2014. július 28., hétfő

Belső csend





Hétfő (Ausztria)

R: kávé, sonkás tojás (2 tojás, 2 szelet sonka, 1 ek kókuszzsír)
E: 100g kesu
V: gombás csirke (70g hús), saláta tökmagolajjal.




Irtó kusza nap volt, ugye elve munkahely, és változott a fixnek gondolt program, így borult kicsit a kaja (nem kesu volt tervben ebédre). A holnapi nap még ilyenebb lesz, de hát van ilyen...

Napi örömök itt
Napi motiváció itt

Edzéstipp otthonra: Star treck workout

Star Trek Workout

Napi örömök :)


1. Tegnap este láttam, hogy mit mutat a blog statisztikája. Ez a két éves olvasottság.

2. Harminchét nap után tegnap estére végre sikerült megnyugodnom, sírás és mindenféle "fejemben a képek" nézegetése nélkül elaludnom és ma reggel emberien felébrednem.

3. Jöhetnek a húgom gyerekei hozzám nyaralni pár napra. (P. fényevő, M. cukorbeteg, én ketos, jó móka lesz a kajakészítés. És mindhárman várunk még 
valakit erre a pár napra, mert úgy lesz az igazi :) )

4. Ma reggel láttam, hogy tegnap majd' kétezren kukkantottak be az én kis blogomba.

5. A 14 munkanapom fele letelt, most már igazán visszaszámolhatok. És számolok is!

6. Ceruzával beírtam az otthoni két hét programját a naptáramba. Vannak átfedések: gyakorlatilag megint nem fog beleférni minden a 14 napba. Ami biztos: 9-én lakodalom, a gyerekek jönnek 4-5 napra. Van egy meglepi meghívásom "egy aranyos kis helyre" G-tól, Zs-hoz ott alvós halászléfőzésre, P-hoz 2-3 napra (vagy ő szeretne jönni), mellette garázsvásározni is kellene és még sorolhatnám... Szóval hála az égnek megint nem lesz unalom, van miből válogatni, de a fejemben már megvan a fontossági sorrend.

7. Ma valószínű kapok egy óra szabit délelőtt.

És még csak reggel 7 óra van! És már -legalább- hét szuper dolgot fel tudtam sorolni!

Igen: kell a rend a fejben. És a hit és a bizalom önmagunkban, a jelenben. Én CSAK előre nézek. Csak azzal foglalkozom, arra gondolok, amit szeretnék. Tanulom mindenben, a jelenben is meglátni a jót, a szépet, még ha apróság is, hogy minden napom tele lehessen ilyen és hasonló örömökkel. :)

Motiváció

Merj változtatni, ha itt az ideje, de soha ne add fel!

Az a torokszorító érzés, amit akkor érzel, amikor valami újba fogsz. Az égő izmok az edzésen, a gombóc a gyomrodban a fontos megbeszélésnél, az éhségérzet a fogyókúránál: úgy tűnhet, ezek jelzések arra, hogy hagyd abba. Nem elég, hogy átküzdötted magad a döntés mocsarán, a kételyek erdején, most még EZ is az utadba áll. Szándékosan fizikai fájdalmat okozva, hogy rábírjon: add fel.

De ezek nem ezt üzenik. Ezek a tünetek annak a jelei, hogy amire elszántad magad, az VALÓDI változás. Nem csak a gondolataidban létezik, nem álom többé, hanem VALÓSÁG.
Ezek a tünetek nem azt üzenik, hogy most hagyd abba, hanem azt, hogy csináld még, csináld tovább: jó úton jársz!
Vida Ágnes