2015. november 5., csütörtök

Csütörtök, Magyarország 19.

Bárkivel beszéltem is a héten, vagy elhangzott a 'minyon' szó a számból, vagy gondoltam rá, hogy elmondom: napok óta nagyon vágyom rá. De hát a 'minyon' cukros-lisztes-tejes, á, nem éri meg a hasfájás... Azért még este, elalvás előtt is láttam magam előtt egy tálca 'minyont': rózsaszínt, sárgát, fehéret... És közben eszembe jutott N., aki posztolta több étkezését és láttam, milyen szép a kenyere. Megkérdeztem, hogyan készült, kiderült: az én receptem alapján :) Úgyhogy ma reggel fogtam magam és kicsit megvariálva elkészült a falat-muffin (a recit majd felteszem a blogra). Így kicsit tolódott a reggeli, de megérte.



Amíg sült a cucc, megcsináltam az edzést.
Otthoni súlyzós 3-4. nap (mivel a tegnapit elblicceltem):
1. bemelegítés
2. döntött törzsű evezés rúddal (4x15)/ bicepsz állva (4x15)/ merev lábas felhúzás (4x15)/ egykezes bicepsz ülve (4x15)/ döntött törzsű oldalemelés (4x15)
3. nyújtás



Délután háromra időpontom volt Pécsett. Jobban mondva Miss Mitsunak. Emiatt elég ideges voltam, így ebédet nem is ettem. Nem részletezem, egyelőre minden rendben. Mivel sikerrel jártam, és az utóbbi időben tényleg sokat aggódtam (tudom, nem kellett volna, gyakorlom a türelmet és a napfény látást a felhők és köd mögött, de még nehéz), meglehetősen elfáradtam agyilag. Itt csatolok vissza a bejegyzés eleji gondolathoz. Szóval hazaautóztam és a pékség felé vettem az irányt. Beszereztem őket:


A bal oldali paleó, a másik totál hagyományos. 'Minyon'! Tudtam, hogy lesz utána mindenféle gond, de most kellett. Bevállaltam a következményeket és minden lelkifurdi nélkül, élvezettel megettem. Mindkettőt. Lett gond a cukor miatt először, de amikor az lecsengett, következett az emésztőrendszeri,  és tart most is, de reggelre rendben leszek. Délelőttre biztosan. Nem bűnözés volt, hanem tudatos döntés. És nem bántam meg.


Azt hiszem, tegnap nem írtam a szolgáltató-kálváriám végéről. Hát, kérem, rám egyáltalán nem jellemző, hogy kinyitom a számat, hogy észrevételt teszek közzé, hogy jogorvoslatot kérek... A hétfői történések után megtettem. Kedden ugye tisztáztam a dolgokat egy másik kirendeltségen, este aztán üzenetet kaptam: "A kivizsgálás eredményének megfelelően szeretnénk tájékoztatni arról, hogy panaszát nem találtuk jogosnak, azonban egyedi elbírálás alapján szeretnénk felajánlani egyszeri nettó 1.000 forint (bruttó 1.270 forint) kompenzációt". Mivel ekkor már tudtam, hogy miért nem találták jogosnak, mivel az ügy tisztázódott, visszakaptam a szolgáltatást is, így elfogadtam. (M. volt kolleganőm kisfia mondta nekem anno: "Kérni nem kell, de amit adnak, azt el kell fogadni".)

És egy érdekesség: ma Brazíliából kaptam egy kérdést a blog Facebook oldalán a Freeletics-szel kapcsolatban. Angolul. A kérdést értem, a választ is tudom, mivel sosem tanultam angolt és csak roppant alap szinten "tudok", gatyafelkötés és pár napon belül megírom a választ.

Reggeli: főtt tojás, falat-muffin, sajt, paprika
Ebéd: -
Délután: 2 süti
Vacsora: tonhal saláta
Mozgás: saját súlyzós 3. hét/3-4.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Kenyér

Süssünk abból, ami van itthon - jelszóval álltam neki a kenyérsütésnek. Nem bántam meg.


Hozzávalók (16 szelethez):

# 12 kisebb tojás # 3 púpos ek szezámmagliszt # 3 csapott ek lenmagliszt # 3 púpos ek szezámmagpehely # 3 púpos ek lenmagpehely # só (ízlés szerint) # 1 cs (12g) sütőpor # pár csepp citromlé # 2 púpos ek tápióka keményítő # 2 marék mag (len-, szezám-, napraforgó-, tökmag) # 2 ek zsiradék (én most olívaolajat használtam)

Elkészítés:

# Egy tálban a hozzávalókat kézi mixerrel összedolgoztam.
# 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben 20 percig sütöttem.

Nagyon könnyű, puha, finom lett.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs

A változtatás titka, hogy az energiádat nem a régi elleni harcra, hanem az új felépítésére összpontosítod.

Szókratész

Facebook oldal: Boszorkánykonyha