2015. január 24., szombat

Hamis somlói

Egy ebédfőzés közben jött az ötlet: kellene valami desszert.
Legyen "somlói".

Sütöttem egy tésztát:

- 8 tojás
- 8 ek szezámmagliszt
- 2 ek lenmagliszt
- 6 ek gesztenyeliszt
- 1 púpos ek útifűmaghéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- csöpp só
- csöpp eritrit.

180 fokra előmelegített villany sütőben 20 percig sütöttem.


Majd felolvasztottam étcsokit gőz fölött egy csepp olajjal és vízzel.


A tésztát felkockáztam.


Kis tálkákba került a tészta.
A csokit jól felhigítottam vízzel, tettem hozzá rum aromát.
Lelocsoltam vele a tésztakockákat.



Hab is készült: cocomas kókuszsűrítményt habfixálóval felvertem.
Ez került a tetejére.
És a sűrűbb csokiból pár csepp.


Nagyon gyorsan kész, mennyeien finom!


A csokikrém készülhet kakaópor, eritrit, víz és kis cocomas keverékéből is.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése