2014. május 22., csütörtök

Rakott céklás édesburgonya

Tudom, tudom: nem találtam fel a spanyol viaszt. Viszont egy újszülöttnek minden vicc új. Ezért vetem blogra ezeket a sorokat amolyan recept formájában.


Hozzávalók:

- édesburgonya
- cékla
- natur vegeta
- joghurt/cocomas
- sajt (paleoban elhagyható)
- főtt tojás
- füstölt kolbász


Elkészítés:
Rém egyszerű. Az édesburgonyát és a céklát meghámoztam, felkarikáztam, előfőztem. Aztán fogtam egy tepsit, ebbe került egy réteg krumpli-cékla. Erre tettem kolbász szeleteket és felkarikázott főtt tojást (sokat, mert szeretem). Meglocsoltam egy kevés joghurt-vegeta keverékkel. (Joghurt helyett mehet a cocomas.) Befedtem a maradék krumplival-céklával. Újra meglocsoltam a vegetás keverékkel. A tetejére sajt szeletek kerültek. Jobb a reszelt, de nem volt hozzá kedvem. Előmelegített sütőbe tettem alufóliával lefedve, 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufólia nélkül még 10 percig.

A mennyiségekre nem igazán kell figyelni, mindenképpen sikerül és finom lesz.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése