2015. június 4., csütörtök

Csütörtök (Au. 14/11.)

Étek
Mozgás
R: rántotta (2 ek zsír, 1 tojás, 1 sonka, 1 sajt), 1 vajas lenmag kenyér
Freeletics 13/1. Max (squat max- 5p szünet- METIS)
E: tonhal saláta, kávé 1 ek kókuszzsírral 
V: 2 tojás, 10 szelet kolbász,  2 ek zsír, káposzta saláta




1387 kcal



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

A munkanélküli e-mailje



Egy munkanélküli jelentkezik a Nagy Szoftvergyártó Céghez takarítói állásra. A HR-es behívja, elbeszélget vele, és teszteli: söpörje fel a padlót, és utána azt mondja:
- Ok, felveszlek, add meg az e-mail címedet, és elküldöm neked a megfelelő formanyomtatványokat, és a munkakezdés dátumát. A munkanélküli reménytelenül elmondja neki, hogy nincs számítógépe, és e-mail címe sem.
A HR-es azt válaszolja, hogy akkor sajnálja, de mivel nincs e-mail címe, virtuálisan nem is létezik, és ha nem létezik, nem tudja felvenni. A munkanélküli kijön, nem tudja, mihez kezdjen összesen, 10 dollárral a zsebében. Elhatározza, hogy bemegy egy boltba, és vesz a maradék pénzén egy láda paradicsomot, 10 kilósat, és háztól házra jár, kínálja a paradicsomot, és két órán belül megduplázza a tőkéjét. Ismét vesz paradicsomot, ismét házaknál adja el, és így a végén 60 dollárja van.
Ekkor realizálja, hogy pénzt ezen a módon is kereshet, és ettől kezdve minden nap kora reggeltől késő estig így keres pénzt, megtriplázva, négyszerezve minden nap a pénzét. Pár héttel később vesz egy szekeret, majd egy kamiont, majd egy kis flotta házhoz szállító kamiont. 5 év elteltével a hajdani munkanélküli az USA legnagyobb élelmiszer kereskedelmi láncának tulajdonosa.
Gondol ezért a családja jövőjére, és elhatározza, hogy életbiztosítást köt. Felhív egy biztosítási ügynököt, választ egyfajta biztosítást, és amikor a beszélgetés befejeződik, az ügynök megkérdezi, milyen e-mail címre küldheti az ajánlatát. A férfi azt válaszolja, nincs e-mail címe. Furcsa, válaszolja a biztosítási ügynök, nincs e-mail címe, és mégis mennyi mindent elért, vajon mire vitte volna, mit csinálna ma, ha lett volna e-mail címe? A férfi gondolkodik, majd azt válaszolja: takarító lennék a Nagy Szoftvergyártó Cégnél.

1. tanulság: az Internet nem oldja meg az életed.
2. tanulság: ha nincs e-mail címed, de sokat dolgozol, lehet belőled milliomos.
3. tanulság: ha ezt olvasod és épp a facebookon b@...d el az időd, valószínűleg közelebb vagy a takarítóhoz, mint a milliárdoshoz...  (forrás)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció

„Az életben semmi sincs ingyen. Ami igazán értékes, azért valamilyen módon meg kell fizetni: idővel, energiával, türelemmel. Mindennek megvan az ára, és ez az ár legtöbbször nem pénzben kifejezhető érték.”


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha