2014. október 24., péntek

Péntek (Ausztria 14/12.)

R: rántotta (1 tojás, 1 sz. sonka, 1 ek kókuszzsír), paprika
E: avokádó saláta
V: sült csirke, zöldség.






Edzés: Lett volna, de felcseréltem a holnapi pihenőnappal.


Plusz mozgás: 1 óra séta.





Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Otthoni bicepsz edzés

Otthoni bicepszprogram, ha vannak eszközeid:

Teljesen alap, de nagyjából edzőtermi szintű programot vázolunk most fel. Csak győzzed súlyokkal, mert nagyon hamar bele lehet rázódni. Tehát:

Koncentrált bicepsz ülve: 4x10-12
Bicepsz "Scott padon" (ez lehet akár egy puff, vagy bármi, amivel a megfelelő szögben megtámaszthatod a felkarodat): 4x10-12
Kalapácsbicepsz: 4x10-12

Teljesen korrekt. Összesen 12 sorozat normális ismétlésszámokkal. Tipp: ne vadulj 6 ismétléses sorozatokkal, teljesen felesleges. Ha izmot szeretnél építeni, SZÜKSÉGES a relatív magas ismétlésszám.


Aztán egy második varició, ha rúd is van kéznél:

Bicepsz állva rúddal: 4x10-12
Koncentrált bicepsz kézisúlyzóval állva: 4x10-12
Bicepsz állva rúddal, madárfogással: 3x10-14

A madárfogásos bicepsz baromi jó dolog. Maga a bicepsz kisebb terhelést kap, viszont a karorsói izom kemény terheléstől fog szenvedni, és a brachialis is jócskán kapja a kapnivalót. Ha bírod magasabb ismétlésszámmal, csináld, az utolsó sorozat mehet akár bukásig is. 
Nem nagy durranás, igaz? Vagyis de, mert ha nem tököl az ember, akkor durranás az lesz, nem is kicsi. Ne feledd, a bicepszed nem fog különbséget tenni a lakás és az edzőterem között.Tökmindegy, hol zúzod halálra, de ha már csinálod, csináld rendesen! Időszakosan végezhetsz akár vetkőzősorozatokat, és elmehetsz a teljes bukásig. Viszont ezzel azért vigyázz, ne csináld túl gyakran, mert könnyen túledzés lehet a vége, ha a többi edzésnapodon is kap jócskán járulékos terhelést a bicepszed.

Miért jár kompromiszummal az otthoni bicepszezés?

Alapvetően nem jár. Itt viszont kevésbé adott az, amely a korábbi otthon végezhető programok esetében megoldott volt: egy alternatív, szinte eszközök nélküli edzésprogram. Szóval, ha van súlyzód, és ismered a megfelelő gyakorlatokat, bármit tehetsz a bicepszeddel. Ha viszont nincs súlyzó, vagy egyéb eszköz kéznél, az tulajdonképpen szívás, ebben az esetben ugyanis a húzódzkodáson kívül nem tudsz szinte semmivel operálni. Persze, kereshetsz valami nehezebb tárgyat otthon, de itt nem tudod nyomon követeni a fejlődésedet, és a terhelésen sem fogsz tudni növelni valószínűleg. Ez már kissé bohóckodás, úgyhogy több szót erről nem is ejtenénk.
Ha tehát nincs eszköz, nem igazán fog menni a dolog. Egyetlen kézisúlyzót néhány plusz tárcsával viszont bárhogyan is, de bárki, ha igazán meg szeretné oldani, be tud szerezni, és akkor viszont már nem kell számolnunk az eszközhiányból fakadó tehetetlenséggel.

forrás és teljes cikk

Otthoni tricepsz edzés itt

Otthoni mell edzés itt

Sorozatok, ismétlések, edzésgyakoriság itt


Néhány saját testsúlyos gyakorlat izomcsoportonként itt
Otthoni láb edzés ittOtthoni tricepsz edzés itt
Otthoni bicepsz edzésOtthoni mell edzésOtthoni váll edzésTotal Body Workout 3 (teljes test) ittKar videók itt
Low Impact Lower Body Workout itt
30 Min Total Body Intermediate Interval Workout with Dumbbells ittKar (video) ittLáb ittMell edzés otthon (női) itt4 napos heti terv ittLean legs workout ittLáb+törzs ittKerek popsi 20 napos kihívás ittPilates yoga bland video ittPéntek Enikő Core zóna kombó ittStop and drop itt2 minute abs ittNavy seal workout ittStar treck workout itt
Comb- és fenékformálás otthon itt
Functional Training (video) itt
Cardio interval workout (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs




Motiváció


Nem oldhatunk meg egy problémát, amíg azt mondjuk: "Nem az én bajom." Nem oldhatjuk meg, amíg azt reméljük, hogy valaki más megoldja helyettünk. Csak akkor, ha azt mondjuk: "Ez az én gondom, és tőlem függ, hogy megoldom-e."
Morgan Scott Peck