2014. február 17., hétfő

113. nap

(Nem hajlandó eredetiben feltenni a blog szerkesztője a képet, bezöldítette, pedig sötét volt, és semmi nem volt zöld...) Reggel 6-kor Ausztriában ez a látvány fogadott:




 Reggel 7-kor ez:





És csak esett és esett. 

Sejtettem, hogy kicsit tovább fog ma tartani, amire megérkeznek értem, így nem is nyugtalankodtam. Meg ugye volt munka is bőven: a szokásos reggeli rutin után lepakoltam a cuccosomat a bejárati ajtóhoz, aztán fél 9-kor nekiálltam havat lapátolni. El is tartott fél 11-ig. És a hó csak úgy szakadt...

Aztán 11 előtt megjött a kisbusz. És volt sztori is: Sekaunál becsúsztak az árokba... Egy helyi traktoros és a tűzoltók kihúzták őket, felkerült a hólánc is, ami nélkül nem tudtak volna felmenni Sekauba, hát még Sonnwenddorfba! A tűzoltók készségesen feltették a hóláncot. Utána jöttek értem. Mármint nem a tűzoltók, hanem L., a buszos és a kollegáim.

Nagyon sok hó esett, és habár folyamatosan, párosával jártak a hókotrók, lassan alakult a helyzet a városban. Az autópálya Knittelfeldnél még meglehetősen ramaty állapotban volt, de folyamatosan jártak a hótolók, sóztak is, nagyon hamar hótól megtisztított pályán autózhattunk tovább.




Ez a strand, ahol nyáron egy napot kimenőztem :-)










Alagútba be, alagútból ki...









Aztán Semmering után mintha elvágták volna a havat: minden zöld volt, és csak az eső esett.




Jól hazaértünk. És K. várt :-)

Reggelire még E-nél 4 szelet sonkából és 2 tojásból készítettem rántottát, és kávét ittam.

A buszon: a szokásos 4 szendvics, kávé, kevéske víz.

Itthon: egy pohár zöldséglé, majd 200g gyümölcs.


Úgy gondoltam, megy majd a szokásos hazaérkezés utáni rutin, de nem. Annyira fáradt vagyok, a fejem is fáj, mert ugye nem ittam eleget, hogy képtelen vagyok még kipakolni is, nem ám még elmenni a boltba... Mivel Wiener Neustadtnál úgyis voltam boltban (sajnos sok minden olcsóbb mint itthon), a ma esti és a holnapi kaja is megvan az ebédig, így ráérek holnap is a bolttal. 

A délelőtti hólapátolást betudom lájtos edzésnek. (Pedig nem is volt olyan lájtos...)

Iszok még egy kis vizet, aztán elmegyek aludni. 

A héten rengeteg lesz a dolog.

Bölcs

A megismerés és megvalósítás között szakadék van: az győz, aki átugorja.

Müller Péter


Motiváció