2015. augusztus 5., szerda

Motiváció reggelre






Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Szerda (nem keto) (Mo. 14/3.)

Reggel fájdalomcsillapító, aztán piac. Friss, házi petrezselyem, gomba, cukkini, fekete szeder, sárgadinnye, paprika, paradicsom, tojás landolt a szatyromban. Már ekkor tudtam, hogy a mai nem lesz ketogén nap, de sokszor írtam már: nem étrendet akarok tartani, hanem megenni mindent, ami jót tesz, amit fel tud dolgozni a szervezetem. És már Ausztriában vágytam a jó kis hazai idény gyümölcsökre, a szeder mellett egyszerűen képtelenség lett volna csak úgy elmennem, egyszerűen imádom a bogyós gyümölcsöket.

Reggeli: citromos keksz, gyümölcs.

Van az úgy, hogy a mensi olykor fizikailag megterhelő. Ez van, elfogadtam és ilyenkor inkább nyugton maradok. Tegnap szenvedtem (de jól tűrtem), ma már sokkal jobb volt a helyzet, de még mindig súrolta a "számomra veszélyes" kategóriát, így megint úgy döntöttem: nem lesz edzés. Viszont a takarításra képes voltam, rá is fért a lakásra, belevágtam a reggeli után. A pepecselős részt választottam mára: konyhaszekrény polcai (lepakolás, tisztítás, selejtezés, visszapakolás, lisztek-egyebek feltöltése, lista arról, amit majd venni kell, mert már kifogyóban...), védőborítások súrolása... És gyorsan ebédet is kanyarítottam.

Ebéd: sült hal vele sült gombával, idény saláta.

(1 szelet hal fagyasztóból kivesz, kiolvaszt, konyhai törlőkendővel megszárít, megsóz. 2 fej gomba pucol, darabol. Hal és gomba 2 tk kókuszzsíron serpenyőben megsüt. Közben sali: 1 paradicsom, 1 szelet paprika, 1 uborka (ez pucolva) szeletel, rá pár karika lilahagyma, só, (fehér) balzsamecet, 1 tk olíva olaj.)

Később: laza gyümölcssaláta.

A délutáni folyamatos takarítás-pakolás alatt sós mogyizgattam.

Vacsora: laza gyümölcsleves.

34 fok volt ma is. Számomra (aki 20 fok alatti hőmérsékleten érzi jól magát) ez nagyon nagy kihívás. Úgy hallottam, jövő hétig hőségriadót adtak ki. Viszont eldöntöttem: úgy veszem, hogy erről nem tudok. Holnap már nem fogom megnézni, hány fok van. Jó idő lesz (nyár van, most legyen meleg!), lesz, amilyen lesz, én jól fogom érezni magam.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Citromos keksz


Hozzávalók:

5 tojás # 15 púpos ek kókuszreszelék # sütőpor # 1 ek citromlé # 2 ek eritrit # 1 csapott ek tápióka keményítő

Elkészítés:

# Az összetevőket egy tálban összekeverjük.
# Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat készítünk.
# Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

Megjegyzés:

* A halmok kicsit elfolynak, de a kókuszos rész egyben marad. A sütés után ezeket a kis elfolyásokat késsel lepattintottam a sütikről.
* Lehet több keményítőt, útifűmaghéjat, esetleg maglisztet tenni hozzá, hogy szilárdabb legyen a tészta, de akkor megsülve nem lesz ilyen könnyű, "levegős".
* Reszelt citromhéj is nagyon illene bele, de nem kaptam olyat, aminek a héja is fogyasztható lenne.
* Jól variálható (gyümölccsel, kakaóporral...), gyors alaprecept.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció: Hosszú Katinka


Olvastam Katinka könyvét, amiben leírja, milyen sportolóként, gyerekként élni, aztán élsportolóvá válni. Hogy mit jelent élni egy vele született tehetséggel, mennyi lemondással jár kibontani azt és csak menni, menni előre. Hogy a sport, a célok mennyi könnyel is járnak és milyen érzés, amikor már legszívesebben feladná...
Vas szabály #1
Minden edzésen a vízbe ugrás előtt megállok egy pillanatra, és a céljaimra gondolok, illetve mit kell tennem a tréning alatt, hogy azokhoz egy lépéssel közelebb kerüljek.
Vas szabály #2
Amikor elkezdem az edzést, onnantól kezdve nincsenek kifogások. Nem keresek mentséget, megteszem, amit meg kell tennem, és ezt elvárom a körülöttem levőktől is.
Vas szabály #3
Az egész pályafutásom arra épül, hogy amikor kell, akkor nem félek a rögösebb utat választani. Ha valami könnyű, akkor nem is érdemes csinálni.
Vas szabály #4
Sosem azokat a lehetőségeket keresem, ahol garantált a siker. Én azokat keresem, ahol az esélyek ellenem szólnak, mert a sikerhez vezető út bukásokkal van kikövezve.
Vas szabály #5
A kemény munka mindig kifizetődik. Talán nem  pontosan akkor, amikor számítasz rá, de sosem fog kárba veszni, előbb vagy utóbb gyümölcsöző lesz. (forrás)
Különleges étrend


Nagyon figyel a megfelelő táplálkozásra.
– Kerülöm a káros élelmiszereket, a tartósítószereket, inkább friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok – vallja Hosszú, aki két ebédet eszik, egyet a délelőtti edzés után, egyet a délutáni tréning előtt. Férje is segít neki, mert az egyetemen tanult dietetikát, ő állítja össze az étrendet. (forrás)
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha