2015. január 2., péntek

:)


Péntek (Mo. 14/12.)

Karácsonykor szinte tavasz volt.


Tegnap minusz 12 fokban futottam.


Az egy hetes karácsonyi ketoból való kilépés után ma már harmadik napja visszaálltam a ketos étrendre. Lassan, de biztosan kezd beállni a tesztcsík szerint a ketózis. Érdekes, hogy anno 2014. júniusában, amikor belekezdtem egyik napról a másikra, semmiféle tünetem nem volt, most azért volt szédülés, bár ezen kívül más nem. Ma rávettem magam, hogy megmérjem a súlyom, a karácsonyos no-keto másfél kiló pluszt hozott, és a has-csípő-comb tájékon egy kis zsírosodást, de nem vészes. A visszaállás óta múlnak a kiütések, csökkennek a bélgázok (a hagyományos, szénhidrátos-tejtermékes dolgok sajnos kis mértékben fogyasztva is ilyen dolgokat okoznak nálam), javul a közérzetem, az emésztésem tökéletes visszaállt a normálisra.


Mozgás: (délelőtt)
- 10 bicepsz hajlítás (súllyal)
- 10 tricepsz hajlítás (súllyal) 
- 20 guggolás (súllyal)
- 10 bolgár kitörés (súly nélkül, ez a kitörés még nem megy kapaszkodás nélkül)
(5 kör)
NYÚJTÁS (EAP nyújtás videó, megspékelve LMP-os elemekkel)
Délután séta.









Étek:
Mozgás utánspenót (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/07/pikans-spenotfozelek-paleo.html, most kókusz nélkül, fele lenmag-, fele szezámmagliszttel) , 2 szelet (1 ek kókuszzsron) pirított sonka, 2 főtt tojás.
Kora este: 80g pirított-sós mandula, kis darab kolbász, 1 szelet sajt.

Megjegyzés:


1. Olvasok :) Hosszú idő óta most először könyvet olvasok. Kölcsön kaptam karácsonykor. Először csak pár sor ment. Aztán már egy oldal is. Ma már ment egy egész fejezet is. Javulok. Határozottan javulok :)



2. Megjött a télapó tegnap este. Azzal a tipikus hüle-érdekes fájdalommal, ahogy szokott. Ma reggelre sokkal rosszabb lett, ahogy szokott. Ilyenkor általában nyugton maradok, nehogy erősödjön a fájdalom. Ma is végiggondoltam, hogy oké, akkor ma kimarad a mozgás vagy csúsztatom a tervet. Aztán rábeszéltem magam, hogy ha kész a házimunka, megcsinálom a mára tervezett edzést. És meg is csináltam. És nem nőtt a fájdalom. Jó, hogy így döntöttem.

3. Délután aludtam egyet, aztán valami ólmos fáradtság lett rajtam úrrá. Kimentem a teraszra: kellemesen hideg volt, sokan sétáltak, friss illatú volt a levegő. De jó lenne sétálni egyet! - gondoltam. De aztán visszadőltem az ágyra és majdnem elaludtam. Aztán rávettem magam a legnehezebb részre: átöltöztem. Innen már nem volt nehéz: lementem és sétáltam egy jót. Határozottan jó volt a hideg levegőn, jó volt használni a lábaimat, a tüdőmet. Hiszen két nap múlva újra Ausztria, ki tudja, lesz-e lehetőségem a levegőn lenni...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Újévi recept: Ketogén lencsefőzelék


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2014: összegzés -blog (és köszönet)



2014-ben nemcsak bennem, hanem a blogon is akadtak változások. Hiszen június végétől nagyon megváltozott az életem, ennek nyoma van a blogon is. Kevesebbet írtam, nem voltak már rendszeresek a motivációk, a bölcseletes bejegyzések. Viszont pluszban megjelentek a ketogén étrendes vasárnapi összefoglalók. De Ti olvastatok továbbra is, rendületlenül. Sőt egyre többen. És egyre többen írtatok megjegyzéseket, kerestetek meg privátban, kértetek tanácsokat, ötleteket étrenddel, edzéssel, ketogénnel, életmódváltással kapcsolatban. És adtatok tanácsokat a lelki dolgaimat illetően. Mellettem álltatok, segítettetek, korholtatok, ha arra volt szükség, és én mindezt hálásan köszönöm Nektek. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy virtuális világ, mégis az életemnek egy szelete. Aminek részesei vagytok.

Az első, nem virtuális naplókezdeményemet 1983-ban, harmadikas koromban írtam. Aztán 1987-től rendszeresen vezettem naplót a blog indításáig, ezeket anyuék padlásán őrzöm egy nagy dobozban. 2012-ben kezdtem el az internetes naplómat, ezt a blogot írni. És soha nem gondoltam volna, hogy az én kis életem néhány momentuma bárkit is érdekelni fog. Hogy pl. tegnap is 2653-an néznek be ide.
Köszönöm.


Legnépszerűbb bejegyzések:

8414
2013. okt. 3., 4 megjegyzés
2653
2144
2014. jan. 7.
2045
2013. jún. 29.
1501
2014. máj. 31.
1425
2013. aug. 26., 2 megjegyzés
1327
2013. jún. 4., 3 megjegyzés
763
2014. okt. 26., 7 megjegyzés
738
715

A MyTaste receptes oldalon 425-ből 45. a Boszorkánykonyha:


A Facebook oldalon 1326-an olvastok:


Sokan megosztjátok a bejegyzéseimet.


És elkészítitek az ételeket a receptjeim alapján.

Ahogy a fenti két kép is mutatja: 2014 elmúlt, már 2015-öt írunk. Mindannyian kaptunk egy új esélyt a jobbra, a másra.

Mindegyikőtöknek kívánom, hogy idén legyen erőtök valóra váltani az álmaitokat. Hogy olyan évetek legyen, amilyet szeretnétek.

BOLDOG új évet!

2014: összegzés -test itt
2014: összegzés -lélek itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha