2013. október 9., szerda

Ősz Knittelfeldben


 
 


 
 


 
 


 
 

 

Nyílt motivációs levél

Kedves X!

Tudom, nem vígasztal, de sokan járnak a Te cipődben. Az élet sokszor tréfát űz velünk, de leginkább saját magunk vagyunk, és a kisördög a fejünkben, akik akadályokat állítunk magunk elé.

 
Szinte egy időben történt, amikor elhatároztuk, hogy így nem megy tovább, változtatni kell sok dolgon. Szuper módon elhagytad a cukros ételeket, a lisztes dolgokat, és elkezdtél mozogni. Tele voltál motivációval, álmokkal, erővel, energiával, és nagyon jól is ment a dolog. És most azt írod: nem megy. Nem megy a kajatartás, elcsábulsz, és ha már egyszer melléettél, akkor már a másnapi "bűnözés" is belefér. Nem megy az edzés, egyszerűen nem tudod rávenni magad. Mert jött egy új élethelyzet, ami borított mindent.
 
Sokan azt mondják: gyenge vagy, ha engedsz a csábításnak, vesztes vagy, ha kimarad egy edzés. Miért kellene másokra hallgatnod? Egyetlen ember létezik, akinek meg kell felelned, és ez az ember Te vagy. Nem vagy testépítő, nem készült fitness modell versenyre, nem tartasz versenydiétát. Egy ember vagy, akinek van családja, van munkája, akinek vannak álmai. Egy fantasztikus ember vagy, aki régen ledolgozta a túlsúlyát, aki megreformálta a konyháját, aki már eddig is nagyon sokat tett önmagáért, az egészségéért. Add meg magadnak ezt a pár nap (hét) pihenőt, és semmiképpen ne legyen lelkifurdalásod. Igen, sokkal nehezebb lesz majd újra kezdeni, de tudod mit? Kezdd el újra ma, csak a kajával. Hogy már rendesen beebédeltél? Akkor hát kezdd MOST! Folytasd a jól megszokott étrendedet. Ja, hogy eleged van az előre főzésből és a dobozolásból? Drága, őszintén: kinek nincs elege belőle? Tudod, hányszor dúltam-fúltam magamban méricskélés, dobozolás, zacskózás közben? Viszont TUDOM, hogy -legalábbis számomra- ez a tuti módszer. Ne gondolkozz közben, hanem CSINÁLD! És van még egy ötletem: délután vagy este mozogj egy kicsit. Vedd elő a kedvenc DVD-det, édes mindegy, mi az. Fél óra. Ennyi. És akkor este büszkén mondhatod: elkezdtem. Megint a sárga úton vagyok. Holnap pedig mehet a régi kerékvágás. Mert meg tudod csinálni. Igenis képes vagy harcolni az álmaidért. Erős vagy, bátor, határozott, céltudatos. Nagyon drukkolok és bízom Benned! :-)

A Boszi
 



 
 
 
 
 
 

59. nap / Edzés / Péntek Enikő: Comb-fenék kardió; Hát-kar

Combformálás, popsiformálás kardió-erősítő intervallum rendszerben. Az egyik leghatékonyabb edzésforma ez, hiszen amellett, hogy “felzaklatva” az anyagcserédet tetemes mennyiségű kalóriát égetsz, szép, szálkás, nőies izomtömeget is szerezhetsz. Ami tovább fokozza a zsírégetést, hiszen minél nagyobb az izom aránya a testeden, annál intenzívebb a kalória-égetés. Ennek oka, hogy aktivitás során a tápanyagok 90%-a izmainkban ég el. Ha nincs izom, minimális a zsírégetés és renyhe az anyagcsere. Úgyhogy izmosításra, szálkásításra fel! Ez egy 15 perces gyakorlatsor, amelyben az egyes gyakorlatokat 20 mp-en keresztül pörgetjük köztük a 10 mp pihenőket betartva. 4 teljes sorozatod van. Előtte bemelegítés, utána nyújtás.



Comb+popsi intervallum gyakorlatsor:


  1. Guggolásban 2x nyit-zár, majd 2 mély guggolásból felugrás
  2. Testsúly áthelyezés balról jobbra
  3. 3 térdemelés – 3 sarokemelés
  4. Lábtolás oldalra váltva
  5. Kitörés váltott lábbal
  6. Mély guggolások
  7. Térdemelés oldalra váltva
Méltatlanul elhanyagolt testrészünk a hátizom, pedig milyen szép, ha izmos, tónusos. A bikiniből ez a terület is kivillan, nem csak a comb és a popsi. Az esztétikai szempontok mellett, egészségünk és frissességünk megőrzése szempontjából is kell a hátizom-erősítés. Milyen jól is esik az ülőmunka után… Aminek örülni fogsz, hogy ez az edzés bónuszban keményen megdolgozza a vállizmokat is. Ha nincs medicinlabdád, ragadj meg egy-egy 1,5-2 kilós kézi súlyzót, az is megteszi a hatását. Ez a rövid, 3 elemből álló gyakorlatsor – 30 mp-es aktív és az egyes gyakorlatok közt 15 mp-es pihenő szakaszokkal – mindössze 10 percet fog elvenni az idődből, ezért ha jól esik, csináld meg másnaponta, megfejelve a havi edzéstervben előírt adagot. Jó szórakozást!



Péntek Enikő: Időzóna edzések 1-5. itt
Péntek Enikő: Kar-popsi tabata itt
Péntek Enikő - Zóna edzésterv változatok céloknak megfelelően itt
Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt
Péntek Enikő étrend itt.