2015. február 27., péntek

Péntek (Mo. 14/12.)

Hétfőn ügyintéztem, sütöttem-főztem, volt mozgás: súlyzós. Délután pszichológus. Utána látogatóban voltam ismerőseimnél.
Kedd en 4 km-t sétáltam, közben elintéztem a bevásárlást. És összecsomagoltam másnapra.
Szerdán hajnalban felbuszoztam Budapestre. A húgom gyerekeinek iskolai szünet volt, így nem voltak egyedül, és pár szót azért sikerült a húgommal is váltanom. Szörnyen ritkán találkozunk.
Csütörtökön is még náluk voltam, este buszoztam haza.

Még mindig nem egyszerű emberekkel találkoznom, emberek között lennem. Hétfőn még katasztrofális volt a helyzet, M-éknál is az elején úgy éreztem magam, mint egy bebábozódott lepke, pedig régóta ismerjük egymást és nagyon kedves emberek. De amire hazajöttem, már engedett a báb szorítása.

Szerda reggel beszéltem pár szót a buszsofőrrel. Z. nagyon kedves és rendes, de frászt kaptam, hogy valaki önmagamról kérdez, aztán amikor rájöttem a jobbik eszemmel, hogy ez nem vizsga, hogy nem vár el tőlem Z. sem semmit, egyszerűen beszélgetünk, akkor már nem paráztam annyira. Ráadásul Budapest mintha kihalt volna: nem volt tömeg a metrón, sőt, a 136-os buszon is csak lézengtek az emberek, komolyan úgy éreztem: az Univerzum megint fogja a kezem, segít.

A húgom gyerekeit imádom. Születésük óta. Két nagyon különböző, de fantasztikus teremtés, nagyon értékes emberpalánták. Őszinték és kíméletlenül kíváncsiak, mint minden gyerek. Kicsit tartottam tőle, hogy rákérdeznek majd olyan dolgokra, amikre nem egyszerű a válasz, de most nagyon finomak voltak és semmi olyanról nem volt szó, ami számomra megterhelő lett volna. Velük mindig őszinte voltam és az is maradok. M. 13 éves, roppant értelmes gyerek, őt az érdekelte (!), miért tényanyagokat kell megtanulnia az iskolában ahelyett, hogy az életre készítenék fel. P. 9, ő előadta nekem a véleményét a politikáról (!), arról, hogy az országok vezetőinek hogyan kellene elintézniük a hatalmi csatározásaikat úgy, hogy a köznépet kihagyják belőle, úgy, hogy ne legyen háború. A húgommal nagyon keveset találkoztam. Tartottam tőle, mert néha keményen megmondja a véleményét, viszont már tudom magamról, hogy el tudom fogadni mindenki véleményét anélkül, hogy "védekeznem" kellene. A kettőnk élete nagyon szorosan összefonódik és a mostani állapotomhoz is sok köze van, hiszen ennek egy része a gyerekkorunk hozadéka, amit szintén szimbiózisban éltünk meg.

Ma nehéz napom volt (lelkileg). A Sertralin hatása lehet, hogy embertelenül jól alszom, a mellékhatása viszont az, hogy fáradt vagyok és szinte állandóan tudnék aludni. Ettem, de nem jól, de ezen nem agonizálok. Délután négyre sikerült magam összeszednem és bemennem a városba elintézni a felírt dolgokat. Szigorúan felírtam sorrendben, hova kell mennem, mit kell elintéznem, nehogy a fele elmaradjon. Piros pont: mindent megcsináltam. Késő délután felugrott A. a kisfiával. És habár épp kupi van a lakásban, se felporszívózva, se elmosogatva, a radiátoron a száradó alsóneműm, nem foglalkoztam vele, örültem, hogy jöttek. B. tündéri gyerek (28 hónapos), A. pedig nagyon kedves nő. Szóba került olyasmi, amire nem számítottam, viszont egyáltalán nem éreztem cikinek a dolgot, teljes nyugalomban válaszoltam. 

Irtózatos energiákba kerülnek a mindennapok. De ahogy a doktornő egy hónapja még azt mondta, hogy stagnálok, a héten pedig azt, hogy kicsi dolgokban van haladás, én is így érzem. Bizonyos dolgokban kezdek tisztá(bba)n látni, de erről majd holnap.

R: 150g sós mandula
E: -
V: 2 vajas kornspitz

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció és bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Csütörtök (Mo. 14/11.)


Nózi. Húgomék hörcsöge. Egy igazi hiperaktív, különleges kis lény. Estére ki kell tenni a konyhába, mert olyan zajt csap a mozgolódásával, hogy nem lehet tőle aludni. A húgom reggel megetette, aztán készítette a kávét. 

Szeretem a kávét, de igazán ritka, ha olyanra sikerül vagy ha kávézóban olyat ihatok, ami igazán ízlik. A húgom az egyetlen ember a földkerekségen, akinek a kávéja mennyei. Mindig. Nem túl erős, nem túl gyenge, nem túl édes, nem túl keserű, pontosan olyan, ahogy szeretem. Ezt csak ő tudja így elkészíteni.

R: sonkás-sajtos rántotta (3 tojás, 3 szelet sonka, 1 ek kókuszzsír)


Mivel este utazás volt, már reggelikor elkészítettem a kis útravalót: sütöttem mangalica szalonnát és készült egy kornspitz szendvics sajttal és sonkával.


E: húsleves, húsgolyó, sült hús, saláta (sóval, olivaolajjal)



V: a buszon a sült szalonna és a szendvics.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha