2013. január 8., kedd

Dobozolva holnapra

Éjjel 11 óra múlt. Most végeztem a dolgommal, és tanulva a tegnapiból, most -legyen akármilyen késő- vettem a fáradságot, és a holnapi napra alakítottam a kajatervet, és be is dobozoltam.
Kukoricapehely, tej reggelire; narancs, korpovit tízóraira; csokis zabkása, narancs ebédre. Az uzsonnát és a vacsorát már itthon eszem.
Folyadékot is viszek, főztem 1 liter teát és viszek még vizet.

Eltértem az eredeti tervtől, mert megromlik a narancs, ha nem eszem meg. És a husikat is lecserélem :)

Ha nincs terv, nincs mit betartani. Ha nincs terv, nem tudok dobozolni, és reggel a nagy kapkodásban csak betennék mindenfélét a csomagomba. Ezért szeretem, ha este bekészítek mindent. Abból még sosem volt gond.

Gyűjtemény: Motivációk

undefined
 
2.: Videó itt.
 
3. Videó itt.
 
4. Ha este éhes vagy
 
 
5. Akarat (itt)
 
6. A lehetetlen nem lézetik
 
 
7. Holnap... (itt)
 
undefined
 
8. itt
 
 
9. Készen állsz a mai edzésre? (itt)
 
10. itt

Ötletek menü-, étrendtervezéshez

Néhány bejegyzés összegyűjtve az élet-mód-váltásról itt.

Ha valaki szereti előre megtervezni, mit fog enni aznap, vagy akár egész héten, annak sok módja van. Hoztam néhány ötletet:

Van a konyhában egy gyerekjátékból maradt mágnes táblám a falon. Erre is kerülhet különböző színnel jelölve a napi/heti menü. Nagyon jól variálható, a színek segítenek a gyors keresésben. Gyors, és akár a gyerekekkel is jó móka lehet. A kisebbek rajzolhatják, a nagyobbak írhatják. Akár iskolában is jó lehet, például nyelv órán ;-)




 
És íme a többi:
undefined
kép


kép


Fly Ladys, Viától, itt


itt

undefined
itt


itt


itt

Napi menü

Tegnap este ekment az idő, így nem készítettem be a kaját mára. Persze reggel kapásból omlett lett volna a reggeli, de sietnem kellett, így kicsit összecseréltem a kajákat, de hát ez van.
A mindennapi csirkeevésből kicsit elegem van. Hiába készítem a lehető legfinomabbra, egyszerűen nem szeretem. Olyan ez, mint a beigli: lehet a világ legfinomabb beiglije is előttem, ha egyszer nem szeretem...
 
Reggeli:
2 szelet kenyér, 2 szelet sajt, 2 paprika.
 

 
Tízórai:
2 narancs, 3 korpovit keksz.

 
Ebéd:
150 g sült csirkemell, 100 g párolt zöldség.

 
Aztán pár mézes kenyeret ettem.
 
Folyadék: 2 liter.
Edzés: Pihenőnap.


Hús-vér motiváció 33

 "Ha jól élsz, tudnod kell változnod. Nincs 'végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól. Mégis ajánlom, te is tanuld meg az átváltozás művészetét. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb."
(Müller Péter)
 
2012. január 16-án csatlakoztam az EAP-hoz (www.edzesmester.com), ahol nagyon sokat tanultam, tanulok, és ahol fantasztikus embereket ismerhettem meg. Ha úgy adódott, velem örültek, ha más történt, virtuális fejmosást vagy fenékbebillentést kaptam, és rengeteg bíztatást, ötletet, mindig nagyon őszintén. Egyikük Zs., aki azóta elérte a célját, de persze vannak új céljai, most azokért dolgozik. A 167 cm-es magasságához 104 kilóval kezdte a programot. 49 évesen. Egy év alatt elérte a célt, a 70 kg-ot. De ha a mérleget egyáltalán nem is vesszük számításba, csodálatos és látványos példának itt van egy fotósorozat. Arról, mit jelent az, hogy Zs. döntött: változtat. Kitűzött magának egy célt arról, hogy mozgással és az étkezésre való odafigyeléssel egy év alatt csodát tehet magával az ember, és az utolsó fotón ott áll csinosan, magabiztosan, mosolyogva, megfiatalodva. Drága Zs., itt is szívből gratulálok, köszönöm a bizalmadat, hogy a példáddal motiválsz, erőt adsz nekem -és most már  az EAP-n kívül másoknak is-, és kívánok további hitet, erőt, kitartást a további céljaidhoz!
 

Belső csend: Egészség