2013. május 5., vasárnap

Recept: Zöld juice

Prep Time: 5 minutes
Total Time: 10 minutes

undefined

Ingredients
  • 1 cucumber
  • 4 celery stalks
  • 2 apples
  • 6-8 leaves kale (Australian tuscan cabbage)
  • 1/2 lemon
  • 1 tbsp ginger
Directions
  1. Wash all produce well
  2. Peel the lemon, optional
  3. Juice
  4. Pour over ice
  5. Enjoy! (Kép és recept: itt.)

Juharszirup kúra 6. nap

 1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt

 
 
A 6. kúranapnak is vége. :-)
 
Ha két-három héttel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy én, a nagy zabás, aki egy percet sem bír ki rágás nélkül, aki éhen akart halni ebéd UTÁN, majd hat napig nem eszik egy falatot sem, biztosan körberöhögöm. Csakhogy sajnos csak akkor jövök rá, hogy valamit tenni KELL, amikor már baj van. Megvártam hát, amíg elviselhetetlenül kiütéses leszek, és akkor szántam rá magam a méregtelenítésre.
 
Eddig talán az első nap volt a legnehezebb, de inkább a legfurcsább szót használnám. Mert nehéznek gyakorlatilag nem volt nehéz, és még csak éhes sem voltam. Nem kellett főzni, nem kellett készíteni naponta többször, nem mosogattam egész nap, csak reggel elkészítettem az italt, elmosogattam, és este elmostam az üvegcséimet. A 4. naptól hullámzó a dolog: a 4. napon nagyon jól voltam, az 5. napon kissé ingerült. Ma, a 6. napon megint nagyon jól voltam, a reggeli bágyadtság is hamar elmúlt.
 
 A félelmeim: hogy majd kínzom magam, rossz ízű lesz a kúraital, nem fogom kibírni, éhes leszek folyamatosan, nem lesz székletem, mert leáll az anyagcserém, ágyban fogok feküdni a gyengeségtől (...) mind elszálltak már az első napon.
 
Nagyon jól érzem magam, hihetetlen mennyiségű lerakódott salakanyag távozik a testemből, iszonyat jókat alszom, nem hulla fáradtan ébredek.
 
Jó kicsit jönni-menni, sétálni. Mohács amúgy is zöld város, ilyenkor, tavasszal, amikor minden virágzik, különösen csodaszép.
 
 
És végig tudom nézni, ahogy mások esznek mellettem. Azért mindent megszagolok, és mindennek marha jó illata van :)
 
 
Miközben én persze a kúraitalt kortyolgatom :-)

 
Hálásan köszönöm a sorsnak, hogy megtanított a kúra által például arra is, hogy sokkal többre vagyok képes, mint ahogy azt gondoltam magamról!
 

Elfogyasztott folyadék:
- a 2 liter kúraital
- 3-szor 1 liter víz 2-2-2 dl frissen facsart narancs-, citrom-, grapefruitlével ízesítve
- 1 liter víz.
És innen már megy a visszaszámlálás.
Még 4 nap.
Hajrá! :-)


Ajánló

Ez a film egy 41 éves férfiről szól, aki túlsúlyosan, betegen, majdnem holtan elhatározza: elege van a kövérségből, a gyógyszerszedésből, ő bizony lefogy, meggyógyul és kilép ebből a tűrhetetlen állapotból.



A film: http://youtu.be/gpLQwWKb3l8

A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend

"Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni. A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar túl sokat eszünk. Lassan, két vagy három nap alatt térjen vissza a szokásos étkezésre. A kúrát követő első napon csak frissen préselt gyümölcsleveket igyon. A második nap reggel igyon narancslevet, ebédre pedig készítsen sokféle zöldségből levest. A harmadik nap végére megpróbálkozhat némi párolt vagy nyers zöldséggel. Ne egyen húst, tojást, halat, kenyeret és édességeket, és lehetőleg ne igyon üdítőt és kávét ezen a három napon. Ha túl hamar kezd szokásos ételeket fogyasztani, az emésztőszervek ellenkezhetnek. A negyedik naptól visszaállhat a normális étkezésre.



Mivel a méregtelenítés alatt a szervezet megtisztult, így észre fogja venni, hogy kevésbé kívánja majd az egészségtelenebb ételeket. Hallgasson szervezetére, és próbáljon egy egészségesebb étrendnél megmaradni.

Ha a méregtelenítés rövidebb változatát fejezi be, egy nap alatt is visszaállhat, de hallgasson a szervezetére. Tudni fogja, ha túl gyorsan próbál visszaállni. Ne siessen! Valószínűleg azt érzékeli majd, hogy ízérzékelése élénkebb a méregtelenítés után, és igazán élvezi a gyümölcslevek, levesek és zöldségek ízét és energiáját." (Forrás itt.)

"Mivel több napon keresztül pihentettük emésztőrendszerünket, fontos, hogy a tisztítókúra befejeztével óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni! Az a legjobb, ha a kúra utáni 1-2 nap még sok nyers zöldséget, és csak könnyebb ételeket eszel. A tisztítókúra utáni leggyakoribb hiba, ha valaki túl hamar, túl sokat eszik. Lehet, hogy evés közben még jól esik az étel, de utána szervezete nagyon nem fogja neki meghálálni a hirtelen kapott lehengerlést." (forrás itt.)

"Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni!

A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar, túl sokat eszünk.
A kúrát követő első napokban csak préselt gyümölcsleveket, könnyű leveseket fogyasszunk."
(Forrás itt.)

"Visszaépítő étrend:
1-2. nap: igyál frissen facsart narancslét kevés vízzel hígítva, hogy a gyomrod elkezdjen felkészülni a szilárd ételek befogadására.
A 2. nap délutánjától fogyassz zöldséglevest, de inkább csak a levét edd, kevés zöldség kíséretében. Elkészítéséhez használj többféle zöldséget: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, zellert, babféléket, burgonyát, hagymát. Ízesítheted curryvel, chilivel, paradicsommal és szórhatsz bele egy maroknyi barnarizst is.
A 2. nap este a leves mellé már puffasztott rizs-szeleteket is ehetsz.
A 3. napon reggelire igyál narancslevet, juharsziruppal ízesítve, ebédelj zöldséglevest vagy nyers gyümölcsöt, és vacsorázz salátát, gyümölcsöt és levesben főtt zöldségeket.
A 4-5. napon fokozatosan térj vissza a megszokott étrendedhez. Ne feledd, a kúra utáni első három napban tilos a hús, a tojás, a hal, a tésztafélék, a kenyér, az édesség és a kávé fogyasztása! "(Forrás: itt.)

A juharszirupos méregtelenítés hét alapelve

 



Alapelvek, melyekre érdemes a méregtelenítés alatt figyelnünk.

1. Légy lelkes!
Emlékeztesd önmagad mindazokra a pozitívumokra, amiért vállalkoztál a méregtelenítésre. Írj ezekről egy listát. Emlékezz, ez a te választásod, te fogod a gyümölcsét learatni.

2. Légy ésszerű!
Kövesd hűen a honlap vagy a kézikönyv tanácsait.

3. Légy erős!
A kúraitalon kívül mást ne egyél vagy igyál, kivéve alkalomadtán egy kis gyógyteát, citrusfélék levét, hashajtó teát vagy tiszta vizet.

4. Légy gyakorlatias!A napi ürítés elsődleges fontosságú, ezért fogyassz sok kúraitalt, valamint kiegészítőként hashajtó teát és sós vizet. A bőr súrolása szintén segít.

5. Légy bölcs!Fizikailag és szellemileg maradj aktív! Végezz rendszeresen testedzést, de csak mértékkel, kedvenc hobbidról ne feledkezz meg, tárj fel új területeket, foglald el magad!

6. Légy óvatos!Biztosíts önmagad számára sima átállást a hagyományos étkezésre, kövesd a honlap vagy a könyv tanácsait a kúra befejezésénél.

7. Légy boldog!
Maradj végig vidám! Önmagad társasága leszel, úgyhogy legyen kellemes önmagad társasága! A Te boldogságod fogja a világot derűsebbé tenni. (Kép és forrás: itt.)

A juharszirup kúra 6. reggele

 
 
1 . reggel itt.
  • kúraital
  • a kúra időtartama
  • testedzés.
    1 . nap vége itt.

    2 . reggel itt.
  • tapasztalatok
  • mérleg.
    2 . nap vége itt.

    3 . reggel itt.
  • - a méregtelenítés tünetei
    - tapasztalatok
    - mérleg.
    3 . nap vége itt.

    4 . reggel itt.
    - tapasztalatok
    - mérleg.
    4. nap vége itt.
     
    5. reggel itt.
    - tapasztalatok
    - mérleg.
    5. nap vége itt.
     
    
     A 6. reggel.
    Nagyon jól aludtam megint. Viszonylag frissen ébredtem.
    Széklet volt természetes módon, de azért leöntöttem a sós vizet, hadd végezze csak a dolgát.
    A közérzetem rendben. Most már érzem, hogy 6. napja nem ettem, de nem elsősorban éhségben, hanem a szervezetem energiaszintjén. Jólesik punyizni, jó pihenni.
    Ma megint a narancsos kúraital készül, annyira finom, hogy délelőtt meg tudnám inni az egészet :-)
     
    Mérleg:
    1 . nap: 62.00 kg
    2 . nap: 60.80 kg
    3 . nap: 60.10 kg
    4 . nap: 59.60 kg
    5 . nap: 59.50 kg
    6 . nap: 58.50 kg