2013. július 19., péntek

Étel nyugaton és napi menü

A benned rejlő lehetőségekre összpontosíts és ne a korlátaidra!
 

A benned rejlő lehetőségekre összpontosíts és ne a korlátaidra!
 
Annyira aktuális ez most...
 
Kijöttem "nyugatra" dolgozni: x meló, teljes ellátással. Többször írtam már, hogy ezzel (a kajával) akadnak gondok, gyakorlatilag harcolnom kell minden falatért. És habár két hónapja nem fogyasztok tejterméket, itt sem, mégis majdnem minden nap megkapom, hogy kicsit oda kéne figyelnem, mert gyorsan fogy például a vaj...
 
De most nem is ez a lényeg. Hanem hogy agyalok, mit is fogok enni az elkövetkezendő két hétben, merthogy az otthonról hozott dolgok (a fél füstölt disznó, a tojás, a zöldség (...) fogyóban vannak. Hogy jó is legyen, paleo is legyen, hogy azért ne is éhezzek.
 
 
Ha ezt ide tudnám varázsolni, ellennék :) Mert a füstölt husit még meg bírom enni. :)
 
Szóval aktuális a fenti mondat, igyekszem a lehetőségeimre koncentrálni.
 
Van még zöldség, holnap főzök egy kondér zöldség krémlevest, azzal elleszek egy darabig. Van tippem a továbbiakra, de itt (itt sem) semmi nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
 

Napi menüm:

 
- reggel: 1 darabka kolbász (otthonról), egy szelet lenmag kenyérke (otthonról), tejeskávé
- ebéd: saláta
- uzsonna: marék mag (otthonról), csokikrém (otthonról hozott cuccokból), 1 meggyes-mákos-diós süti (otthonról)
- később: 1 alma
- vacsora: saláta.
 
És most megpróbálom álomba ringatni magam. Hosszú napok óta ez igazi kihívás...
 
 
 
 
 
 
 
 

Boszisüttetés a napon, avagy napozni vagy nem napozni?

Azért itt, Ausztriában is nyár van. Hosszú napok óta 30 fok közeli a hőmérséklet, eső két hét alatt egyszer esett, az is nagyon régen már. A délelőttök hamar eltelnek, de a délutáni 6 órás műszak meglehetősen döcögős...


kép

Két hete vagyok már itt, és még két hét vár rám a hazautazásig. így pár napja eldöntöttem: ebéd után "kiveszek" magamnak fél órát, ami csak az enyém, és napozni fogok.


kép

A bőröm meglehetősen kényes a napsugárzásra, az arcomat februártól, az első napsugár megjelenésétől novemberig napont fényvédő krémmel kell kennem, különben piros pöttyös lesz és barna májfoltos. Mostanában (kábé két éve) annyira erős a napsugárzás, hogy használjak is bármilyen krémet, a homlokomon akadnak kisebb-nagyobb májfoltok. No de hát ez van. Azért naptejet szoktam rá kenni, ha tudom, hogy huzamosabb ideig tűző napon kell lennem. Pedig tudom: nagyon káros. Napozáskor pedig letakarom a fejem és az arcom. Nyárig szedtem D-vitamint, és meglehetősen sok sárgarépát is ettem. A mai napig, ha nassolhatnékom van, megpucolok 1-2 répát és elrágcsálom :)


kép

És hogy miért nem használok amúgy naptejet? Összegyűjtötem pár cikket, amit érdemes -értelmezve- elolvasni a témában.


kép

"Az ám, de mit kenjünk magunkra?
A legjobb volna semmit.
A D vitamin szintézist ugyanis nem kell kivédeni, csak a leégés ellen kell védekezni."
Teljes cikk: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/napozas-es-melanoma.php

"A napozószerek piaca a bőrgyógyászok és a népegészségügyi programok keltette félelmekre építenek, és forgalmaznak egészségre ártalmas szereket, amelyek még ráadásul a napsugarak ellen sem védenek meg."
Teljes cikk: http://www.tenyek-tevhitek.hu/napozoszerek.htm

"Hét vezető brit egészségügyi csoport hivatalos közleményt adott ki, amely megcáfolja az előző évtizedek ostoba napozásellenes álláspontját. A közlemény elismeri azt, amit a NaturalNews (és szerény személyem is) évek óta hirdet, miszerint a napozás egészséges, és annak érdekében, hogy szervezetünk több D-vitamint állítson elő, több időt kellene a napon töltenünk napvédőszerek használata nélkül. "
Teljes cikk: http://www.tenyek-tevhitek.hu/mozgolodas-a-d-vitamin-fronton.htm

"Az olyan állítások, mint "egész napi védelem", "vízálló", "kivédi a káros sugarakat" nem igazak, mégis szerepelnek a flakonokon. Mivel ezeket nem ellenőrzik és nem tiltják, a cégek bátran állíthatnak bármit. Összességében az elemzés 130 terméket ajánl, 618-nál óvatosságra int, 37 terméket nem javasol használni."
Teljes cikk: http://medicalcenter.mconet.biz/alternativ-orvoslas-rozsadomb-medical-center/napozassal-a-melanoma-ellen-d-vitamin-a-rak-ellenszere_3795_604709.html

Palacsinta receptek (Gyűjtemény)

A gyűjtemény 1. része itt található.

- Néger palacsinta


- Banacsinta (paleo)



- Töltött tojáspalacsinta


- Kaka(o)csinta
 (paleo)


Tojásos receptek gyűjteménye itt.

    Paleo reggelik 1 itt.
    Paleo reggelik 2 itt.
    Paleo snack itt.
    Paleo ebédek 1 itt.
    Paleo ebédek 2 itt.

    Paleo vacsorák 1 itt.
    Paleo vacsorák 2 itt

Edzés (Asylum 2/11-12.)

Így tudtam volna még aludni: http://embed.indavideo.hu/player/video/3b63e51b63/.

De nem tettem, dolgom volt:

És a nyújtás.