2015. december 17., csütörtök

Csütörtök: RTL, angyalok, varázslótanonc..., Magyarország 61.

Képkavarc: nem időrendben.


Pécs, legalább két angyal, de erről holnap.



Edzés reggel (az étkezési naplóm hátuljába írt listáról):

- bemelegítés
- 1 perc ugrókötél
- 15 hasprés
- 15 vállra tett kézzel, egyenes háttal törzsdöntés
- 1 perc ugrókötél
- 15 térdfelhúzás ágyszélen ülve
- 15 vállra tett kézzel, egyenes háttal törzsdöntés
- 15 hasprés
- 1 perc ugrókötél
(4 kör)
- nyújtás.

R: 2 vajas-paprikás kenyér, kávé
E: pizza (most is mennyei volt)
V: nyers saslik

És délután kaptam a blog Facebook oldalán egy üzenetet:

"Üdvözlöm! Nagy Mónika vagyok az RTL Klub A Konyhafőnök című műsortól. Újra jön az ország legnagyobb főzőshow-ja ezért olyan embereket keresünk, akiknek szenvedélyük a főzés és otthonosan mozognak a konyhában. A verseny nyertese lesz a következő Konyhafőnök, aki 10 millió forinttal és fantasztikus lehetőségekkel lesz gazdagabb! Ha szívesen indulna a Konyhafőnök címért, akkor a jelentkezéssel és a műsorral kapcsolatban további információkért forduljon hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén..."

És totális komolysággal mondom, hogy a "magunk teremtjük a saját valóságunkat", az "a gondolataink alakítják a jövőnket" és a hasonló kijelentések igazak. Félelmetes, ahogy mostanában vannak dolgok, amiket szinte még végig sem gondolok, kimondani sincs időm, mert ott van, realizálódik, megtörténik, kézzel fogható, érezhető, tapintható, hallható... Már csak meg kell tanulnom nagyon ébernek lenni és pontosan irányítani a gondolataimat, mert még olyan vagyok, mint Harry Potter varázslótanoncként...


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Karácsonyi idézet



A félelemre és a megfélemlítésre alapított világrendben nem is lehet csodálkozni azon, ha az ember nem bízik az angyal eljövetelében. De azért az angyal mégis eljött, és szállást keres az emberek szívében az isteni Gyermek számára. A Karácsony itt van. Lehet, hogy csak hangulat, csak külsőség: mégis nagyon nagy és áldott alkalom, talán az utolsó alkalom arra, hogy mélységes igazságára ráébredjünk, és a hangulatból valóságot, a külsőségből lelkiséget teremtsünk.

Makkai Sándor