tápanyaghoz, a természethez, az élethez. 

Nem beszélek rá senkit, hogy olvassa a címkéket, hogy kérdezzen, tanuljon, vagy hogy süsse saját maga a kenyerét. Hiszen mindenki úgy él, ahogy szeretne. Én csak saját tapasztalatból tudom, hogy érdemes olvasni, érdemes tanulni, érdemes figyelni. A fogyasztói társadalomnak nem az az érdeke, hogy egészségesek legyünk. Senki nem fog helyettünk odafigyelni saját magunkra.


Kenyér receptek (gyűjtemény) itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése