2015. október 17., szombat

Szombat (Magyarország 1.)

A nap mérlege címszavakban:

- 10 óra alvás
- mosás, fürdés, hajmosás, ebéd
- 5 óra alvás
- bolt, vacsora.

Embertelenül (vagy emberesen?) elfáradtam a bécsi egy hét alatt. Mivel egy hétig csak pár órákat sikerült aludnom, emellett lelkileg is megterhelő volt a dolog, hiába aludtam órákig a hazaúton a buszban, nagyon kimerülten léptem be az albérlet ajtaján tegnap délután. Nehéz elalvás után tíz órát durmoltam egyhuzamban. 

Felkeltem. Kidobáltam a bécsi csomagból az összes ruhát és kimostam. Azokat is, amik nem voltak rajtam. És a kabátomat is. Mindennek "bécs" szaga volt, amit hordtam, koszos volt, a kabátom foltos és ragadós. Aztán én is megmostam magam. Kádban. Forró vízben. Kis áztatás után szó szerint lecsutakoltam magam. Többször is. Büdös voltam és koszos. Mint egy disznó. Mint a ház, ahol dolgoztam. Fürdő smirglivel, luffa szivaccsal, mindennel, amim csak volt. 

Fogat mostam. Többször. Mert még mindig hányingerem volt. Még mindig tele volt az orrom a bécsi ház szagával. A hűtőével, ami az utolsó két napon már annyira bűzlött a lejárt szavidejű és romlott ételektől, hogy csak úgy tudtam kinyitni, ha előtte jó nagy levegőt vettem pár lépéssel arrébb...

Éhes voltam, korgott a gyomrom egész délelőtt, de képtelen voltam enni. Aztán amire lejárt a mosógép és kiteregettem, eszembe jutott a tegnap kapott bableves. Megmelegítettem és megettem. Nagyon finom volt.

Ez a röpke óra fentlét teljesen kimerített. Ahogy voltam, ruhástól bedőltem az ágyba és aludtam. Most öt órát.

Sikerült pár percnyi napsütést elcsípnem. Mesések voltak a színek, mesés az ősz.







Kora este eszembe jutott, hogy úgy ennék lazacot. És hogy állandóan csak spórolok, a síromon az fog majd állni: spórolt x évet; de ma akkor is lazacot eszek. Bepattantam (hinnye, ez meglehetősen túlzó kifejezés ;) ) a kis kocsimba -legalább megjárattam kicsit és vezettem is- és elrobogtam lazacért. Vacsi után blog bejegyzés, aztán megyek is aludni...

Reggeli: -
Ebéd: bableves husival, 2 kis kocka étcsoki
Vacsora: lazac tekercs, olíva bogyó, saláta (sóval, olívaolajjal), két marék mogyoró



Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése