2013. április 18., csütörtök

Esti, megjegyzéses - változás

kép

Megtanultam, hogyan működik jól és gazdaságosan az autóm. Tudom, hogy ha megfelelő az olajszint, a guminyomás, megvolt az olajcsere (...), akkor optimálisan fog működni a kocsi.
Az elmúlt tizenpár hónapban sokmindent megtanultam az emberi testről, a sajátomról is. Tudom, mennyi fehérjével, szénhidráttal, zsírral, edzéssel működik optimálisan. Csupán egy bökkenő van: nem vagyok gép.
Az utóbbi időben bármit edzettem (márpedig edzettem), bárhogy étkeztem (márpedig tiszta alapanyagokat használok), elkezdtem visszazsírosodni. Teljesen mindegy, csökkentem vagy növelem a CH-t, a fehérje- vagy a zsírbevitelt, csak jönnek fel a centik. Ma reggel centivel megmértem magam, és dobtam két hátast a látványtól. Mindenhol 1-2-3 centi plusz a 10-11 nappal ezelőttihez képest.  Egész nap ezen járt az agyam, hogy mit csinálok rosszul. Aztán tanácsot kértem. És kaptam.
Összegezve arra jutottam, hogy megpróbálom kis időre a gyümölcsöt nihilizálni az étkezéseimben, vagy max csak reggelire fogyasztani. És tízóraira és uzsonnára zöldséget enni. És 2-3 napig -ha kibírom- nem lesz edzés.
Próbálkoznom kell.
Feladni nem fogom.
És a legtöbb és legjobb, amit most az ügy érdekében tehetek, hogy megyek aludni.
Jó éjt mindenkinek!

Séta























Napi tipp

 
Csirke/ Spenótos-márványsajtos csirke
 
 Spinach and Blue Cheese Chicken Recipe
 

Ingredients

  • 2 teaspoons oil
  • 3 cups baby spinach
  • 1 garlic clove, minced
  • 1/4 cup blue cheese
  • 1 tablespoon flour
  • 1 ounce prosciutto, chopped
  • 4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breast halves
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon pepper
  • Cooking spray

Preparation

  1. Preheat oven to 350°. Heat a large ovenproof skillet over medium-high heat. Add oil. Add spinach and minced garlic, and sauté for 2 minutes. Combine spinach, blue cheese, flour, and chopped prosciutto. Cut a 1-inch-wide slit into the thick end of chicken breast halves, and carefully cut down to center of chicken to form a pocket. Divide spinach mixture evenly among pockets. Secure with wooden picks. Sprinkle chicken with salt and pepper. Heat pan over medium-high heat; coat pan with cooking spray. Add chicken; sauté 4 minutes. Turn chicken over. Bake at 350° for 12 minutes; let stand 5 minutes.

90/11. Edzés - ZWOW # 23 Burpee Torture



1. Bemelegítés

2. Zwow # 23

2 rounds of
yoga burpees - 5
ab splitters - 5
burpees - 50
air squats - 100

Hát a sok fekvő után a 100 guggolás kész felüdülés volt! :)

3. Nyújtás

Motiváció

kép

A tegnapi tornától eszement izomlázam van a mellkasomban, a lapockáimban, a karjaimban. Azért volt néhány fekvőtámasz... És lesz ma is.
Lassan felkel a nap.
Megyek, vár Zuzka.