2013. február 13., szerda

7. hónapforduló

itt

Ma 7 hónapja indult az én kis virtuális naplóm.

Azóta eszement sok dolog történt velem, bennem, körülöttem.
Ez az első hónapforduló, amikor nem cuki cicusos képet tettem fel, hanem ezt. Mert hűen tükrözi azt, ami bennem mostanában zajlik. Kábé egy hete már, hogy kicsit túl sok volt minden, a tennivalók, a rohanás, az intézkedés; annyira szerettem volna jól csinálni mindent, pedig ideje elfogadnom, hogy nem lehetek tökéletes, és hogy a maximalizmusnak is vannak határai.
Elfáradtam, belefáradtam, nem volt napi menü, mert nem mutatnék vele jó példát. Semmi "tiltottat" nem ettem ugyan, de ugye a JÓból is megárt a SOK...
Az elmúlt 2 napban aztán összeraktam a fejemben megint (vezetés közben, mosogatás közben, elalvás előtt, ébredéskor...), mi is az, ami fontos, mi is az, amit akarok, és hogy mindezekért mit kell tennem. A csodaserpenyőmmel úgy fejbevágtam a kisördögömet, hogy akkora púp nőtt a fején, hogy jó darabig nem fog nekem susmorogni a fülembe. A kifogásaimnak pedig kinyitottam az agyam egyik fiókját, becsalogattam őket, aztán bezártam a fiókot. De úgy becsaptam, hogy csak úgy nyekkent.
Leültem, és összeraktam az első heti kinti étrendemet, holnap meglesz a második heti is. Az Asylum étrendi alapjait vettem figyelembe, az a rendszer nagyon jól hatott anno a szervezetemre.
Az edzésterv is meglesz holnap.
A motivációm változatlan: hiszem és tudom, hogy tiszta étkezéssel és a határaimat feszegető, kellően megterhelő edzéssel elérhetem, amit szeretnék. A lehetetlen nem létezik!

Ma 7 hónapja indult ez a kis blog.
101186 oldalmegjelenítés.
Köszönöm!

Recept: Padlizsán-fasírt

Hozzávalók:
  • 2 tojásfehérje (legközelebb elég lesz 1 is)
  • 100 g cukkini (apró lyukú reszelőn lereszelve, a leve kézzel kinyomva, a 100 g az, ami maradt a művelet után)
  • 100 g sült padlizsánvelő (a padlizsánt félbevágtam, sütőben megsütöttem, majd kanállal kikapartam a belsejét)
  • 50 g reszelt sajt (nekem most Bergkäse kemény sajtom volt)
  • 2 szelet abonett (ehelyett lehet morzsát használni)
  • 50 g zabpehely
  • 50 g zabkorpa (a zab helyett is lehet morzsát használni)
  • fűszerek (én sót, borsot, oreganót használtam)

Elkészítés:
  • Mixerben a zabos dolgok kivételével mindent összepépesítettem.
  • Hozzákevertem a zabokat.
  • Kicsit állni hagytam.
  • Olajjal vékonyan megkent tepsiben pirosra sütöttem. (Legközelebb a csodaserpenyőmben csinálom majd, mert nagyon belesült az alja.)
Nekem 8 darab lett.
1 darab: 96 kcal, 5 g F, 12 g CH, 2.8 g zsír

Zene...



Egészen pici koromtól szerettem a zenét. Ovis koromban a Bánk bánt szoktam énekelni, és ha hallottam, felsimertem Dvorak 5. szimfóniáját. Ahogy iskolába kerültem, hat évesen teljesen egyedül elmentem felvételizni a zeneiskolába, és ott ragadtam 11 évig. Zongorázni tanultam. És imádtam. Chopin, Bartók... Mire főiskolára kerültem, Vangelis volt az egyik kedvencem, akitől a nekem legjobban tetsző zeneszámokat hallás után zongoráztam, sokszor órák helyett, a főiskola legfelső emeletén, a 101-es szobában :) Sosem volt zongorám, mindig ismerősökhöz jártam gyakorolni. És 1997-ben játszottam utoljára... Hiányzik. Nagyon. Mint ahogy a futás is. Ebben a videóban benne van mindkettő. És a filmet is nagyon szeretem.
...

Stájer boszitiramisu

Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 5 g chia mag
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 nagy alma
  • víz
  • 1 db kornspitz kifli
  • őrölt fahéj

Elkészítés:
  • A kiflit vékonyan felkarikázom.
  • Az almát meghámozva, kicsumázva mixerrel pürésítem.
  • Egy kis lábosba kerül az alma, kis vízzel felöntöm.
  • Felforralom.
  • Kb 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítem.
  • Egy tálka aljára kerül egy réteg kiflikarika.
  • Rá egy réteg almapüré.
  • Majd folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy az alapanyag.
  • Közben a kis lábosban felforralom a tejet a chia maggal.
  • A maradék keményítővel besűrítem.
  • Megvárom, amíg kihül, ráteszem a süti tetejére.
  • 1-2 órára hűtőbe kerül.
  • A tetejét őrölt fahéjjal megszórom.
285 kcal, 9.4 g F, 52.3 g CH, 5.8 g zsír

Gyors ebéd

Spenót lett volna az ebéd 2 tükörtojással, de azt csak gondoltam, hogy ma már nyugodt napom lesz... A délelőttöt ellótottam-futottam, meghoztam az olajcserés autómat (megkérdeztem a szerelőt, Otyát, hogy pár évig még használni tudom-e a 7 éves kocsimat, azt mondta: ne viccelj, ez egy hibátlan autó!  :-)), voltam boltban, mire hazaértem, dél volt. Persze nincs itthon spenót, viszont van egy csomó cucc a mélyhűtóben, amit nem ártana kienni onnan, mert ugye hétfőn megint elutazom. Jó, jó, nem szaporítom tovább a szót: sült csirke lett gyümölcsszósszal.
 
 
Gyümölcsszósz
 
34 g ribizlit, 100 g meggyet kivettem a fagyasztóból, lábosba tettem, kevés vízzel felforraltam. Dobtam bele szegfűszeget, fahéjat, reszelt citromhéjat és locsoltam rá pár csepp folyékony édesítőszert. Kábé 1 kévéskanélnyi étkezési keményítőt elkevertem kevés vízzel, ezt a forrásban lévő gyümölcshöz adtam. Párszor átrottyantottam, kész.
 
64 kcal, 1 g F, 13 g CH, 2 g zsír
 
Gyors sült csirke
 
A 100 g fagyasztott (előre szeleteltem és mérve csomagoltam) csirkemell filét a mikró olvasztó funkcióján kiolvasztottam, a csodaserpenyőmbe tettem, sóztam, borsoztam, sült csirke fűszerkeverékeztem. fehéredésig sütöttem mindkét oldalát. Felöntöttem kábé 2 dl vízzel, ezzel kábé 8-10 perc alatt puhára főztem. Majd újra kapott kis sült csirke fűszerkeveréket, és 1 ek oliva olajat, amin szép ropogósra sütöttem.
 
149 kcal, 24 g F, 0 g CH, 6 g zsír
 
 

Januári receptek

1. Protein pizza itt


2. Palacsinták itt

3. Kefíres csirkemell édesburgonya pürével itt


4. Diétás rántott hal itt


5. Sült hús itt
undefined

6. Szörnyen hamis rakott krumpli itt
undefined

7. Muffin liszt nélkül itt
undefined

8. Boszimuffin itt


9. Mindent bele boszimuffin itt


10. Gubisu itt


11. Stájer boszitiramisu itt


12. Berner Würstel itt