2014. augusztus 19., kedd

Kedd (Ausztria 14/2.)

Tegnap hétfő volt. A hét kezdete. Ideális alkalom arra, hogy újra elkezdjek egy "alvásterápiát". Hogy miért? Június 21-én -mint a családom, a barátaim és ti, kedves blogolvasók tudjátok- az életem egy hatalmas fordulatot vett. Az a nap után két hétig lelki és fizikai pokol volt az életem, teljesen kifordultam önmagamból, nem tudtam enni és nem tudtam aludni. Két hét alatt szinte annyit sem aludtam, mint addig egy-két nap alatt. A rá következő két hétben valamivel nőtt az átaludt órák száma, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy normálisan működhessek. A helyzet fokozatosan javul, de lassan két havi elégtelen alvást nem lehet csak úgy ukmukfuck hirtelen bepótolni. Viszont javítani KELL a helyzeten. 

Így tegnaptól az első szabály: internet legkésőbb fél 10-kor kikapcs, este 10-kor pedig már ágyban kell lennem. Ha azt veszem, hogy itt este 9-ig tart a munkaidőm (amit már fél 9-re sikerült módosítanom), ez meglehetősen kemény szabály. Mert napi szinten olyan mennyiségű üzenetet kapok a bloggal kapcsolatban, annyi fogyni-, alakulni vágyó keres meg kérdésekkel, beszámolókkal, hogy tényleg szinte nem győzök válaszolni. Emellett itt legfőképpen interneten tartom a kapcsolatot a családdal -és G-ral telefonon is- , a húgom blogját minden este nagyon várom. És ugye akkor még egy sort sem írtam a saját blogomba...

Egyelőre nincs második szabály, azaz mindig azonos időben felkelés reggel, mert itt megtehetem, hogy legalább reggel 7-ig aludjak, és meg is adom a szervezetemnek most ezt a lehetőséget. 7-re állítom az ébresztőt. Az esetek 99 %-ában úgyis fent vagyok fél 5-fél 6 között (sosem voltam az a sokáig alvó típus).

Átalvási zavaraim nincsenek, ha egyszer sikerül elaludnom, simán átalszom a rendelkezésre álló időt, nem kelek fel közben, csak reggel.

És hiszem, hogy sok testi problémánk a lelkiekből ered, tehát azt kell elsősorban rendben tartani. Ezen is dolgozom.

És meggyőződésem, hogy a legtöbb problémánkkal nem kell orvoshoz rohangálni, meg tudjuk oldani magunk is, ha hajlandóak vagyunk fel-, beismerni, hogy gond van, ha képesek vagyunk olvasni, kérdezni, tanulni, változni, változtatni. És őszintének lenni magunkkal és másokkal is.

R: sonkás-sajtos rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, 1 ek vaj), kávé
E: tonhal saláta (1 olajos tonhal konzerv harmada, 5 oliva bogyó, fél paprika, fél közepes fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 50g jégsaláta, 50g radicchio, 2g tökmagolaj), 150g mandula
V: grill fűszeres csirke (70g csirke), saláta (ld. ebéd, olivabogyó nélkül)





 1778 kcal

A mandula nem volt a tervben, de pakolásztam itt délután és közben "elfogyódott" :-) Nem megyek fejjel a falnak. Szemetet nem ettem, csak jóval több kalóriát és zsírt a tervezettnél. A télapó eljövetele előtt előfordul az ilyen, így esett, jólesett, pont.

Mozgás:

- 25 perc nyújtás
- 1 óra séta.

Bölcs


Motiváció