2015. október 23., péntek

Humor


Péntek, Magyarország 7.



Mohács nagyon szép város. Rengeteg a park, a fű, a zöld. Ősszel mindez őszi színekbe öltözik. És így is meseszép.










Az ebédem is szép, színes volt:



Ezerrel pörög a Garázsvásár, azaz adom el azokat a dolgaimat, amikre már nincs szükségem. Mivel már mindenhol voltak ezek a dolgok és hiába van három szobám is, mégsem volt helyem, ráadásul sosem találtam semmit, ma rászántam az időt és rendbe raktam a dolgaimat. Volt egy üres szekrény a nappaliban, azt kimostam, oda kerültek a saját dolgaim. A folyosói beépített szekrénybe tettem az eladó holmik nagy részét. A könyveket úgy, hogy lássam a szerzőt/címet, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal, ha valaki valamelyiket meg szeretné venni, az összeset megfognom és átnéznem. Így a hátsó szobában is felszabadult jó néhány, eddig a földön tárolt doboz és így hely is. Már vicces volt, hogy azt eredetileg edzőteremnek használtam volna, amikor tavaly ide költöztem, de sosem volt elég helyem a raktárrá minősítés miatt. A hálószobából is ment ki minden, ami nem az alvással kapcsolatos. Ott van egy iszonyú nagy franciaágy, na az állandóan tele volt ruha kupacokkal, könyvekkel, egyebekkel, én meg meghúztam magam a bal szélén, ha aludni akartam. 

A pakolás közben kezembe akadt ez a sapi. Felpróbáltam. És olyan cuki, meg annyira szép a mintája (saját horgolás), hogy úgy döntöttem, ezt nem adom el, inkább megtartom.

Délelőtt hatalmasat sétáltam. Direkt nem tettem fel a fülest, hogy halljam a száraz levelek zörgését, amikor rugdosom őket. Imádok az őszi avarban mászkálni, olyan ez, mint a kicsiknek a pocsolya: vonzó, egyszerűen kihagyhatatlan. 

Volt a sétában mindenféle tempó, lassabb, tempós, szinte kocogás... És pár perc ácsorgás is, mert összefutottam egy kolleganőmmel, K-val és a barátjával, gyorsan mindent el kellett mesélnünk, miközben megtárgyaltuk Bécset és a bőr lábbelik kérdését is.

Az ebédem is finom volt, de a vacsorakor már sokkal határozottabban éreztem az ízeket. Egy hete jöttem haza Bécsből, ha akkor ott maradok (áldom az eszemet, hogy nem tettem), akkor ma jöttem volna haza...

Mozgás: 1 óra séta
Reggeli: -
Ebéd: lecsó


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Rántotta kicsit másképp: tonhalas répa ágyon






# Két répát daraboltam, megfőztem a kis serpenyőmben. Amikor elfőtt róla a víz, 1 tk zsírral átsütöttem, a tűzről levéve hozzákevertem fél doboz konzerves tonhalat ----> tányér.

# Két tojásból 1 tk zsírral ránotta készült ugyanabban a serpenyőben ----> tányér.

# Két szelet bacont felkockáztam, szintén ugyanabban a serpenyőben megpirítottam ----> tányér.

Nagyon kellemes az ízkombináció, gyorsan kész, laktató (és nem utolsósorban kevés a mosogatnivaló).

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Edzéstipp otthonra: 30 napos program (eszközigény nélkül)































Facebook oldal: Boszorkánykonyha