2013. június 14., péntek

Ötzi sztori 18

E-nél valamelyik nap vendégek voltak. Kapott ajándékba egy illatozó műanyag rózsát, ami színváltóan világít.










És egyszer csak hallom, hogy E., mint egy sámán, valamit földöntúli hangon mormog a bajsza alá. Elkezdtem figyelni: megbűvölten ült az asztalnál, megbabonázódva bámulta a tenyérnyi mű rózsát, és kimondta annak a színnek a nevét, amilyenre éppen váltott a rózsa. Komolyan úgy nézett ki - a sámánság mellett-, mint aki gyakorolja németül a színek nevét. Csak mosolyogtam. Aztán, ahogy jobban figyeltem, észrevettem, hogy -mivel szegény E. színtévesztő- nem is azt a színt mondja, amilyet éppen mutat a mű izé! Na, itt már majdnem hangosan elnevettem magam . . .
Miközben egyre inkább kezdem megérteni, miért hívják az öregséget a második gyermekkornak . . .

Napi menü 90/67.

 
 

 
Uzsonna: mazsola, mandula, goji

 
Vacsora: főtt tojás, szalámi, zöldség krémleves

 
Csoki: kókuszreszelék, kakaópor, eritrir, víz.
 
 
Folyadék: 1 . 5 l
 
Mozgás: edzés
 
Paleo reggelik itt.
Paleo snack itt.
Paleo ebédek itt.
Paleo vacsorák itt.
Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.
 

Goji bogyó




"A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok.
A szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.

A gyümölcs 18 aminósavat (többet, mint a lépesméz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és több béta-karotint, mint a sárgarépa.
In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük „megfiatalodott“.
Gyógyhatásai
A közönséges vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. fokozza a férfierőt, segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést.
Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket, segít megelőzni a korai öregedést.    Mindemellett sosem szabad elfelejteni, hogy az egészséges életmód sokkal összetettebb annál, mintsem, hogy néhány szem bogyóval megváltsuk..." (forrás)

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717

Fahéj itt
Curry itt
A füvesember tanácsai itt
Pekándió itt
Avokádó itt
Mandula itt
Kókuszzsír itt
Lenmag itt
Szezámmag itt
Mák itt
Útifű maghéj itt.
Tökmag itt.
Eritrit itt.

Hús saláta


 
 
Saláta alap: jégsaláta, kínai kel, uborka, paprika, paradicsom, vöröshagyma, főtt tojás.
 
Öntet: tökmag olaj, saláta mag mix, balzsamecet.
 
Hús: a tegnapi sült marhahús maradéka falatokra vágva, serpenyőben átsütve.
 


Gyors reggeli

 
 
Igazán gyorsan elkészült a reggeli, mert a ragut tegnap duplán készítettem el, hogy mára is elég legyen. Erre ütöttem két tojást, átsütöttem. Oliva bogyóval és pár szelet zöld paprikával ettem.
 
(Paleo info: a paprika és a paradicsom kompromisszumnak számít.)
 
Paleo reggelik itt.
Paleo snack itt.
Paleo ebédek itt.
Paleo vacsorák itt.
Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.

90/67. Edzés (Ausztria)

 
- bemelegites
 

- tarogatas kezi sulyzoval 3 × 12

- mellhez huzas 3 × 12

- oldalemeles kezi sulyzoval 3 × 12

- guggolas szeles terpeszben súllyal 3 × 12

- kitores előre kezi sulyzoval 3 × 12

- haspres 3 × 20

- torzshajlitas oldalra kezi sulyzoval   3 × 12
 
 
- nyujtas

Motiváció



 
Ha sikerült 20 kilót leadnom, akkor menni fog a tónusosabbá válás is!
Súlyzókra fel!
:)