2014. február 8., szombat

104. nap (Ausztria)

Az edzést reggelre terveztem. Viszonylag jól aludtam, viszont 2. napja nem vagyok valami fényesen. Igen, úgy néz ki, hogy E-nek jó vírusai vannak. S. (a lánya) is ágynak dőlt, nekem eldugult a fülem-orrom, csillog a szemem, fújom az orrom... Lázam nincs, de meglehetősen tudnék neki örülni, ha 1-2 napig csak feküdhetnék... Túlélem (még 8 munkanap), de úgy döntöttem, hogy okosabb, ha ma kimarad az edzés.
 
Úgy istenigazából ma semmire nem tudtam koncentrálni, a kaja is kicsit eltér a tervtől, de nem vészes.

Reggeli: 1 tojás, 1 kenyér, sonka lett volna, de palacsintát ettem.


Tízórai: 1 alma.

Ebéd: tonhalas tészta. A fotógépet elfelejtettem levinni...

Ebéd után próbáltam kicsit aludni, csak a bóbiskolás ment, mert mire elaludtam volna, fel kellett keljek orrot fújni...

Uzsonna: 2 szem dió, szendvics.


Vacsora: tojás saláta. A fotoaparát megint fent maradt a szobámban, de olyan volt a kaja, mint tegnap, de ma csak 2 tojással ettem a salit. Csirke lett volna a terv szerint, de elfelejtettem kivenni a fagyasztómból...

A tervezett +1-et nem bírtam megenni.

Folyadék: kemény 2 deci tea... Egyszerűen képtelen voltam inni, pedig tudom, nagyon fontos lenne a lappangó (?) betegség miatt is...

No de úgy döntöttem, ennél tovább nem engedem a betegséget, holnap igyekszem többet inni, aztán hétfőtől minden oké. :-)

Heti menüterv itt.
Heti edzésterv itt.

Nyílt levél egy olvasóhoz

Étrend javaslatok

Edzéstippek otthonra

 
Kedves N.!
 
Megkerestél, hogy álmodtál egy világot magadnak. Aztán pár héttel később megint, hogy nem haladsz a kapui felé. Hogy úgy érzed, a történések elfolynak csak melletted, nem a te irányításod alatt állnak. Hogy hirtelen kevesebb az időd, mint tervezted, nem tudsz beleszorítani egy hétbe három edzést. És üldöz a hűtőszekrényed, nem tudsz meglenni édesség nélkül. Hogy az élet igazságtalan, mert miért sikerül másnak lefogyni, neked meg nem; hogy neked miért nem olyanok a körülményeid, mint amilyen a másé.
 
Te is, én is, mindenki szűri a valóságot: a saját elméje szűrője szerint. Ha bánt téged valami, ha úgy érzed: elbánt veled az élet, hogy csak te vagy szerencsétlen és akaratgyenge, ha hiszed ha nem, először is magadba kell nézzél. Hiszen megváltoztatni nem tudod sem a világot, sem a környezetedet, sem a körülményeidet, amíg nem néztél mélyen magadba, amíg nem tudsz saját magad megváltozni. Ez csak felelősség-áthárítás. Hiszen hogy tehetne más ember arról, ahogy te érzed magad, ahogy te gondolkodsz?
 
Elégedetlen vagy, haragos, összeszedetlen, de ki tehet minderről? Már belegondoltál, mi az, ami nem tetszik az életedben, amit másképp csinálnál? Miért nem teszel úgy?
 
Először sürgősen életmódot szerettél volna váltani, aztán napok múlva előjött a halogató éned, hogy akkor inkább majd februártól, de talán ideálisabb lenne a márciusi kezdés. Egyetlen pillanat létezik: a most. Ha nem kezded most, mikor akarod elérni az álomalakot? Halogatással sosem jön el még a tíz év múlva sem, ha most, ebben a pillanatban nem arra figyelsz, amire kellene, ha most nem teszel meg mindent azért, hogy elérd az álmodat.
 
Tudom, hogy az életmódváltáshoz fegyelem kell, meg kell tanulni jól beosztani az időt, készülni kell, fejben összerakni a dolgokat.
 
