2013. augusztus 22., csütörtök

Új fejezet 11. nap

Alvásterápia

 
Kezdődött azzal, hogy időben mindent kikapcsoltam. (Vállveregetés.) Amikor indultam az ágy felé, megláttam a nagy pókot (nem volt nehéz észrevenni) a falon, a párnám mellett. Ezek szerint nem csak egy volt tegnap, nem ezt fogta meg E. a mosogatóban, kész kolónia lakhat velem egy fedél alatt (még hogy magány? ugyan már!). Óriási lélekjelenléttel elvadásztam a párnámat és a takarót, és bevonultam a köhögős szobába.  Az a bizonyos általam ismeretlen valami megintcsak kaparta a torkomat, de aztán befiókoltam a gondolataimat és nagy nehezen elaludtam. (Közben a fél fülem és fél szemem nyitva, figyelem E-t, a telefon bekapcsolva, bármikor megszólalhat vész esetén...) Ébresztő előtt ébredtem fél 6-kor. A fáradtság minimális. (De ahogy ilyenkor a hajam kinéz??!!)
 

Tervezés és változás

 
Az a típus vagyok, aki szereti előre tudni a dolgokat. A sajátjait legalább. Hogy mikor, hova, meddig, hogyan... Szeretek ezért tervezni. A saját dolgokat legalább: munkabeosztást, étkezést, edzést, utazást... Így érzem jól magam, ez ad valamiféle biztonságot. Rendszert, ami nagyjából kiszámítható. Csakhogy a Nagy Forgatókönyvíró nem sokat foglalkozik azzal, hogy egy kis boszi mit szeret, vagy mi hogy jó neki. Legalábbis nem mindig.
 
Tegnap pár percig azon elmélkedtem, hogy régebben úgy gondoltam, hogy ha jól mennek a dolgok, akkor szokott beütni valami, ami kizökkenti az embert a jó szériából. És hogy ez mekkora hülyeség, hiszen 10. napja csinálom a programomat, és milyen jól megy; Ausztriában vagyok és habár nem egyszerű, de gyorsan telnek a napok; egészséges vagyok, jó az idő, és minden rendben.
 
Aztán ma - csak úgy, derült égből villámcsapásként - kaptam néhány infót, semmi extra vagy szörnyű, csupán olyan dolgok (azt hiszem, ezt hívják grammatikaikag feltételes befejezett jövő időnek), amik miatt egyelőre szeptember végéig tudom úgy tervezni a dolgaimat, ahogy eddig, aztán jön a nyelvtani zárójeles szakkifejezés.
 
És mindez megintcsak arrafelé terelget, hogy vegyem le a szemellenzőt, és ne próbáljam a dolgokat ha törik, ha szakad alapon és mindenáron a terv szerint végrehajtani. Magyarul: hogy legyek kicsit spontánabb. Az élet több területén ez nem megoldhatatlan, de ha csak az ausztriai kajálásomat nézem, egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik, hogy oldom meg tervezés, előre főzés és - esetleg - kaja hozás nélkül. Oké, nem esem kétségbe. Nyugi van, meg fogom oldani.
 

Étek

 
R.: 1 tojás, 2 tojásfehérje rántottának, 2 pufi rizs, 1 paradicsom, 30g mandula.
T.: csirke pizza.
E.: 3 pufi rizs, 1 tonhal konzerv, 150g vegyes zöldség.
U.: csirke pizza.
V.: 2 tojás, 3 tojásfehérje rántottának, 150g uborka.
 
1866 kcal, 189g F, 113g CH, 69g zsír
 
Folyadék: fél liter víz, 1 liter gyömbér tea
 

Edzés

 
Reggel 50 perc aerob (helyben futás) a fürdőszobában. Most már nagyon jól érzem, mikor jó a dolog. Jólesett, a zenék is közben (Dire Straits főleg). A tegnapi edzéstől pedig még mindig annyira sajognak a karjaim, hogy nehéz volt ma őket úgy mozgatnom az aerob alatt és egész nap is, ahogy szerettem volna :)

 

Bölcs

 
 

"Ha most nem mondod ki, akkor mikor?!
Ha most nem mersz nyitni, akkor mikor?!
Ha most nem ölelsz, akkor mikor?!
Ha most nem mersz tenni, akkor mikor?!
Ha most nem szeretsz, akkor mikor?!
Ha most nem ÉLSZ, akkor mikor?!

