2013. július 23., kedd

Ezt (t)ettem ma és "bibi"

16. napja megy a meló folyamatosan. Persze, hogy fáradt vagyok, de még 13 nap van vissza (na jó, majdnem csak 12 és fél), kell bírnom, vállaltam.

Kiköltöztem aludni tegnap a hálószobából a nappaliba. Óriási felfedezést tettem ugyanis: kihúzható az ülőgarnitúra! :) Ráadásul marad egy szintben a nem kihúzott résszel, így igazán nagy és kényelmes helyem lett. Éééés, van egy olvasólámpa is a sarokban, így olvasni is tudok alvás előtt, ahogy ottho is szoktam! :)) És nem köhögtem, nem kaparta semmi a torkomat, egész jól aludtam :)

Ébresztőre keltem reggel, vagyok már olyan fáradt, hogy nem fogok magamtól a nappal együtt kelni. Aztán edzés. Vagyis edzész ;) (itt) Arra is rájöttem, hogy mivel este úgysem tudok elaludni, jobb lesz, ha átteszem estére az edzést. Máshogy vagyok fáradt mint a korai felkeléstől, de így jobban ki tudom használni az időt, és reggel aludhatok jóval tovább. :)




Reggeli: kolbászos sült tojás, tejeskávé.

Tízórai: nagy pohár citromos víz.

Ebéd: cukkini krémleves, kis adag saláta balzsamecettel.



Ebéd után: kis napozás. Tényleg kicsi. Úgy tűzött a nap, hogy 10 perc alatt simán megkapta a hátam egy kis részét. Leégést nem óhajtok kockáztatni, így ha holnap is ilyen erős lesz a nap, nem lesz napozás.

Uzsonna: nagy adag saláta balzsamecettel.

Délután: segítettem E-nek pakolni, salátaöntet recepteket kreáltam, volt 1 óra séta is.

Vacsora: pikáns spenótfőzelék, tükörtojás, cukkini krémleves


Heti menüterv: itt.

Amire még rájöttem: több ebéd kell. És elég kevesebb vacsora. Így aztán a vacsira tervezett kaja felét átteszem holnaptól az ebédhez.

Ugyanis megmaradt az a "bibi", ami gyakorlatilag mindig jelen volt az életemben: megeszem az ebédet, és rá fél órára annyira éhes vagyok, hogy a falat kaparom. Mintha még életemben nem ettem volna. És mindegy, hogy reggeliztem-e, hogy mit és mennyit reggeliztem, mindegy, mennyit és mit ebédeltem, eltelik kaja után az a fél óra, és sírni tudnék az éhségtől. És az a vicc az egészben, hogy -kipróbáltam- ha ilyenkor eszem -mindegy, mit, mindegy, mennyit-, ugyanúgy éhes maradok. Próbáltam fehérjét enni, nem volt jó. Próbáltam zöldséget enni, semmi 'vanagyomrombanvalami' érzés. Próbáltam szénhidrátot enni, na ez volt a legrosszabb. Mert nem elég, hogy nem laktam jól, hanem ugye ez még rendesen hízlal is. Próbáltam a folyadékot is, mert hogy gyakran érzünk éhséget akkor, amikor csak szomjasak vagyunk. Tegnap 1 liter vizet és 1 liter teát megittam ebéd után, amitől csak fájt a gyomrom, mert majd kidurrant (de nem éreztem, hogy "jóllaktam" volna), ráadásul egész délután a wc-n ültem... Most holnaptól megpróbálok többet enni ebédre, bár volt ez már porondon, és a helyzet semmit nem változott... Ha hiszitek, ha nem, ez a dolog nagyon elkeserít. Most már csak 1 napig bírom "önuralommal", de másnap már ennem kell, így jött be ma vagy 2 decinyi cocom*sból készült csokikrém. Persze paleo, de ha az ember fia éppen azon dolgozik, hogy formásabb teste/alakja legyen, akkor azért ezt nagyon nem kellene. Ráadásul étkezés után... Nem ragozom, nincs értelme. Mivel ma reggel edzettem, megyek, megpróbálom álomba ringatni magam. Talán éjfélre megint sikerül...

Élet-mód-váltás: Insanity

Élet-mód-váltás: Update (kezdetek) itt, avagy hogy szabadultam meg 15 kilótól.


Az Update után és közben is folyamatosan kerestem a lehetőségeket, hogyan lehetnék zsírtalan és vékony combú. Neteztem, órákon, napokon keresztül csak kerestem, kutattam, és egyre több angol nyelvű anyagot dobott ki a gép. No de én nem tudok angolul. Sebaj, elkezdtem azért ezeket is olvasgatni, online-szótárazgatni éjjelenként. Annyit olvastam, hogy egy idő után ki tudtam hámozni a lényeget az angol nyelvű dolgokból is.

