2015. június 1., hétfő

Hétfő (Au. 14/8.)

Étek
Mozgás
R: kávé 1 ek kókuszzsírral, piskóta 2 tk vajjal, cukor- és tartósítószer mentes lekvárral
 Freeletics 12/3. IRIS
20 perc jóga
séta (6km)
E: kolbász, 2 ek kókuszzsír, 2 szelet sajt, cékla 
V: sült csirke, 1 tojás, 2 ek kókuszzsír, saláta 

Napozás: fél óra



1356 kcal 


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

A jó lábak titka

kép

"A szép, formás lábak kidolgozása bizony idő- és energia igényes feladat, ezért sem árt tudnunk, pontosan hogyan is csináljuk! A combizmok feszesítésére mindenki ismer néhány alapgyakorlatot, azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy ennek a testrésznek is két oldala van, és a szép formához bizony nem elegendő az elülső részen található, combfeszítő izmot edzeni!
Gondoljunk arra is, amit nem látunk a tükörben!
A combhajlító izom a combunk hátulsó részén helyezkedik el, és a térd hajlításában illetve a láb hátrahúzásában van feladata. Formálása nem könnyű, hiszen saját testtömegünkön kívül egyéb ellenállás is szükségeltetik hozzá, de ha sikerül, sokat javít az összképen a harmonikusan kidolgozott izomzat! Ha elhanyagoljuk ezt a részt, és egyoldalúan terhelve lábunkat csak a comb elülső részére edzünk, komoly problémát is előidézhetünk, hiszen a felborult izomegyensúly akár derékfájáshoz is vezethet.
Tippek a combhajlító edzésére:
Amennyiben terembe járunk edzeni, érdemes körülnéznünk, milyen típusú gép található az adott helyen. Szinte mindenhol találkozhatunk a fekvő combhajlító paddal, de sok helyen elterjedt az ülő verzió is. A gépre hason kell feküdni, és lábunkat a saroknál beakasztva ellenállás mellett a sarkunkat a fenekünk irányába közelíteni. Figyeljünk oda, hogy hasunkat ne emeljük fel a padról, illetve a mozgás kontrollált és folyamatos legyen, ne rángató mozdulatokat végezzünk! Az ellenállást úgy válasszuk ki, hogy a 6. ismétlés már nehéz legyen, és 8. ismétlést még épphogy meg tudjunk csinálni! Végezzünk 4 kört a feladatból!
Otthon leghatékonyabban gumiszalaggal dolgozhatunk erre a testrészre! Hurkoljunk össze egy gumiszalagot, majd egyik végét rögzítsük egy stabil ponthoz a padló közelében! Feküdjünk hasra olyan távolságra, hogy a gumikötél másik végébe be tudjuk akasztani a sarkunkat! Hajlítsuk a lábunkat, húzzuk a kötelet a fenekünk irányába! Fontos, hogy a láb visszaengedésekor kontrolláljuk a mozdulatot, ne engedjük, hogy a kötél rántsa vissza a lábat! Végezzünk 12—15 ismétlést 4 körben!
Ha be tudunk szerezni sportboltokban kapható bokasúlyt, egy összetettebb gyakorlattal is dolgozhatunk a siker érdekében! Álljunk támadóállásba, a hátul lévő lábunkra szereljük fel a súlyt! Végezzünk kitörést, tehát süllyesszük a hátul lévő térdet a talaj irányába, majd visszaemelkedés közben emeljük el a lábfejet, és végezzünk egy hajlító mozdulatot is, miközben a sarkunkat a súllyal együtt a fenekünk irányába mozdítjuk! Végezzünk 8-12 ismétlést 3 körben, majd váltsunk lábat!
Ne feledkezzünk meg az edzés előtti alapos bemelegítésről. Próbáljunk hetente 1 alkalommal időt szakítani erre az izomcsoportra!" forrás

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha