2014. július 14., hétfő

Hétfő

Tegnap tudatosan, időben kikapcsoltam a számítógépet és a telefont és vízszintbe tettem magam este 11-kor. Az agyamat már nem sikerült ilyen szisztematikusan lekapcsolnom, de olyan fél 12 körül elaludtam.
Reggel fél 7-kor ébredtem magamtól. A bedrogozott csiga kutya füle volt hozzám képest, úgy is néztem ki, úgy is éreztem magam. Na nem a feldobottságra gondolok... Nagy ez a lakás, régen laktam ekkorában, állandóan eltévedek...

Nagyban megy a garázsvásár, főleg, amióta feltettem a dolgokat a FB oldalamra is. Éjjel is záporoztak az üzenetek, reggel kicsit üzleteltem, aztán jött az, amit nagyon akartam, aminek jönnie kellett: felhúztam a futócipőt és nekiiramodtam. Azt hiszem, egy nyugdíjas, beteg néni simán tudott volna jönni mellettem a járókerettel, sőt elviseltem volna egy lélegeztető készüléket is, de aztán már jobban ment. 3.2 km 25 perc alatt. Ha nem is világcsúcs, én mindenképp legyőztem önmagam és büszke vagyok rá, hogy nem a sötét szobában, telefújt zsebkendők és egy üveg pálinka mellett töltöttem ezt az időt.

Amikor megszülettünk, senki nem mondta, hogy az élet könnyű lesz. Nálam sokkal de sokkal nehezebb helyzetben lévő emberek is bolyonganak ezen a bolygón. Nem fogom elhagyni magam, ki fogom hozni minden helyzetből a legjobbat legjobb tudásom szerint.

Megmértem magam. Az előző hetihez képest megint lement fél kiló. Szerintem ez ilyen helyzetben "normális". Nekem csak az furcsa, hogy ha eddig bármikor stressz ért vagy valami szörnyűség történt velem, a testem védekező funkcióra váltott és mindig híztam. Nem is keveset. Talán így negyven felé már megváltozhatott a testem működése? Vagy most egyszerűen csak így alakul?

Futás után jött a reggeli. Vitaminok, kávé, tea, rumos csoki.

Aztán üzletelés, és közben főzés. Igen, főzés. Nem akaródzott ugyan, de nekiláttam. 

Készült több adag gombás csirke és 2-3 adag cigánypecsenye, két adag paradicsom saláta.

Végzett a mosógép is, kiteregettem, és jöhetett az ebéd. Mennyei cigánypecsenye, sült pommes cukkiniből és paradicsom saláta.

Ebéd utánra terveztem ugyan az alvást, de ha nem terveztem volna, akkor is lett volna: olyan mértékben kimerült vagyok, hogy egyszerűen bedőltem az ágyba. Az ébresztőt még beállítottam, aztán kevés agy-ön-munka után már durmoltam is. Kicsit többet mint egy órát. Magamtól ébredtem. Persze megint nem hallottam az ébresztőt, amit a fülem mellé tettem a leghangosabbra beállítva...

Üzletelés, mosogatás, kis takarítás, aztán felöltöztem és elmentem kicsit sétálni. És közben gyakoroltam a magas sarkúban való járást.



Olyan szép, ha kinézek a teraszról. Körös körül fák, fű, zöld. A napfény átdereng a lombok mögül. Gyerekek játszanak és kiabálnak boldogan a parkban. Kellemesen meleg a levegő, kicsit lengedezik a szél. Mégsem jó most kint lennem. Mert a gondolataim nagyon hamar váltanak. Arra, mire most nem akarok gondolni. Nagyon fáradt vagyok. Testileg is, lelkileg is. Olyan "üres". És "félős". Olyan a kis lelkem, mint egy folyóból kimentett kismacska, aki csak ül ott ázottan, vacogva, és megriad minden egyes mozzanatra, de képtelen megmozdulni. Mégis sokkal jobb ez az állapot mint a két-három nappal ezelőtti. És csak jobb lesz, tudom.

Ma már nevettem is. Mert sétáltam, és megbámult egy pasi. Aztán még egy. A harmadiknál már szó szerint hangosan felnevettem. Pedig nem is illik ez a cipő ehhez a ruhához :)

Nagyon sűrű a heti program, de örülök is neki. Képtelen leszek mindenkihez elmenni, mindenkit fogadni, mindent elintézni, de azt gondolom, ez sem baj. Augusztus elején jövök haza újra. A sok konkrét dolog valamilyen szinten eltereli a gondolataimat, addig sem kattog az agyam. Viszont a látásom hirtelen nagyon megromlott. Észreveszem az utcán is, gyaloglás közben. De a pénzérméket képtelen vagyok megkülönböztetni. És egyszerűen nem látom a boltban a számokat. Ha ez így megy tovább, ha hazajövök, megnézetem a szemészemmel. Bár szerény véleményem szerint ez is lelki eredetű: most rengeteg dolog van, amiről legszívesebben nem akarnék tudni, amit nem akarok látni. Ha rendbe teszem ezeket a fejemben, a látásommal sem lesz semmi gond.

Esti 25 perc mozgás: Focus T25/ Speed 1.0

Holnap nem leszek itthon. Előadom a Padlás című musicalt. De erről majd holnap.

R: rumos csoki
E: cigánypecsenye, cukkini pommes, paradicsom saláta
V: keto saslik 




Cukkini pommes frites


Hát ennél egyszerűbb dolog egyszerűen nincs!

Cukkini meghámoz, hasábokra vár, forró zsírban mindkét oldalán megsüt. Só, kész. :)

Megjegyzés: mennyei!

(Én most cigánypecsenyével és paradicsom salátával ettem.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Cigánypecsenye

Nem olyan szép, mint egy vendéglőben, de nagyon finom!


Hozzávalók:

- tarja (egy adag nekem 2 szelet)
- só (himalaja)
- őrölt fekete bors
- cayenne bors
- natur sült csirke fűszer
- mustár
- oliva olaj
- kókuszzsír
- szalonna.


Így készítettem:

A hússzeleteket késsel bevagdostam.
Sóztam, borsoztam, fűszereztem.
Majd a szeletek mindkét oldalát bekentem 1 tk mustárral.
Egy serpenyőben közben oliva olaj és kókuszzsír keverékét felforrósítottam.
Belehelyeztem a hússzeleteket és nagy lángon mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
Közben villával ellenőriztem, mennyire puha.
Amikor elkészült, kivettem a serpenyőből a húst és félretettem.
A serpenyőbe annyi szelet bevagdosott szalonnát tettem, ahány szelet husim volt.
Megsütöttem a szalonnát.
A serpenyőből kikerült a szalonna, bekerült a hús, a szalonnás zsírban még egyszer átforrósítottam, úgy tálaltam.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Paradicsom saláta

Ahogy én szeretem:

2 adaghoz:

1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
csöpp fehér balzsamecet
csöpp só (himalaja)
oliva olaj.

A paradicsomot és a hagymát felkockázom. Nem apróra, csak nagyjából.
Tálkába teszem
Megsózom.
Öntök rá oliva olajat.
Meglocsolom csöpp balzsamecettel.

Kész.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


"Életed rendbetételének belülről kell fakadnia. Nem kell másokra várnod, hogy életedet ráncba szedjék. Amint mozdulsz, a világ is mozdulni fog."

Motiváció


Nekem mindenképp jó terápia.
Indulok is!