2014. május 24., szombat

Fehérjés zabkupac, avagy süssünk zabkását!



Újabb egyszerű és nagyszerű recept. És újra itthoni alapanyagokból. Sőt megint csak minimális konyhai tözörgéssel és a lehető legkevesebb mosogatni valóval. Mert én így szeretem ;)

- 100g apró szemű zabpehely került egy tálba.
- Megszórtam 2 tk őrölt fahéjjal.
- Leöntöttem annyi forró vízzel, hogy ne lepje el, de mindenhol érje kicsit a víz keverés közben.
- Szóval meg is kevertem.
- Aztán jött egy csöpp sütőpor. Újabb keverés.
- Állni hagytam, de csak rövid időre...
- ... amíg 2 adag fehérjeporból kevés vízzel puding sűrűségű masszát kaptam. (Mindig ezzel a puding sűrűséggel jövök, pedig soha életemben nem szerettem a pudingot...)
- A fehérje massza (és még mindig nem a Felipe) az ázott zabra került.
- Gyorsan összedolgoztam egy kanállal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe a kanállal kis halmokat raktam, amiket picit eligazgattam, hogy keksz féle formát öltsenek.
- Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréses funkción 20 percig sütöttem.

Öt alapanyag, 25 perc, fincsi, értékes csemege :)

Nekem most 8 kupac sikeredett.

1 darab tápértéke: 76 kcal, 7g F, 9g CH, 1g zsír

Zabkeksz recept itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése