2014. augusztus 23., szombat

Szombat (Ausztria 14/6.)

Azt mondják, gyorsabbnak érzi az idő múlását az, aki jól érzi magát a bőrében, vagy akivel jó dolgok történnek, sok új élmény éri. Itt kint igazán semmi nem történik, két hétig a kis délutáni sétákat kivéve a házban vagyok, sokszor napokig nem látok mást E-n kívül, de amióta a munkámat nem büntetésként fogom fel, amióta megtanultam ezt az életformát: együtt élni két hétig egy idős, beteg emberrel, sokkal gyorsabban telnek a napok. Olyannyira, hogy szinte semmire nincs időm :) Eddig sokat "unatkoztam", olvastam, vezettem az étkezési naplómat, terveztem, szerveztem. Mostanában végzem a munkám, és nem jut idő magamra. Ami nem baj, mert ezek a két hetek nem rólam szólnak.

Az alvásterápián viszont módosítanom kellett, mert este fél óra nem elég arra, hogy fürödjek, blogot írjak, a húgom és mások blogját elolvassam, válaszoljak a blogos megjegyzésekre, az emailekre, üzenetekre, telefonáljak, netán átnézzem a híreket a face-en. Aludni viszont muszáj, az edzések is reggel mennek, így felkelni sem árt időben, mert reggel nyolckor jelenésem van E-nél. Mivel hajnali 1-ig biztosan csak a plafont és az órát bámulom, bőven elég, ha fél 11-kor-11-kor ágyban vagyok. A biztonság kedvéért beállítom az ébresztőt, reggel 7-re, ma is ez mentett meg az elalvástól :)

Második napja vendégem a télapó, így edzés tegnap sem volt (csak 2 óra séta) és ma sem (csak másfél óra séta). Ma amúgy is rengeteg volt a házimunka, ilyenkor ez bőven elég a madárfészkeimnek.

Étek:

R: csokikrém pár szem bogyós gyümölccsel
E: kolbászos rántotta
V: sült csirke, avokádó, saláta




Ki esti bölcs:


"Minden nemkívánatos dolog eltűnne az életetekből alig egy hónap alatt, ha felfüggesztenétek a rájuk irányuló figyelmeteket."
- Abraham-Hicks

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Motiváció

Hinned kell magadban, az álmaidban, erősen, biztosan, mert mások nem igazán akarnak majd hinni benned. Tapasztalatból tudom, hogy sokkal erősebb vagy, sokkal többet bírsz, mint azt gondolnád. És azt is tapasztalatból tudom, hogy megéri váltani, változtatni. Magadért. Azért a személyért, aki a legfontosabb az életedben. Vannak lejtők, vannak nehéz időszakok, de ezek elmúlnak. Te csak soha de soha ne add fel!

Napi örömök :)

...............................................................................................................................................................
"Minden életesemény, helyzet és történés -még a legkellemetlenebbek is- a javadat szolgálják. Általuk ugyanis még pontosabban határozhatod meg, mit akarsz valójában."
Abraham-Hicks
...................................................................................................................................................................

Kedden lesz a születésnapom. És most nem szeretnék szerénykedni, hogy jaj, hát ez ugyanolyan nap, mint a többi; ó, hát nem kérek semmit; ugyan, csak egy évvel öregebb lettem... Mert kellenek az ünnepnapok az életben. Amik kicsit kimozdítanak a megszokottból, ami kicsit más, amikor lehet picit magunkat ünnepelni, amikor lehet elfogadni, amelyik napot lehet kicsit jobban szeretni.

Így aztán idén kifejezetten várom a születésnapomat. Nem ideális a helyzet, mert külföldön vagyok, dolgozom akkor is, de ebből is ki szeretném hozni a legjobbat. 

Már az otthoni két héten megkaptam az első ajándékomat: a húgoméktól.

Itt, ezen a héten jött a második: egy 10%-os végösszeg kupon a billától.

És kíváncsi voltam, hogy a 985 Boszorkánykonyha facebookos oldalkedvelésből lesz-e 1000 a szülinapomra, hát láss csodát: tegnapra meglett! :)

Itt is szeretném megköszönni azoknak, akik megszerezték ezt az örömöt nekem :-) Tényleg csodás születésnapi ajándék!

Kaptam kölcsön egy könyvet, a címe bizarrul hangzik, de nagyon-nagyon jó könyv. Vannak részek, amik szinte rólam szólnak, mintha csak én írtam volna bele azokat a mondatokat. És gondolatok, amik szinte konkrét válaszok egy-egy engem foglalkoztató kérdésre.























Sőt az egyik példaképem, Zs., aki szintén blogot vezet, szeretne rólam írni az elektronikus naplójában. 

És még három nap visszavan a szülinapomig :)

És ha addig semmi más nem történik, már akkor is hálás vagyok. :)