2014. április 24., csütörtök

Nulla szénhidrátos zsömle

A maglisztekből készült kenyereimet, zsömléimet, sőt a kornspitzemet is imádom. Viszont mostanában igyekszem alacsonyabban tartani a zsírbevitelemet, így készült el ez a zsömle.

Hozzávalók (12 db-hoz, azaz 6 párhoz):

- 6 tojás
- fél doboz (125g) laktózmentes túró (paleosoknak totu)
- 1 púpos kk só (himaláját használtam)
- 1-2 csepp édesítő.

Elkészítés:

- A tojást szétválasztom.
- A fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgáját a túróval és a sóval összemixelem.
- A keménnyé vert fehérjét hozzákeverem fakanállal.
- Sütőpapírral bélelt tespsibe halmokat készítek (2 ek-nyi lesz egy halom).
- Előmelegített sütőben 150 fokon légkeveréses funkción 45 percig sütöm.

A felét megszórtam szezámmaggal, ha hamburgerként használom, szebb így az összkép.

12 db, azaz 6 pár készül így.

1 db tápértéke: 56 kcal, 5g F, 0g CH, 4g zsír.


Ötlet itt.

Kenyér receptek itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció (nem csak) futáshoz

kép

2011. augusztusa körül kezdtem el futni. Egyszer csak gondoltam egyet és kimentem szabadidő ruhában a parkba. Ekkor még volt súlyfeleslegem, nem kevés, és a fizikai teljesítőképességem enyhén szólva is a béka hátsója alatt volt vagy fél kilométerrel. 


Így néztem ki akkor és nagyon jól emlékszem rá: borzasztóan éreztem magam.

Akkoriban még csak word formátumban vezettem a naplómat, ami a mai napig megvan. Képeket is mellékeltem a röpke bejegyzésekhez, de azokat a program nem hajlandó átteni ide:

20110803/4km

20110804/5km

2011.08.05/6km

2011.08.06/6.3km

2011.08.08 Hőgyészen, 5.30-kor, 5km

20110809/65 perc

undefinedundefinedundefinedundefined
2011.08.10/6.5km

2011.08.12/70 perc

2011.08.13/5km

2011.08.16/40 perc+20 perc

20110818/5km

2011.08.19/5km

2011.08.20/Hőgyész,5.45-kor 5km

2011.08.22/6km

2011.08.27/25 perc kardio

2011.08.28/Hőgyészen 4km+15 perc popsi

20110904/8.2 km

20110906/3 km + 40 p

A "perc"-es megjegyzések tornára (Rubint Réka) vonatkoznak, a "km"-esek a futásra.




Aztán 2011-ben sikerült egy borzasztó nagyot esnem egy hajnali futás alkalmával. Gyakorlatilag az arcomon kívül mindenem megsérült, kék-zöld, sebes, véres volt, iszonyatos, hónapokig tartó fájdalmakkal. A jobb térdem és bokám nagyon megsínylette: a mai napig nagyon oda kell figyelnem a mozdulataimra. Több évig nem futottam aztán, pedig az életem része lett már, olyan volt nekem, mint a levegővétel. Nem mertem elmenni futni, féltem, hogy megint esés lesz a vége. Pedig nagy álmom volt lefutni a maratoni távot.

Egy éven belül próbálkozgattam a futással, mert egészen egyszerűen hiányzott. És idén átfutott az agyamon egy röpke, kósza gondolat: hatalmas badarság azért nem futni, mert félek az eséstől. Hiszen ha mindenhez így állnék hozzá, semmi nem lenne belőlem. Minden okkal történik. Ha anno nem jön ez a baleset, biztosan nem kezdek el kutakodni a neten tornák után, nem találok rá az EAP-ra, a beachbodys edzésekre... Úgyhogy 1-2 hete fogtam magam, és lementem futni. Nem gondolkodtam előtte, merre fogok menni, mennyit szeretnék menni, egyetlen gondolatom volt csupán: futni, futni, futni. Akkor 6.1 km lett a táv, fél Mohácsot körbe szaladtam, és körbe boldogságoztam, mert hogy ez egy igazi öröm-futás volt.

Azóta edzésprogramot váltottam: a Les Mills Pumpot csinálom már második hete. Ennek a programnak a része egy Walk nevű edzés, ez gyakorlatilag kardio mozgást jelent: séta, kocogás, leginkább aerob tartományban. No, én ezek helyett iktatom be a futást. Méghozzá olyan Boszi féle örömös-boldogságos-átölelemazegészvilágot-és-énvagyokalegboldogabbazuniverzumban típusú futást. Nem teljesítményért futok, nem azért, mert a terv része, hanem azért, mert elképzelni sem tudom, hogy ne futhassak. Ahogy szelem a kilométereket, percről percre nő a mosoly az arcomon. Minden öt percben ugrik egyet felfelé a boldogság-faktorom, 5 km után már bimbammolva verdesi a kijelző a maximumot.

Futás után vörös a fejem, szakad rólam a víz, néha feszít a combom. A nyújtás után viszont nem marad más, mint az a csuda-rózsaszín vattacukor-pamacs, ami csak nőttön nő a szívemen és egyre inkább kibéleli a lelkem. 

Nem szabad feladni az álmainkat. Bátornak kell lenni és elindulni. Nem szabad várni a holnapot, a jobb időt, a kedvezőbb alkalmat, a tökéletes időpontot. Mert olyan nincs. Csakis az itt és most van, a jelen idő, ez a perc. A tegnap (el)múlt, a jövőbe senki nem lát. Az, hogy milyen az életünk, nagyon nagy mértékben tőlünk függ. Attól, hogy vannak-e álmaink, attól, hogy meghozzuk-e az elhatározásokat, attól, hogy merünk-e áldozatot hozni, kockáztatni, megélni a pillanatot.

Légy hát bátor és élj!

Kaszinó tojás

kép


"Roppant egyszerű és napokig finom csemegeként bármikor elővehető a hűtőből.

Hozzávalók:
10 db tojás
5 dkg vaj (aki használ) vagy kókuszzsír

bors
1 evőkanál mustár (nem egyszerű mindenmenteset találni)
1 dl házi majonéz
1 dl cocomas vagy mandulatejszín
1 evőkanál eritrit
díszítésnek petrezselyem zöld és pritamin paprika kocka.

Elkészítés:
a 10 db tojást 12 perc alatt keményre főzzük. Megpucoljuk, félbe vágjuk, kiszedjük a sárgáját, egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és fontos, hogy kézi robotgéppel keverjük el, mert homogén lesz és kellően lágy, levegős, habos a töltelék. Másképp egy nehéz krémet kapunk.

A sárgájából készült tölteléket visszatesszük a félbevágott fehérjékbe, lehet két kiskanál segítségével, a tetejét enyhén púposra simítva vagy habzsákból kinyomva. Tetejét petrezselyem zölddel és pritamin paprika kockával díszíthetjük." (forrás)


Facebook oldal: Boszorkánykonyha