2015. december 4., péntek

Funkcionális köredzés 2. – szabadulj ki a négy fal közül!

Funkcionális köredzés 1. itt

Edzőeszközök nélkül, saját testünk segítségével, azok alapvető mozgásait használva is felépíthetünk olyan edzést, amely garantáltan fárasztó, és hatékony lesz! A saját testsúlyos gyakorlatok közül a különböző állatjárások remekül megdolgoztatják a test összes izmát, így érdemes őket beilleszteni az edzésekbe, és feleleveníteni általános iskolás kori emlékeinket! Előző cikkünkben olyan gyakorlatokat tettünk közzé, melyek otthon is könnyen elvégezhetők, kis helyigényük miatt. A sorozat második részében arra buzdítunk titeket, mozduljatok ki, és végezzétek az edzést a friss levegőn! Hajrá! 





10 perc kocogás, vagy tempós gyaloglás után végezzük a következő gyakorlatokat a megadott sorrendben, 3-5 körben! Az edzés helyszíne lehet egy park, játszótér, vagy akár egy erdei tisztás is! 

1. Végezzünk kitöréseket folyamatosan haladva egy 15 méteres szakaszon, majd vissza! Figyeljünk arra, hogy minden lépésnél szinte a talajig engedjük le térdünket, illetve felsőtestünk végig maradjon függőleges, ne dőljünk előre! 

2. Ereszkedjünk tenyértámaszban a talajra, feszítsük meg a törzset, majd végezzünk karhajlítást! Kezdők térden támaszkodva is végezhetik a fekvőtámaszt! Hajtsunk végre maximális ismétlést, amennyit pihenés nélkül meg tudunk csinálni!

3. Egyenes háttal guggoljunk le, és érintsük meg a talajt, majd ugorjunk fel a levegőbe! Végezzünk 15 ismétlést!

4. A már ismert 15 méteres szakaszon végezzünk medvejárást a következőképpen: Ereszkedjünk térdelő támaszba, tenyerünkkel támaszkodva a talajon! Térdünket emeljük el a talajtól, de maradjon a térdben behajlított testtartás! Induljunk el négykézláb a kijelölt útvonalon úgy, hogy csak tenyerünk és a lábujjak érintkeznek a talajjal, térdünket nem tehetjük le! Figyeljünk arra, hogy fenekünket ne toljuk a magasba, hátunk mindvégig a talajjal párhuzamos maradjon! 

5. A 15 méteres szakasz végére érve végezzünk ismét 15 guggolásból felugrást a 3. pont szerint! 

6. A visszautat pókjárásban tegyük meg: üljünk le a földre, a láb menetirányba néz, térd felhúzva! Támaszkodjunk kezünkre a hátunk mögött, emeljük el fenekünket a talajtól, majd induljunk el előre! 
Ha visszaértünk a kiindulóponthoz, kis pihenő után kezdjük elölről a kört! 

Jó edzést mindenkinek!


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése