2013. október 12., szombat

Új fejezet / 62. nap

 
Ma egész nap olyan érzésem volt, hogy vasárnap van... Aztán délután jöttem rá, hogy csak szombat van. Na ja, 13 folyamatos munkanap után nem csoda, ha kicsit lassú vagyok agyilag...
 
Tegnap ettem meg az utolsó adag otthonról hozott sült húsomat. Még volt a fagyasztóban E-nek 2 szelet pulykamell filéje (30 deka), ebből kellett ma kettőnknek 2 napra készítenem valamit. De úgy döntöttem, egy napra készül pulyka, vagyis majdnem. E. nagyon nem szereti a húst, így keveset eszik mindig belőle. Készítettem neki párolt fűszeres húst hagymaszósszal, az enyém sült hús volt párolt hagymával.
 
Reggelire 3 tojásból ettem rántottát 2 szelet sonkával, 1 sz. saját kenyérrel, tejeskávéval, és a képről lemaradt a paprika, amit még ettem hozzá.
 
Ebéd után egy darabig harcoltam a mumussal, aztán ettem még egy almát (pedig most jó nagy adag volt az ebéd, a hús is, a rizs szokásos (30g), és jó sok párolt zöldség.
 
Uzsonnára már megint korgott a gyomrom, de 3-kor pont időben ettem egy tonhal salátát.
 
A vacsora 100g füstölt lazacból és 1 tojásból volt rántotta, mellé nagy adag saláta.
 
Mozgás: edzés reggel, délután másfél óra séta. És ha legközelebb jövök, hozom a téli kabátomat, mert ma a séta alatt szétfagytam (pedig nem voltam lengén öltözve...).
 
Folyadék: 1.5 liter.
 
A húsból még nekem lesz holnapra ebéd ;)

És holnap reggel mérés. A 9. hét eredményei ;-)

Új fejezet / 62. nap / Edzés / Péntek Enikő: Has+kar intervall; hasizom

Péntek Enikő: Időzóna edzések 1-5. itt
Péntek Enikő: Kar-popsi tabata itt
Péntek Enikő - Zóna edzésterv változatok céloknak megfelelően itt
Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt
Péntek Enikő étrend itt.

"Hasizom és karizom erősítés, plusz kardió intervallum edzés egybegyúrva a következő tematika szerint: 20 másodperc erősítő gyakorlat – 10 mp pihenő – 20 mp kardió gyakorlat – 10 mp pihenő és így tovább. Minden egyes gyakorlat megdolgozza a has, derék- és karizmaidat,  a kardió szekcióknak pedig a combizmaid is örülni fognak. Ez egy olyan edzés lesz, amelyet kicsit megszenvedsz majd, de cserében gyors eredményeket hozhat. Ha rá szeretnél állni az érintett területek formálására, bátran csináld meg heti 3-szor. Állítsd be az intervallum mérődet 20 mp-es aktív és 10 mp-es pihenő szakaszokra, összességében 10-12 percre. Elég lesz. Ha nagyon elszánt vagy, megfejelheted a gyakorlatsort egy kis extra hasizom edzéssel."



"Fáj a nyakad a hasprések közben? Próbáld ki ezt! Hasizom gyakorlatok egy kicsit másképp. Ülve és alkartámaszban. Könnyűnek tűnik? Majd meglátjuk, mit mondasz, ha végigcsináltad a gyakorlatsort.  Én kidőltem és éreztem a hatását másnap, harmadnap… Eszközre nem lesz szükséged, bárhol kivitelezhető ez az egyenes és ferde hasizmot is formáló torna. 4 teljes kör már keményen megedzi a hasad (csináld végig a teljes gyakorlatsort, majd 2-3 perc pihenő után jöhet a második kör és így tovább.)"