És egyszer csak találtam egy honlapot: BEACHBODY.COM. És ez hatalmas változást hozott az életembe és annak "mód-váltásába" is.


Itt találtam rá az Insanity nevű edzésre, és Shaun T-re.

 
 
 
 

És ezzel egyidőben bukkantam egy akkor még alakulóban lévő FB csoportra, ahol teambeachbodys edzéseket végző emberkékkel ismerkdhettem meg, és akik hatalmas segítséget adtak ahhoz, hogy megszerezzem a programot, hogy elkezdjem, és hogy végigcsináljam.

60 nap. Nem a világ. De én előtte csak Rékáztam, futottam, se fitt nem voltam, se erős.

Megcsináltam a fit testet és belevágtam.

Őszintén meg kell mondanom, az elején rengetegszer meg kellett állnom. Eleve nem ismertem a programot, eleve angolul beszélt Shaun, nem ismertem még az angol edzés szakkifejezéseket, a szemem folyamatosan a monitoron volt. Na és ugye az erőnlétem meg a béka segge alatt. Sokszor megálltam és röhögtem: te tényleg ezt akarod csinálni? Mit kínzod itt magad? De Shaun annyira magával ragadó személyiség, segítőkész, motiváló, hogy nagyon megszerettem, ahogy kiabál velem, hogy MEG TUDOD CSINÁLNI! DIG DEEPER! A nevetésekből lassan pityergés lett. Néztem az embereket a videón: csak ugrálnak, csak csinálják, nem hagyják abba, nem állnak meg, én meg olyan vagyok, mint egy beteg nyugdíjas trotty, hát hogy a francba, hogy nekem ez nem megy??? De hamar rájöttem: Shaun segített ebben: FOCUS!!! Bizony, fejben dől el, hogy megy-e a dolog. És akkor elhatároztam: megcsinálom, a tőlem telhető legjobban. És láss csodát: működött a dolog. Fáradt voltam, de csináltam tovább. Már majd' kiugrott a szívem, de nem álltam meg.


 
 
 photo LetsGooo.jpg
 
 
A program végére annyira elfáradtam, hogy szó szerint hisztivel álltam neki minden hajnalban, munka előtt, az edzésnek. De megcsináltam.
 
Óriási eredmény, hogy -a fit testeken is mérhető volt- rengeteget fejlődtem, az állóképességem megsokszororzódott, és nem utolsó sorban eltűnt a fenekem 2/3-a :)
 
 

Mindenképpen megéri végigcsinálni ezt a progit, mert ha valaki EZT megcsinálja, szerintem utána már bármire képes. (Persze csak az kezdje el, aki nem beteg, akinek bírja a szíve, mert itt aztán van kardio meg ugrálás rendesen!)
 
 
Ebben az időben még fogalmam sem volt arról, hogy mennyire összefügg a táplálkozás az edzéssel. Ekkor kezdtem komolyabban foglalkozni a dologgal, és először elkezdtem kalóriát számolni. Hozzávetőlegesen. És állandóan éhes voltam. Az Insanity egy olyan edzés, ahol kell a kraft, egyszerűen muszáj enni, különben nem lehet bírni az edzéseket. De hogy a mennyiség is stimmeljen meg a kalória is! Szenvedtem, éheztem, aztán ettem rendesen: a mérleg mégsem mutatott fogyást, sőt néha híztam is. De sokat alakultam, és egyre többet tudtam meg az étkezés mikéntjéről is, sokat segített Szűcs Ildikó és az EAP programja, amivel szintén ekkor ismerkedtem meg, de ez a következő bejegyzés témája már. :)
 
Az Insanity szerelem lett. Életem meghatározó momentuma. :)
 
Insanity edzésprogram ismertető itt.
 
Insanity edzésterv és étkezési terv itt.
 



Edzés(z) (Asylum 2/16.)

Dlágaszágok, igaz, hogy megint jkk (azaz jobb kal kímélő) üzemmódban voltam kénytelen lenyomni az edzészt, de a kalom hatálozottan javul, a nem túlelőltetész, a kici pihentetész nagyon jót tesz neki :) Így celéltem: ma az Uppel Elite jött volna, de mivel nem tudnék szúlyokat emelgetni, ma volt a Powel Legs, az Uppel Elite-et moszt hanyagolom kicit, aztán ha teljeszen lendbejött a kalom, jöhet a kal edzész isz :)

(Ja, 16. napja nyomom egyfolytában a melót, kezdek mál kicit megbuggyanni. pedig hátlavan még 13 nap... ;) )

Edzéstipp otthonra 12.

Eddigiek: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11.
 

Motiváció