2014. október 26., vasárnap

Ketogén étrend 19. hét, összefoglaló

Hétfő:
R: 1 tojás, 1 szelet sonka, 1 ek kókuszzsír, fél paprika
Snack: csokikrém
V: chevapcica, saláta, párolt zöldség, 1 szem kis főtt krumpli
Edzés: mell-bicepsz
Plusz mozgás: délelőtt 1 óra kertészkedés. Délután 1 óra fűnyírás és 1 óra séta.
Részletek itt






Kedd:
Snack: nagy marék mogyoró...

V: cevap, saláta

Edzés: láb-tricepsz

Plusz mozgás: egy csodaszép 10 km-es túra, sok-sok képpel beszámoló itt.
Részletek itt




Szerda:
R: fahéjas cocomas (fél dl lötty, 1 tk eritrit, fél tk fahéj; 40 szem mandula
E: 2.5 cevap, tonhal saláta (1 főtt tojás, fél konzerv tonhal, mustár)

V: sonkás rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, 1 ek kókuszzsír), 1/3 avokádó, saláta, párolt zöldség
Edzés: hát-has.
Plusz mozgás: fél óra séta.
Részletek itt


Csütörtök:
Rfahéjkrém, 40 szem mandula
E: tonhal saláta, zöldség
V: rántotta, avokádó, zöldség

Edzés: váll-bicepsz
Plusz mozgás: 1 óra séta
Részletek itt
Péntek:
R: rántotta (1 tojás, 1 sz. sonka, 1 ek kókuszzsír), paprika
Eavokádó saláta
V: sült csirke, zöldség.

Edzés: Lett volna, de felcseréltem a holnapi pihenőnappal.
Plusz mozgás: 1 óra séta.
Részletek itt


Szombat:

R: ránotta sonkával.
E: avokádó saláta.
V: currys csirke, zöldség.
Részletek itt

Vasárnap:
R: csokikrém
E: saláta
V: rántotta, zöldség
Részletek itt

Tapasztalatok:



2008-ban kezdtem az élet-mód-váltást. Irtózatosan sokféle étrendet, edzést kipróbáltam, folyamatosan tanultam, olvastam, kérdeztem. 2013-ban önmagamhoz képest már jól néztem ki, akkor főként szénhidrátszámolós, majd paleo étrenden voltam. A CH-sat az állandó éhség miatt nem tudtam tartani, a paleoról meg akkor még azt gondoltam, hogy az egy mindent-lehet-helyettesíteni és hű-de-jól-be-lehet-kajálni típusú találkozás. És bizony ettem is, amivel a súlyomat ugyan tartani tudtam, de a mértéktartás hiány miatt gyakran jöttek fel úszógumik, amiket aztán hosszú hetekbe telt újra levarázsolni magamról. Most feltehetnék ezer képet arról az időről, amióta megy a ketogén. Mindegyiken olyan vagyok, mint itt fent a második képen. Érdekes, ugye? És arról is mesélhetnék, mennyivel jobban van a szervezetem, mint előtte bármikor is. Hogy mennyivel jobb éhségérzet nélkül, bél- és gyomorgörcsök nélkül, kevés időt a konyhában töltve, nem állandóan dobozokkal járva...

Semmi különös nincs rajtam, csupán úgy nézek ki, ahogy egy negyven éves nő tök normálisan kinéz. No és itt jön a csavar. Ez az a pont, ami sokaknak már szálka a szemében. Mert hogy ők nem így néznek ki. Hogy a héten mennyi de mennyi kifogásoló, lehúzó, kritizáló (...) üzenetet kaptam, azt le sem tudom írni. Ezek szerint már túl sovány vagyok, ez már beteges, nézethetnék koleszterinszintet, bele fogok halni, orvosi eset vagyok (...). Lelkileg még mindig a "nihil" állapotában leledzem, így ezeket az üziket elolvastam és holt nyugiban válaszoltam rájuk. Pasiknak, csajoknak vegyesen. Részemről a dolog letudva.

Vannak többen, akik a "hatásomra" kezdték el a ketot. Vannak, akikkel napi kapcsolatban vagyok, mert sok kérdésük van. Nem vagyok keto guru, de amire tudok, szívesen válaszolok.

