2013. november 5., kedd

Új fejezet / 2. szakasz / Döntés, célok

Anno hoztam egy döntést: lefogyok.
Megcsináltam.
A testsúlyom elért a normál tartományba, a felső értékekhez.
Az Új fejezet 1. szakaszában lejjebb tornáztam ezt az értéket, gyakorlatilag nem kell többet fogynom. Testsúlyból. Zsír még van rajram fölösleges, bár kevés már az is.

És hoztam egy döntést: elég a mérlegelésből, megpróbálom előcsalogatni az izmaimat.



Nem vagyok szakember. Nagyon sok szakirodalmat elolvastam a témában, nagyon sok edzésfajtát, étkezési rendszert átnéztem, tanulmányoztam. Mivel meglehetősen speciális élethelyzetben kell véghezvinnem a tervemet (két hétig Ausztriában dolgozom, két hétig otthon vagyok), a lehetőségeim korlátozottak. Viszont hiszek abban, hogy a lehetetlen nem létezik.
 

Edzés

 
Az edzéseket két hetes etapokra kell bontanom: egy ausztriai és egy otthoni részre.
 
Ausztriában vegyes edzéseket fogok végezni, EAP, Insanity, Asylum 1, Asylum 2, P90X, T25, Les Mills Pump, RevAbs (...) edzésekből állítom össze magamnak.
 
Otthon elkezdtem a Les Mills Pumpot, azt fogom folytatni naptár szerint.
 

Étkezés

 
Az étkezés egyelőre egyszerű: a saját, "mindenmentes" dolgaimat folytatom, azaz nem eszem majd olyat, amitől gondjaim vannak, hanem ausztriában azt, amire lehetőségem van, otthon pedig igyekszem követni a szervezetem igényeit. Adok ennek egy hónapot, és ha nem válik be, akkor elkezdek újra makrókat számolni és változtatok a tápanyag-összetételen.
 

Mérés

 
Ausztriában egyáltalán nem mérem magam, se mérleg, se centi. Otthon hetente lesz mérlegelés és centizés, bár sok értelmét nem látom. Az izomelőcsalogatás szerintem egy sokkal nehezebb folyamat, mint a fogyás, és nem a mérés a megfelelő eszköz, hanem a tükör. Nem ígérem, de megpróbálok havonta egy fotót készíteni, talán az jobban visszaadja a fejlődést, a változást.
 

Célok

 
Önmagam lehetőségeihez képest az edzések legpontosabb végrehajtása a tőlem telhető legnagyobb erőbedobással, a mozgás örömének megőrzésével. Közben pedig tovább olvasni-kutatni a témában.
 
 
Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti edzésterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti edzésterv (Ausztria) itt