2013. december 19., csütörtök

Új fejezet / 2. szakasz / 52. nap

Edzés: reggel 45 perc aerob, 10 perc has.
 
Reggeli: fehér cheddaros és kéksajtos szenyó, sonkával, paprikával.
 
 
 


 
Uzsonna: mézes zsömi (lenyúltam K. magos zsömijét. Khm...)
 
Vacsora: spenót, tojás (mint tegnap).

 
És délelőtt megjött K. jézuskája (a hangom még nem). Nagyon akartam már ezt a könyvet, nagyon kíváncsi vagyok rá, nagyon szeretnék tanulni Fannytól, így hát húzok is olvasni :-)



Aszalt szilvás csirkemell

Oké, oké, mielőtt bárki leszedné rólam a keresztvizet, amiért egy ilyen pitiáner receptet le merek írni a saját elektronikus naplómba, csak annyit szeretnék megjegyezni: egy újszülöttnek minden vicc új. Én sem úgy kezdtem a konyhai pályafutásomat, hogy összedobtam egy öt fogásos ebédet. Igaz, hogy sokat sertepertéltem anyu és mami körül a konyhában, sokmindent el is lestem tőlük, de például amikor Olaszországban dolgoztam egy szálloda konyháján, egy teljesen más konyhai világ tárult fel előttem. Pontosabban kettő: a dél-tiroli és az indiai, mert hogy a szakács echte indus volt, és gyakran készített hazai ételeket. Aztán amikor elkerültem Mohácsra Tamásiból, szintén egy általam addig nem ismert (a sokac) nemzet ízeit is megismertem. Ekkor kezdtem el bátrabban használni a fűszereket. Élet-mód-váltásom pár éve alatt nagyon sokféle étrendet megismertem, szintén különböző országok eltérő alapanyagaival, ízvilágával. Majd jöttek a saját nyavajáim, el kellett hagynom a tejtermékeket, nem tesz jót a glutén: egyenes volt az út egy "mindenmentes" táplálkozás felé (paleonak is nevezik, de nem szeretem ezt a szót...) és egyenes volt az út egy kísérletezős, kreatívkodós főzési kultúra felé. Szeretem mások receptjeit is kipróbálni, de sütés-főzés közben megszáll valamiféle alkotási ihlet, sorjáznak az ötletek, és bátran belevágok az ilyen kísérletekbe.
 
Ez a csirke "találomra" készült. Amikor elkezdtem, volt csirkém, szilvám, de foalmam nem volt, mi és hogy fog készülni belőle. De amint a kezembe vettem a kést és a húst, szinte magától ment a dolog.
 
Hozzávalók (2 főre):
 
3 szelet csirkemell filé
10-12 db -cukrozatlan- aszalt szilva
kevés zsiradék
őrölt bors
natur vegeta
opcionálisan méz, kb 2 mk
 
Így dolgoztak szinte maguktól a kezeim:
 
 
A csirkemell szeleteket félbevágtam, úgy, hogy könyvként kinyitható legyen.
 
Sóztam, borsoztam.
 
Ráhelyeztem a szilvákat.
 
 
Feltekertem szorosan, fogvájóval megtűztem.

 
Tepsibe tettem, minimális zsiradékon, alufóliával lefedve 20 percig, majd fedő nélkül újabb 20 percig sütöttem kb 180 fokon.

 
A befejezés előtti kb 10. percben szórtam rá kevés natur vegetát és a 3 tekercsre elosztottam kb 2 mk mézet.



Csodálatosan puhára megsült, kívül fenségesen ropogós lett.
 
 
Sárgabarack mártással tálaltam.
 
Ja, és 5 csillagot kaptam K-tól, és én is annyit adtam magamnak :-)


Sárgabarack mártás

Fogj annyi -cukrozatlan- aszalt sárgabarackot, amennyit gondolsz (1 főre 5 db szerintem elég).
 
Turmixold össze kevés kókuszsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy mártás állagot kapj.
 
Kész.
 
:-)

Étrend alakuláshoz / Béres Alexandra, 2. hét


2. hét

ÉTREND
reggeli
(9 óra körül)
ebéd
(12-13 óra körül)
uzsonna
(15-16 óra körül)
vacsora
(18-19 óra körül)
8. nap
19 alacsony, 3 közepes
tea, súlykontroll körözött zöldpaprikával, 2-3 db korpás abonetterdei gyümölcsturmix, sonkás vitamintálsárgarépacsirkés cézár saláta
9. nap
8 alacsony, 1 közepes
tea, 2 db főtt vagy lágy tojás, paradicsom, 2-3 db korpás abonett1/4 grill csirke, savanyú káposzta, 20 dkg idény gyümölcsdupla vaníliapuding édesítővel1/4 grill csirke, joghurtos-jégsalátás uborkasaláta
10. nap
uzsi, vacsi csak 30-as SKI alatti gyümölcs, zöldség lehet; ezen a napon banán nem választható
30 dkg idény gyümölcs2 közepes sárgarépa, 2 dl 100%-os ananászlé20 dkg idény gyümölcs1 db paradicsom, 2-3 db kovászos vagy ecetes uborka
11. nap
9 alacsony, 1 közepes
tej, pulykasonka, kígyóuborka, 2-3 db korpás abonettSült csirkemell, vörösbab mexikói mártásban (konzerv)20 dkg idény gyümölcstonhalas friss saláta
12. nap
12 alacsony, 1 közepes
tej, 3 evőkanál kész biopont paprikás padlizsánkrém, 2-3 db korpás abonettgyros (szárnyashúsból) rozsos pitában, joghurt öntettel15 dkg idény gyümölcscukkíni saláta kapros öntettel, sovány reszelt sajttal
13. nap
10 alacsony, 1 közepes
1,5 %-os tej, zabpehellyel100%-os ananászlé, steak fűszeres marhahús, brokkoli vele sült sajttal20 dkg idény gyümölcstzatziki zöldségekkel gazdagon, pulykasonka szeletekkel
14. nap
9 alacsony, 1 közepes
Meggyes oat mealtormás tőkehalfilé zöldspárgával, 2-3 db korpás abonett20 dkg idény gyümölcsjoghurtos-kapros karfiolsaláta feta sajttal

Étrend alakuláshoz / Béres Alexandra 1. hét itt

Étrend alakuláshoz 4/1. itt
Étrend alakuláshoz 4/2. itt
Étrend alakuláshoz 4/3. itt
 
Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt
Péntek Enikő étrend itt.

Shapetilt 1 (hal nap) itt
Shapetilt 2 (édes nap) itt
Shapetilt 3 (light nap) itt
Shapetilt 4 (magyaros nap) itt
Paleo mintaétrend 1 itt
Paleo mintaétrend 2 itt
Paleo mintaétrend 3 itt
 
Bodyrock mintaétrend itt
 
1. heti Katus Attila étrend itt.
2. heti
Katus
Attila étrend
itt.
3. heti Katus Attila étrend itt.

Mintaétrend alakuláshoz 1 itt.
Mintaétrend alakuláshoz 2 itt.
Mintaétrend alakuláshoz 3 itt.

IR étrend itt.
LifeTilt példa étrend itt.
Példa étrend itt.
Diétás étrend itt.
Minusz 1 kiló/hét étrend itt.
Asylum étrend itt.
Étrend kezdőknek itt.
Peak étrend itt.
Les Mills Pump étrend (Jump start) itt.

Egy húsos és egy vega heti étrend itt.

 
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081