Még mindig úgy vagyok vele, hogy nem reklámozom egyik fajta étrendet sem. Mert nem vagyunk egyformák. Ami az egyikünknek jó, az nem biztos, hogy a másiknak beválik. Főleg, hogy nem azonosak a céljaink. A ketot sem reklámozom, csupán én így eszem, nekem nagyon megfelel és a céljaimat is támogatja.

Többen javasoltátok, hogy a blogon is változtassak, legyen rólam több fotó, kreáljak több receptet, írjak sokkal többet magamról, legyen más az arculat, tegyek fel videókat, amiken én beszélek... Kicsikéim, én itt reggel 8-tól este 9-ig dolgozom. Ha semmi más dolgom nem lenne, csak enni és edzeni meg blogolni, elhihetitek, szívesen adnék többet. De egyelőre nem ez a helyzet.

Visszatérve a ketora:

- Nekem ez továbbra sem nyűg. Már 19. hete így eszem, ilyen sokáig egyetlen étrendet sem tudtam tartani úgy, hogy a súlyom az ideális tartományban maradjon és hogy jól bírjam az edzéseket. Azért szuper ez, mert nem kell "tartanom", hanem jön magától.
- Nincsenek falásrohamok, ha véletlenül megéhezem, eszek egy kis kolbit vagy sonkát, snackként egy kis csokikrémet. Vagy egy kanál sült zsírt.
- Mivel nincsenek bezabálások, "bűnözős melléevések", a súlyomat is tartom és nincs visszazsírosodás.
- Azt érzem, hogy a szervezetem kezd átállni a téli, raktározós üzemmódra, de pár hónap múlva tavasz lesz és akkor megint visszaáll majd a pörgésre. Nem fogok a természet rendjébe beavatkozni és "akarni", hogy most is olyan legyen az emésztésem, mint nyáron volt.
- Az edzés két hete súlyzós, saját program, ami lazának tűnik, de nem az. Szeretem a súlyokat, amik most kisebbek, az ismétlésszám magasabb és két hetente emelkedő, idén év végéig megy ez majd, aztán lesz egy váltás.
- Étkezésben a következő két hétben otthon egy "minimál keto" következik, speiz- és hűtőürítő stílusban.
- A vitaminokat szedem, hamarosan elfogynak, akkor váltani fogok egy féle multivitaminra.
- A folyadékbevitelemet továbbra sem tornázom akarattal az egekig, napi 2-3 liter megvan, a vizeletem színe is jelzi, hogy oké a boké.
- Igyekszem csak akkor enni, ha éhes vagyok, ez a munka két hete alatt csak nagyon nehezen megvalósítható.
- Továbbra sem mérek, nem számolok, nap végén néha megnézem a makrokat.
- A sok finomítani való közül az otthoni két hétben egy-kettőt bevezetek, majd beszámolok róla, hogy ment.
- Ami új pozitívum: a hajam nem hullik annyira és csodák csodájára életemben először erősek a körmeim és nem töredeznek (eddig naponta kellett nyirbálnom, mert mindig beszakadtak).

Ha szeretnél így enni, itt lent van jó néhány link segítségnek, az első egy gyűjtemény kalkulátorral, alap szakirodalommal, érdemes átolvasni.


Ketogén étrend: alapok (link gyűjtemény) itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 ittitt, 4 itt, 5 itt, 6 itt, 7 itt, 8 itt, 9 itt

Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt
Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt

Ketogén étrendem (heti menüvel):

1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt
12. heti összefoglaló itt
13. heti összefoglaló itt
14. heti összefoglaló itt
15. heti összefoglaló itt
16. heti összefoglaló itt
17. heti összefoglaló itt
18. heti összefoglaló itt
Tapasztalatok (közel) negyed év ketogén étrend után itt
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

7 megjegyzés:

  1. Mea, régóta követlek, és biztos vagyok benne, hogy az előtte fotó nem 2013-ban készült. Ha igen, akkor nem csodálom a sok negatív hangvételű levelet, amit kapsz, mert őszintétlen vagy, és mindig csak a jó oldalaidat próbálod megmutatni, és gyakran nem linkelsz be nemcsak forrásokat, hanem megtévesztő képeket közölsz, amelyek mindig a jelenlegi énedet "fényezik". Kissé nevetséges ez ez egész. Van benned egy hatalmas ellenszenves kettősség, ami nagyon irritáló, függetlenül attól, hogy dícséretre méltő a kitartásod. Kár, hogy - bár úgy döntöttél blogolsz, ami tudjuk, nyilvános dolog - mégis egy sokszor hamis képet festesz magadról. Ha az előtte kép 2013-as, akkor elmondhatom, hogy mindenkit becsaptál a kis félarcos, néha "homályos", megtévesztő fotókkal, és az az érzésem, ha személyesen találkoznék veled, nagyot csalódnék. Ha folytatod a blogolást, arra kérlek, kerüld a(z) (ál)szerénységbe bújtatott, ártatlannak tűnő őszintétlen beírásaidat, mert hiteltelenné teszi azt, amit csinálsz és több ember idegeit felborzolja. Ami régen élvezetet okozott (az írásaid), mostanra teljesen mást vált ki belőlem, és tényleg nem azt érzem, hogy ez a probléma belőlem ered (azaz hogy magamból indulnék ki, merthogy te baromi jó nő lettél én meg csúnya és dagadt vagyok és csak irigykedek. Ezek a reakcióid nagyon viccesek, úgyhogy ezt inkább nem is kommentálom tovább, ha találkoznánk valaha, akkor megértenéd). Remélem, a terápia eredményt hoz, és tudsz végre néhány év után őszintén, és főleg kendőzetlenül kiállni, merthogy egy olyan platformot választottál, ami ezt megkívánja. Mostanra az egyetlen érték, ami számomra a blogodon megmaradt, az a néhány tényszerű információ a ketogén étrendről, a többi egy sajnálatra méltó, állandó visszaigazolásra áhítozó, és annak érdekében ferdítésekre is hajlamos nő kapálózásairól szól. Egyszer talán felébredsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed :) Itt reagáltam: http://boszorkanykonyh.blogspot.co.at/2014/10/vasarnap-ausztria-1414.html

      Törlés
  2. Hát mit mondjak, ez egy hatalmas csalódás. Érdekes, hogy abból az időből, amikor ez a kép készült, az olvasók semmit nem láttak. Nem éri meg most időt szánnom arra, hogy visszakeressek a régi bejegyzéseidben (ahol - ugyanúgy mint most is - minimum havonta kényszeresen beírtad már ezredszer, hogy honnan indultál, milyen sokat elértél, stb, stb, stb, de persze kell a önvállveregetés, ha publikusan nem érkezik annyi dícsérő beírás, aminek szerintem éppen te vagy az oka), de a lényeg az, hogy ezek a képek leginkább a 2010-2012 körüli külsődre emlékeztetnek. Az is érdekes, hogy az ilyen "hirtelen elzsírosodásokról" soha nem lehetett olvasni az étrendedben, azaz az étrended, amit NAPONTA közzéteszel SOHA, de SOHA nem tükrözte az ilyen mértékű visszahízásokat. Egészen biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki követett ezidáig egyetért velem ebben! És pontosan ez az, ami kiveri a biztosítékot az embereknél, nem az irigység, amit te tévesen annak gondolsz. Az embereknek elegük van a kétszínű, magamutogató, hamis emberekből, de még az ilyen teféle "jelentéktelen kis" elhallgatásokból is. Már az elejétől fogva érzem azt, hogy valami nincs rendben az étrendbeszámolóid őszinteségével, ugyanis ha valóban betartottad volna mindazt, amit írtál, akkor mostanra 50, max. 52 kiló kellene lenned. Nem csoda, hogy ilyen baromi soká tart a testi metamorfózisod! NINCS olyan, hogy ilyen étrendek mellett valaki zsírosodik, mert "hajlamos rá". Bullshit. Persze, te biztosan különlegesen kivételes vagy, aki ennyire makacsul ragaszkodik a zsírjához az ilyen étrendek ellenére is. Betegségekről, ami ezt indokolná még nem szólt egy bejegyzésed sem, én legalábbis nem emlékszem rá.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem egyszerű a dolog, őszintének kell lenni a világgal, ha már kényszered van a magamutogatásra, de az, hogy csak olyan felemás, a te egódnak épp megfelelő képet festesz magadról, enyhén szólva tisztességtelen, mely lelki gyengeségről és valamifajta függőségről vagy szeretethiányról vall, és szánalmas is egyben, pontosan azért, mert ezt megpróbálod leplezni a megtévesztő fotókkal és étrenddel. Nincs abban semmi rossz, ha őszinte az ember, mindenki ezerszer jobban tud azonosulni azzal, mint egy hamis képpel! Elfelejtik az emberek azt, hogy ha blogolnak, és többen követik őket, akkor az egy picit olyan, mintha az ember a barátját követné, valakit, akire felnéz, vagy tisztel, vagy pedig azért mert megbízik benne. És ezért van szerintem az, hogy egy ilyen lepel lehullása sokakban csalódást, sőt felháborodást okoz, mert úgy érzi, hónapokon vagy éveken át megtévesztették. Aki blogot vezet és ilyen mértékben dokumentálja az étrendjét mint te, az szerintem felelősséggel is tartozik! Az nem járja, hogy "ez az én életem, azt írok, mondom és teszek, amit akarok." Azaz járja, de akkor meg kell érteni, hogy nem a te fantasztikussá vált külsődet irigylik, hanem az eddig tartó hamisságot ítélik el. De persze lehet tovább lódítani, végülis tényleg a te életed van tálcán a világ előtt, nehogy már ne cenzúrázhasd a saját életedről szóló képet. Te olyan vagy, mint azok az emberek, akiket mindenki imád utálni (többek között te is), mert próbál egy mindig pozitív képet festeni önmagáról, de a lelkében egy nagy űr tátong. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet őszíntének lenni??? Ez az egész kirohanás most egyébként az egész világra vonatkozik! Utálom az embereket, akik folyton attól félnek, hogy majd mit fognak szólni a többiek, utálom a képmutatást. Te folyton azzal büszkélkedtél az elmúlt időben, hogy a te szavajárásoddal "lexarod", hogy ki mit gondol, de ha így lenne, akkor ez a blog is másképp nézne ki, másról szólna. Igen mindig vannak negatív beszólók, mindig vannak irigyek, de van egy másik tábor is, aki az őszinte tényeket szereti, nem pedig a lelki gyenge magamutogatókat, akik ha tényleg ki kéne állni, farokbehúzva ücsörögnének otthon a sarokban.

    Te persze mondd csak továbbra is azt, mint amikor majd' elolvadtál a "fényevő" meg "anorexiás" jelzőktől, hogy mindenki irigy rád. Igen, tudom, hogy neked ezek nagyon jólesnek, le se tudnád tagadni, a szmájliaid sokkal többet elárulnak a gondolataidról, mint sejtenéd. Előbb-utóbb persze eljuthatsz oda, ahova szeretnél külsőleg, de óriási csalódás az, hogy miközben a blogodon mindenféle "mélységes lelkiségekről" írsz, egy nagy csalás, egy nagy űr tátong a helyén. Ekkorát még blogolóban nem is csalódtam. Komplexebb dologba vágtad a fejszéd ezzel a projekttel, mint gondoltad, és remélhetőleg az lesz a folyománya, hogy tényleg rájössz (nem csak szajkózod), a külcsín és belbecs igazán együtt érnek valamit. És főképp, hogy az őszintétlenséggel csakis veszíteni lehet. Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Csak írsz és írsz, de fingod nincs, hogy mit is akarsz közölni. :D Látom nagyon haragszol azokra, akik képesek tenni önmagukért. :)

      Gamauf Sándor

      Törlés
  4. Szia Timi!
    Ne foglalkozz az akadékoskodókkal!
    Csinálják utánad, mindenki előtt ott a lehetőség.

    VálaszTörlés
  5. Szia Timi!

    Rengeteg bátor ember arc és név nélkül...
    Gyerekek én már lassan 3 éve ismerem Timit, megéltem vele ezt azt. Mondhatok rá sok mindent: kitartó, tetterős, talpraesett, érdeklődő, empatikus, ŐSZINTE (és itt még folytathatnám), de azt , hogy hazug és valótlant állít azt nem. Persze vannak rossz tulajdonságai is, nem tudja feladni, imádja egyedül megoldani a saját dolgait, nehezen tud segítséget kérni és elfogadni azt..... kissé makacs is. Ez mind ő!!!! Ezektől lesz Timi!
    Kedves névtelenek ajánlom figyelmetekbe az adott dátum környékén nézzetek jobban körbe.
    Nem kell feltétlenül egyet érteni Timivel, ha nem tetszik ne olvasd, de ne bántsd verte a sors már eleget.
    Üdv: Törzsök Péter

    VálaszTörlés