2013. április 11., csütörtök

Bagett



Készek a bagettek. Még négy pici zsömle is kerekedett mellé. :)

A 2. képen lévő lisztet vettem, a csomagoláson található utasítás alapján nem zsömlét, nem kenyeret, hanem bagettet formáztam belőle. A liszt felét használtam.
Az ötletet az adta, hogy ma vettem tökmagos bucit. És elolvastam, miből készül. Olyan hosszú volt a lista, hogy percekbe telt, mire végigolvastam. Csalódtam. Úgy hittem, hogy a zsömle lisztből élesztőből, vízből készül. Óriásit tévedtem...


Boszi féle protein sütike

 
Hozzávalók:
 
140 g zabpehely (apró szemű)
5 tojásfehérje
1 tk őrölt fahéj
50 g (2 adag) vaníliás fehérjepor (BioTech Iso Whey Zero)
 
Elkészítés:
 
Mindent összekevertem, formába tettem, 15 percig sütöttem (gáz sütő 8 maxból a 7-es fokozaton).
 
12 db lett.
 
1 adag tápértéke:
 
68 kcal
6g F
8g CH
1g zsír
 
 

Boszi féle zabkeksz (tojás-, liszt-, cukormentes)

 
Hozzávalók:
 
150g sajtkrém (Linessa, 5 % zsír)
1 dl tej (laktózmentes, 1.5 %)
200g (apró szemű) zabpehely
150g kókuszreszelék
vanília aroma
2 tk citromlé
1 tk őrölt fahéj
1 adag fehérjepor (BioTech Iso Whwy Zero- elhagyható)
 
Elkészítés:
 
Minden hozzávalót összekevertem egy tálban kézzel (kemény massza lesz, és még mindig nem Felipe), kekszet formáltam, 12 percig sütöttem (majdnem a legmagasabb fokozaton gáz sütőben).

 
Nekem 14 darab lett.
 
1 db tápértéke:
 
150 kcal
6g F
13g (lassan felszívódó) CH
8g zsír

Napi tipp

Egyél lassan!

Az ételről, ami a szádba-gyomrodba kerül, az agyad csak 20 perccel később szerez tudomást.

Tipp:

Agytornának sem utolsó, ha megcseréled a kezedben az evőeszközöket és úgy eszel.

Szerintem határozottan csökkenni fog az evési sebesség :)

Edzés 90/4.

 90/4. Asylum 2/ Stretch
kép

Igazán egyszerű gyakorlatokból felépített és jó kis nyújtás. Nagyon jólesett a tegnapelőtti LMP-ból és a tegnapi P90X után szerzett izomlázamnak. Utálom egyébként a nyújtást, de tudom, hogy szükség van rá, sőt érzem is. Nagyon kötöttek az izmaim, ha lenne türelmem, egy ideig minden nap kellene nyújtanom...
 
Heti edzésterv itt.