2015. július 11., szombat

Péntek, szombat (Mo. 14/5-6.)


PÉNTEK

Edzés: Insanity, day 5: Plyometric cardio circuit.

Edzés alatt elfogyasztott folyadék: 1.2 liter (sós, meleg) víz.

R: 2 vajas-paprikás lenmag kenyér

E: sonkás-sajtos rántotta


(A gyerekek annyit tudnak a nyaralás meglepiből, hogy megyünk valahova, a település nevében benne van egy növény neve is.)



SZOMBAT

Edzés: rest.

R: mandula, kávé

E: lenmag kenyér vajjal, sóval, paprikával

V: rántotta

A nap nagy része boltozással, szervezéssel, telefonálással, nyaralás előtti végső egyeztetésekkel telt.

Sütöttem két adag kenyeret és egy valamit, amire szükség lesz egy kis programhoz (kénytelen vagyok homályosan fogalmazni, mert Milu fifikás gyerek, képes rá és elolvassa a blogot hatalmas kíváncsiságában).

Bedobozoltam a nem hűtős élelmiszereket és a kis konyhát, amit viszek magunkkal.

Kipakoltam a kocsiból, hogy legyen helye a holmijainknak.

Izgultam a nyaralás miatt. Ideges voltam. Két anya három gyerekével idegen helyen, szó szerint földön, föld alatt (és talán a levegőben is), vízben, vízen és víz alatt... Az irtó jó programok leszervezve. A cukorbeteg gyerek napi nyolc étkezése, gyors és lassú felszívódású szénhidrátok megvásárolva, becsomagolva. A hypoglikémia (nagyon alacsony vércukor) és hiperglikémia (kórosan magas vércukor) ellátására felkészültem. A kocsi megtankolva, autószerelővel megbeszélve: mehetek. Iratok rendben. Pénztárca is megtankolva. Az útvonalat fejből tudom. 
Ma lehorzsoltam a lábam, beütöttem a karomat, mélyen elvágtam az ujjamat, kerestem, de nem találtam, kutattam, de nem volt, leesett, eldeformálódott, bejelzett, nem működött...
Aztán felhívtam a húgomat. Azt mondta, olvassam el ezt a cikket:http://deluxe.cafeblog.hu/…/30-dolog-amire-ha-odafigyelsz-…/. Megtettem. És megértettem. És nagy mértékben megnyugodtam. Holnap délután megyek a gyerekekért (csak kettőért, a harmadikat kedden "szerzem be").smile han





Egy 14 éves, 180 centis, 80 kilós, sportoló diabos 4.5 napi szénhidrát adagja smile hangulatjel (Na jó, egy kis plusz tartalék is van a jó pár kilós dobozban, meg ebből ehet-ihet a másik két gyerek is, pakoltam bőséggel. Viszont a hűtős dolgok még ehhez jönnek majd.) Én sokszor 2 hónap alatt nem viszek be ennyi CH-ot (neki viszont kell) és nem ilyen formában. Ha ezt meg kellene ennem... Lennék a bajban. (Hiába vagyunk mindannyian emberből, nagyon különbözően reagálunk alapanyagokra, nagyon.)

Az alufóliás kép: sajnos előfordul, hogy egy cukorbeteg bármennyire be is tartja a diétát és minden előírást, nem tud kivédeni dolgokat (érzelmi állapot, időjárási front, túl sok mozgás...) és nagyon lemegy a vércukor szintje. Ez a hypoglikémia. És ez sajnos nem játék. Láttam már Milut nem egyszer hipózni, látványnak sem kellemes, de átélni még szörnyűbb lehet. Mondjuk egy 2-es cukrot kettős látással, szinte eszméletvesztett állapottal... Ez szinte bármikor előfordulhat és azonnali kezelést igényel. Nem megyek bele részletesen (akit érdekel, annak szívesen leírom, elmondom), de ilyenkor bizony amilyen gyorsan csak lehet, fel kell emelni a vércukrot. Ezért van cukros üdítő is csomagban és ezért készítettem úgynevezett hipós csomagokat. Milunak egy ilyen csomagban 5 háztartási keksz van és 3 szőlőcukor. Ilyen mindig van nála. (Éjszaka is  hipózhat, akkor nem tud rágni, nehezen nyel, arra is viszem a megoldást.)


Ez Milu húga, Pet, egy 140 centi magas, olyan 34 kilós, mesés alakú, sportoló, csupa izom kis csaj (bocsánat: hölgy) dobozába került: sonka, kolbász, tojás, sajt és némi CH, hátha megkívánja. Semmi zöldség, semmi gyümölcs. Ő így eszik, már 9 és fél éve. smile hangulatjel (A harmadik gyerek legszívesebben cukros édességeken élne, de az édesanyja megkért, hogy ha lehet, ne vigyük túlzásba. Megnyugtattam. Diabos és ketós körökben ez ugye szóba sem jöhet smile hangulatjel )

Amire ezzel megvoltam, elfáradtam. És meglehetősen sok lakásban tartózkodás után vágytam már ki a levegőre, a napra, a fényre. Így felkerekedtem és mielőtt jött volna a többi csomagolás, lementem a Dunára, sétáltam 3 km-t és nagyjából összedobtam egy kajatervet a nyaralás hetére.


Közben néztem a vizet, a vidáman úszkáló kacsákat, a magukat a folyóban hűsítő, boldogan tocsogó kutyákat, a köveken egyensúlyozó gyerekeket és a mélabúsan dokkoló öreg kompot.

Hazaérve jöhetett az én csomagom, ami gyakorlatilag közös: nekem bőven elég, ehet belőle bárki.


Sonka, kolbász, zöldségek (...), tonhal, kenyérke (saját sütés)...

A nyaralás nekem azt jelenti, hogy az ember pihen és jól érzi magát. A pihenés az most valószínű elmarad, hiszen 3 lurkóra is figyelni kell, de szeretném magam jól érezni. És épp a gyerkőcök miatt IS ez tutira így lesz. Holnap reggel még megy a soron következő Insanity nap, de edzést a nyaralásra végképp nem terveztem. Mozgás lesz bőven, hajaj!

Holnap ilyenkor már két lurkó szuszog majd az albérletemben. Hogy hétfőn a reggeli után megkezdhessük idei örömteli együttlétünket. 

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció és bölcs


Facebook oldal: Boszorkánykonyha