Amit szívesen adok, ha valaki kéri: tanács. Javaslat. Ajánlás. A blogon is nagyon sokszor megemlítem, hogy sokmindent kipróbáltam -étkezésben is, edzések közül is-, de ami nálam működik, az nem biztos, hogy másnál is. Azt is javasolni szoktam, hogy lehet használni a kalóriabázist, a kalóriagurut, a myfitnesspalt, és létezik még ezer oldal, ahol kiszámolhatod a saját napi kalóriaigényedet. A bejegyzés elején linkelt étrend és edzés javaslatok is tippek, ajánlások, lehetőségek. Egy biztos: a tiszta étkezéssel nem lehet mellélőni. Hús, zöldség, (rizs, zab), tojás, sok folyadék, (célzott) mozgás, és a dolog működik.  
 
 
Megkérdezted, mi a csodaszer. Azt mondtam: mindenkinek más. De akarni kell elérned a célodat. Annyira kell akarni, hogy aztán ne dőlj be az agyad kisördögének, aki a kifogásokkal jön. Késő van, nem tudok korábban felkelni, ma nagyon hosszú napom volt, nem volt időm rá, fáradt vagyok (...); ez a kisördög él és virul, irtóra kreatív, de neked kell őt irányítanod. A másik csodaszer -saját tapasztalat- az, hogy habár gőzerővel mész előre a megkezdett utadon, nem szabad, hogy csak ez töltse ki az életedet. Minden egyes nap tartani kell az étrendet, minden egyes tervezett edzést meg kell csinálni, csak így lehet elindulni. Most.
 
Régebben szinte napi -internetes- kapcsolatban voltunk, aztán sérelmezted, hogy nem válaszolok azonnal. Amikor leírtam, hogy a napi munkaidőm elég hosszú, és közben csak "lopva" tudok netezni, a fejemhez vágtad, hogy de a Facebook oldalon naponta több poszt is megjelenik, biztosan itt kint egész nap gépközelben vagyok. Létezik a blogon is és a FB-on is egy olyan lehetőség, hogy "Bejegyzés ütemezése", azaz előre be tudom állítani, mikor jelenjen meg egy adott poszt. Így már otthon előre készülök és beütemezek néhány bejegyzést. Mert vannak, akik szívesen olvassák.
 
Volt még néhány dolog, ami nem tetszik neked a blogon vagy abban, ahogy csinálom, de az ég szerelmére, ez a dolog most nem rólam szól! Nem rólam, nem a blogról, hanem rólad, a te jelenedről, amit elszalasztasz a jövőn való aggódásod miatt.
 
A hátráltató gondolatok, a korlátok csak bennünk vannak. Ha megrekedünk ebben az állapotban, ha mindig a környezetünket hibáztatjuk a kudarcainkért, ha a jelen helyett csak a jövőre koncentrálunk, akkor csak álmodhatjuk azt a bizonyos világot magunknak, de sosem érünk el a kapui elé...
 
 
Nyílt motivációs levél itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 1 itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 2 itt

Gyors reggeli: palacsinta




- 1 tojás
- 1 ek szezámmagliszt
- 1 ek darált, cukrozatlan mák
- 1 ek kókuszreszelék

Ezeket összekeverjük.

- 1 tk kókuszzsír

Ezen megsütjük.

- 1 tk őrölt fahéj
- édesítő

Ezzel megszórjuk.

Kávéval mennyei :-)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció

 
 
 

Freeletics workout 2 (cardio)

Freeletics workout 1 (cardio and strength) itt

Overview



Workouts

  •           
          

    • Round 1

    • 75Jumping Jacks
    • 25Burpees
    • 50Leg Lever
    • 75Jumping Jacks
    • 50Situps
    • 25Burpees      
    • Round 2

    • 75Jumping Jacks
    • 25Burpees
    • 50Leg Lever
    • 75Jumping Jacks
    • 50Situps
    • 25Burpees      

    • Round 3

    • 75Jumping Jacks
    • 25Burpees
    • 50Leg Lever
    • 75Jumping Jacks
    • 50Situps
    • 25Burpees (forrás: freeletics.com)
    Freeletics cardio:

    1. hét itt

    2. hét itt

    3. hét itt

    4. hét itt

    5. hét itt

    6. hét itt

    7. hét itt

    8. hét itt

    9. hét itt

    10. hét itt

    11. hét itt

    12. hét itt

    13. hét itt

    14. hét itt

    15. hét itt

    15 hetes program itt


    Facebook oldal: Boszorkánykonyha