2013. május 14., kedd

Esti



 
Ma is lement a nap.
 
Nem vagyok tévénéző (nincs is készülékem otthon), de ma van az eurovíziós dalfesztivál, amit mindig is szerettem. Így beüzemeltem a tévét a nappalimban, kerestem egy csatornát, ahol vetítik. Sajnos nem tudom végignézni, mert akkor tuti nem tudok reggel felkelni. ;-)
 

Knittelfeld, 5. etap, 2. séta

 






 











90/37. Edzés


 
 
1. Bemelegítés
 
2.
a) spiderman legs
b) felülés nyújtott lábemeléssel, törzsfordítással
c) lábhúzás támadóállásból
d) oldalsó hídtartás
 
(4 kör)
 
3. Nyújtás

Havi könyv

Vagyis könyvek.

Sissy, E. lánya szeret olvasni, és rengeteg könyve van. A múltkor megkértem, hozzon párat, ha nem felejti el. Nem felejtette el :-) Megvan a két heti benti elfoglaltságom :)))

90/37. Napi menü

Délelőtt: fél liter zöld turmix (1 alma, darabolva, 1 db 7 centis gyömbér gyökér hámozva, reszelve, fél citrom leve, 1 narancs hámozva, 1 kígyóuborka héjastól, 3 kelkáposzta levél)


Délben: nagy adag saláta (jégsaláta, vegyes saláta, sárgarépa, szezámmag, tökmagolaj, balzsamecet)


Délután: kókusz kenyér, narancsos sárgarépa dzsem



Este: brokkoli krémleves, kolbász, lenmag kenyér, zöldség


Késő este: narancs, tökmag

Folyadék: 3 liter víz

Mozgás:

Motiváció, reggeles



 
Mivel a tegnapi utazás után kellett az alvás, a mai edzést délutánra terveztem.
Sőt szinte minden ausztriai edzést délutánra terveztem.
Mivel ez ebéd után van, hogy egyek is, és ne legyen megterhelő, ilyenkor lazább, kevesebb lesz az ebéd, és több a vacsora.
És ha valami mégis közbejön (mert ugye azért csak dolgozni vagyok itt), mivel heti 4 edzést terveztem, a 7 napba úgy is bele fog férni.
Mindig megnézem reggel, mi az aznapi edzés, így fejben már tudok készülni rá.
És ugye itt napi program a késő délutáni 1-2 óra séta. Mozgásnak mozgás, és a friss levegőn lehetek, sőt a napon, így gyűjthetek egy kis D-vitamint is.
Hoztam otthonról virág- és zöldség palántákat. Nem a termesztés céljából, inkább elfoglaltságnak. Egy napra tutira megvan a kinti mozgás a kertben, addig sem ülök a hátsómon. No és füvet is lehet nyírni, az is jó kis kinti mozgás.
Már tegnap, rögtön az érkezésem után elkezdődött a "miért nem eszel?", "egyél valamit!", "olyan keveset eszel". . . (persze, E. nem tudja, hogy itt fent, a lakosztályomban is eszek), viszont kedves-pofátlanul bepakoltam a boltban a kosárba a zöldbabot, a brokkolit, a kiló sárgarépát, amire szükségem lesz a héten :-)
Minden hétfőn megbeszéljük az egész heti menüt (ami persze még ezerszer változni fog), és persze E. ugrott a spárga krémlevesem ötletére. . . ;-)
Viszont képzeljétek, már amikor megjöttem, mutatta, miket vett nekem: kiwit, almát, citromot, és hozzáadott cukor nélküli almalevet :)))) Komolyan mondom, nagyon kedves tőle!
És tegnap este először sikerült olyan lassan megennem a vacsorát, amilyen lassan E. eszik. Van még rajta mit gyakorolni, de ez már szép eredmény :-)
 
(Megjegyzés: a juharszirup kúra utáni 5. napon sem változott a súlyom.)