Nézz szét a világban, az életedben...
Várod a holnapot, és amikor a holnap tegnappá múlik, új holnapot kezdesz várni...
Mindig a holnapot várod. Elgondolkodtál már azon, hogy mi lenne, ha nem lenne új holnap?
Mi változna ha tudnád, hogy holnap meghalsz? Megmondom: minden!
Amit gondolsz, és érzel abban a pillanatban kimondanád. Nem fontolgatnád, hogy az helyes-e vagy helytelen, bántó vagy sem, és hogy milyen következményei lehetnek.
Megnyitnád a szíved az emberek felé, és nem félnél többé, hogy félreértenek, lenéznek vagy megsebeznek, mert mindez már nem számítana...
Megölelnél mindenkit, aki valaha is számított neked, és megköszönnéd, hogy életed részei voltak még ha csak egyetlen percre is. Mert értékelni tudnád az ajándékot, amit egyetlen mosolyukkal adtak, sőt, amit egy pofonnal adtak azt is, mert tudnád, hogy erre is szükséged volt.
Amit eddig nem mertél megtenni, gondolkozás nélkül belevágnál, mert tudod, hogy nincs holnap, ahová halogasd. Nem félnél attól többé, hogy hibázol, mert rosszul döntesz, mert már tudnád, hogy nem létezik rossz döntés. Minden döntés jó döntés, mert valamire megtanított, és rávezetett arra az útra, amelyen járnod és tanulnod kellett.
Nem félnél többé szeretni, mert tudnád jól, hogy a szeretet a legcsodálatosabb élmény a világon és nem akarsz anélkül meghalni, hogy ne élted volna át legalább egyszer, hogy teljesen átadod magad neki és feloldódsz benne elengedve minden félelmet és gátlást, minden terhet és előítéletet, amit a szeretettel szemben állítottál magadban.
Percek leforgása alatt átértékelődne szemedben az élet fogalma! Keserű és szenvedésekkel teli nyűg helyett a világ legnagyobb ajándékának tekintenéd, amelyben végtelen lehetőség és csoda rejlik, amely csak arra vár, hogy fölfedezd.
Szeretnél hátralévő óráidban mindent bepótolni, amiről lemaradtál, miközben féltél, vártál, és sírtál a keserű sorsodon. De már késő! Egy egész életet nem lehet bepótolni néhány óra alatt.

Ha a fenti sorokat mélyen átérezted, akkor most képzeld el, hogy kiderülne, hogy mégsem fogsz holnap távozni, van még időd... nem tudod mennyi, de épp ezért, nem halogathatsz tovább.

Nincs pénzed utazni? Kifogás. Ha tudnád, hogy a holnapi nap az utolsó, pénz nélkül is nekivágnál az útnak és nem érdekelne, hogyan végződik.
Nem mered szerelmednek bevallani, hogy szereted, mert félsz, hogy nem viszonozná? Kifogás! Ha tudnád, hogy holnap... akkor nem agyalnál, hogy megmondd neki, lesz, ami lesz, elé állnál...
És még sorolhatnám a többit, de te is tudod.

Ha eddig nem értetted, hogy mit jelent az a sokszor szajkózott fogalom, hogy jelenlét, akkor most talán érted már: azt jelenti: a jelenben élni. Aki tudja, hogy holnap véget ér az élete, annak számára megszűnik a jövő fogalma. Eltűnik. Marad egy megszépült múlt, amelyre boldogsággal és hálával tekint, és lesz egy tökéletesen teljes jelene, amelyet immár hiánytalanul tud megélni, mert már tudja, hogy ez mindene!" (Kyara Kya)

Új fejezet / Motiváció 1 /Döntés itt.
Új fejezet / Motiváció 2 /Célok
itt.
Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.
Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást? itt
Új fejezet / A táplálkozás 2 / Célok itt
Új fejezet / 1. heti edzésterv itt
Új fejezet / Táplálkozás 3 / 1. heti étrend itt
Új fejezet / Edzés 1 / Célok, eszközök itt
Új fejezet / Edzés 2 / Finomítások az edzéstervben itt
Új fejezet / 2. heti étrend itt
Új fejezet / 1. hét / Eredmények itt
Új fejezet / 2. heti edzésterv itt

Paleo mintaétrend 1 (egy hetes)



itt

forrás

Ti küldtétek :) és Felhívás!

"Ma kipróbáltam a Boszorkánykonyhás szálkásító pizzát, nálam a feltét: paradicsom, paprika, hagyma, prosciutto és egy kis kevés parmezán lett! Mennyei:-DD Holnapi reggeli is kipipálva:-D"
 
Tóber Edina
 
Ma kipróbáltam a Boszorkánykonyhás szálkásító pizzát, nálam a feltét: paradicsom, paprika, hagyma, prosciutto és egy kis kevés parmezán lett! Mennyei:-DD Holnapi reggeli is kipipálva:-D
 
Edina, köszönöm! :)