2014. március 5., szerda

Nyílt levél...

Na, ma üzenet dömping volt. Kaptam hideget-meleget, de mivel én biztos vagyok a dolgomban, fel sem veszem.

Hogy a blog hazugság, hogy nem is így eszem, hogy nem is edzek, csak tolom a nagy dumát, hogy játszom a tejcukor-érzékenyt, miközben tömöm az arcomba a francia krémest, hogy nem is voltam beteg, csak lusta edzeni, hogy nem is költöztem el, nincs is barátom; hogy csak kamu ez a bosziság, mert egy nagy lúzer vagyok, aki képet sem mer magáról posztolni, és különben is, nem történik az alakjával, a súlyával semmi...

Képet nem posztolok, majd akkor, ha olyan változást látok a tükörben, amilyet eddig nem. Bizonygatni semmit nem fogok, mert önmagamnak tartozom elszámolással, senki másnak. De ha már reggel az EAP-s csoportban megosztottam ezt a képet, hát legyen fent itt is. A testtömegem alakulását mutatja 2014-ben:


Ui.: Bárkivel szívesen leülök beszélgetni az élet-mód-váltás témáról, aki legalább annyit letett már az asztalra, mint én ;-)

Nyílt motivációs levél itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 1 itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 2 itt
Nyílt levél Zs-hoz itt 

Nyílt levél egy olvasóhoz 3 itt


Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717


129. nap (Ausztria)

Éhgyomorra: fél liter víz egy citrom levével, 1 ek lenmag olaj.

Mai motiváció itt.

Edzés: reggel.


Az edzést reggelre terveztem, de nem állítottam be a vekkert korai ébresztőre, gondoltam, ha tudok aludni, az most nagyon jó volna, ha felébredek, megy reggel az edzés, ha nem, akkor megcsinálom délután. De aztán sikerült nagyon korán felébrednem, így mehetett minden az eredeti terv szerint. Az EAP-ból jött volna egy rész, de mivel a kinyomtatott edzésterv otthon maradt, videot pedig nem találtam, aeroboztam 40 percet a fürdőszobában egy Queen albumra.

Reggeli: 2 kenyér, sonka, sajt, kávé.


Tízórai: 1 alma.

Ebéd: túrógombóc, bogyós gyümölcs.

   

Uzsonna1: szendvics.


Uzsonna2: 2 főtt tojás.


Vacsora: hús, saláta.



+1: 2 főtt tojásfehérje.

Heti menüterv itt
Heti edzésterv itt
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Egyszerű "ideális súly" számítás

Rengeteg módszer és kalkulátor létezik (pl. az interneten is), amivel kiszámolható az "ideális" testsúly (pontosabban testtömeg). Bár én nem hiszek ebben a bizonyos "ideálisban", mert hiszen az is fontos, hogy ez a tömeg izom vagy zsír, esetleg víz (...), sokan kérdezitek, hogyan lehet egyszerűen kiszámolni. Íme egy módszer.




Veszed a magasságod centiben.
Az első számjegyet (nagy valószínűséggel 1) felejtsd el.
A megmaradt kétjegyű számnak számítsd ki a 10 %-át.
Az előzőleg megmaradt kétjegyű számból vond ki a 10 %-át.
Az eredmény a hozzávetőleges "ideális" testtömeged.

Példának okáért az én számításom:

164 ---> 64 x 0.1 =6.4 ---> 64 - 6.4 = 57.6

Megjegyzés: a túl kevés és a túl nagy súly zavaró számomra. Ha az ember egészséges és kedveli a tükörképét, ha jól érzi magát a bőrében, szerintem semmi szükség a mérlegre. ;-)

Belső csend

Motiváció